Η βόλτα του Σαββάτου: Μπύρες… πολλών Hertz

Τι κάνουν μαζί σε μία πρόταση το Μέγαρο, η ηλεκτρονική μουσική και οι μπύρες; Συνθέτουν το… ανορθόδοξο σχέδιό μας γι’ αυτό το Σάββατο. Και –δεν θα το πιστέψετε– αλλά ταιριάζουν απροσδόκητα καλά μεταξύ τους.
Η βόλτα του Σαββάτου: Μπύρες… πολλών Hertz
της Ηρώς Κουνάδη

Ας υποθέσουμε ότι είναι Σάββατο. Ξυπνάτε αργά –όπως κάθε Σάββατο. Χουζουρεύετε μέχρι πιο αργά. Χτυπάει το τηλέφωνο. Και η πρόταση που ακούτε από την άλλη άκρη της γραμμής είναι «έλα, είσαι για μπύρες και μετά Μέγαρο;». Όχι, δεν τρελάθηκαν οι φίλοι σας. Για την ακρίβεια, αυτά περιλαμβάνουν και τα δικά μας σχέδια για το ερχόμενο Σάββατο –μπύρες και μετά Μέγαρο. Υπάρχει λόγος, και ξέρουμε ότι θα συμφωνήσετε, αρκεί να διαβάσετε μέχρι το τέλος του σχεδίου δημοσιεύματός μας.

Απόγευμα με μπύρες στην Αλεξάνδρας

Λέγεται Αλεξάνδρα, και βρίσκεται… στην Αλεξάνδρας, πίσω από το πάρκο Παναθήναια, ανελλιπώς από το 1997. Η αγαπημένη μας old school μπυραρία κερδίζει σταθερά νέους φανατικούς θαμώνες, που την αγαπούν για την ζεστή ατμόσφαιρά της, το ωραίο ξύλινο ντεκόρ με τα πολλά memorabilia που ταιριάζουν στο στυλ της, και τις πολύ καλές τιμές της. Η μουσική ροκίζει όσο πρέπει, χωρίς να σκεπάζει τις συζητήσεις των παρεών που γεμίζουν (αλλά όχι ασφυκτικά) τον χώρο κάθε ώρα της ημέρας.

Πρόσφατα, μάλιστα, εμπλούτισε το μενού της με μικρά μεζεδάκια μπύρας, τα οποία κοστίζουν μόλις 3€ έκαστο: Σαλάτα φακές με καλαμπόκι, κόκκινες πιπεριές και φρέσκο κόλιανδρο, μανιτάρια σνίτσελ, μπρουσκέτα Ζακύνθου με χωριάτικο ψωμί στα κάρβουνα, φρέσκια ντομάτα, κάπαρη και γαύρο μαρινάτο, σουβλάκι κοτόπουλο στη σχάρα μαριναρισμένο σε γλυκόξυνη sauce και μοσχολέμονο, μπιφτεκάκια στη σχάρα με τσιγγάνικη sauce και γερμανικό λουκάνικο burewurst ψητό στη σχάρα. Ιδανική λύση για τις ώρες εκείνες που θέλεις απλώς να συνοδεύσεις μία από τις πενήντα-και-κάτι διαφορετικές μπύρες της με ένα μεζεδάκι, και όχι να φας μια ολόκληρη ποικιλία λουκάνικων. Εννοείται, βέβαια, πως για τους πεινασμένους της παρέας ισχύει κανονικά και το «μεγάλο» μενού. Θα τη βρείτε ανοιχτή από τις 18.00 το απόγευμα, μέχρι τις 2.00 το βράδυ.

Βράδυ με Hertz Festival στο Μέγαρο

H ηλεκτρονική μουσική συναντά την ψηφιακή τέχνη, σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ολόφρεσκα μουσικά ακούσματα, στο πιο αναπάντεχο σημείο της Αθήνας: Το Μέγαρο Μουσικής, που φέτος φιλοξενεί για πρώτη φορά το θρυλικό Hertz Festival, το πιο αγαπημένο μας φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, νέων μέσων και φρέσκων ιδεών.



Όσοι δεν είμαστε εδώ από την Παρασκευή, θα φτάσουμε στους διαδρόμους του Μεγάρου Μουσικής από νωρίς. Και τις δύο ημέρες, η Γερμανίδα Christina Kubisch θα παρουσιάσει στο κοινό δύο δουλειές της: το project εξωτερικού χώρου “Electrical Walks” (ώρα: 16.00), μια διαδρομή στην πόλη με οδηγό ασύρματα ακουστικά που λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα, και την εγκατάσταση “Five Electromagnetic Grids” στην Αίθουσα MC3, 1 (επίσης στις 16:00), η οποία είναι ένας «σταθμός ακρόασης» όπου μπορεί κανείς να ακούσει ηλεκτρομαγνητικές ηχογραφήσεις που έγιναν σε μητροπόλεις του κόσμου.

Στις 19:00, το ενδιαφέρον μας θα μοιραστεί ανάμεσα στην παρουσίαση της εγκατάστασης με ήχο και φως σε surround περιβάλλον “Minus 60°” του Γερμανού Karl Kliem στην Αίθουσα MC2 και της οπτικοακουστικής εγκατάστασης “Aion” με υλικό που καταγράφηκε και ηχογραφήθηκε σε εγκαταλελειμμένους χώρους στο Τσέρνομπιλ, του Δανού Jacob Kirkegaard στην αίθουσα MC3. Μία ώρα αργότερα, στις 20:00, οι Γάλλοι Art of Failure παρουσιάζουν τη γραφική αναπαράσταση “Ιnternet encephalography”, που απεικονίζει τη διαδικτυακή δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, με λήψη στοιχείων από 193 χώρες-μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

Όσο για live performances; Όρεξη να ‘χετε: Οι οπτικοακουστικές παραστάσεις στην Αίθουσα Banquet ξεκινούν στις 20:00 με τον Γερμανό Τhomas Köner που, μέσα από το οπτικοακουστικό live “Novaya zemlya”, εξερευνά τις ακουστικές και οπτικές αποχρώσεις των μεταφυσικών τοπίων. Ακολουθεί, μία ώρα αργότερα, ο Φινλανδός Mika Vainio, ο λεγόμενος και «μονάρχης του αποδομημένου post-technoid ήχου», και στις 22:00 ο Νορβηγός Helge Sten, o oποίος θα παρουσιάσει το θρυλικό dark ambient project “Deathprod”. Για το κλείσιμο της ημέρας και του φεστιβάλ, στις 23.00 έρχεται κάτι πολύ δυνατό: το audiovisual live set “univrs/uniscope version” του Alva Noto, κατά κόσμον Carsten Nikolai. O Γερμανός δημιουργός είναι designer οπτικοακουστικών συνθέσεων και χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία ως υβριδικό εργαλείο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v