Η βόλτα του Σαββάτου: Χορεύει ο Πλάτωνας swing;

Αυτό το Σάββατο, βολτάρουμε στην Ακαδημία Πλάτωνος, συμμετέχουμε σε Εικαστικούς Διαλόγους, δοκιμάζουμε νέο μενού στη διαχρονική αξία της Κανέλλας, και χορεύουμε swing μέχρι να ξημερώσει Κυριακή στην Αυλαία.
Η βόλτα του Σαββάτου: Χορεύει ο Πλάτωνας swing;
της Ηρώς Κουνάδη

Γι’ αυτό το Σάββατο, η μετεωρολογική πρόγνωση λέει βροχή νωρίς το πρωί και ήλιο στις 14.00 το μεσημέρι. Τι κάνουν λοιπόν των φρονίμων τα παιδιά; Χουζουρεύουν μέχρι αργά, και ξεκινούν τις μεγάλες ώρες να βολτάρουν στην Ακαδημία Πλάτωνος και το Γκάζι, για να καταλήξουν το βράδυ να χορεύουν swing και rockabilly υπό τους ήχους των Penny and the Swinging Cats και της παρέας τους.

Μεσημέρι στην Ακαδημία Πλάτωνος

Το παρκάκι της Ακαδημίας Πλάτωνος μπορεί σε κάποιους εξ υμών να δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα –από τη μία η φυσική του ομορφιά και το αρχαιολογικό του ενδιαφέρον, από την άλλη το γεγονός ότι δεν έχει αναδειχθεί όσο θα του άξιζε– αλλά η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι αποφασισμένη να μας κάνει να το δούμε με άλλο μάτι. Γι’ αυτό, παρατείνει ως τις 10 Φεβρουαρίου την δράση που λέγεται Εικαστικοί Διάλογοι στην Ακαδημία Πλάτωνος, και μας προσκαλεί να απολαύσουμε, κάθε μέρα από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα, την ομαδική έκθεση ψηφιακών έργων που φιλοξενείται στα ξύλινα σπιτάκια τα οποία έχουν στηθεί παντού στο πάρκο.

Η έκθεση πραγματεύεται δύο προβληματικές: Από την μία την οικονομική, πολιτική και πολιτειακή κρίση ως πρόκληση για τη δημοκρατία και την τέχνη και από την άλλη κοινωνικούς παράγοντες όπως η ανεργία, ο κίνδυνος της πτώχευσης, η μετανάστευση κλπ. ως εφαλτήριο εικαστικής δράσης – αντίδρασης. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα έργα τους στους Εικαστικούς Διαλόγους, με αφορμή τις παραπάνω θεματικές ενότητες. Τα έργα προέκυψαν μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μέσων έκφρασης: προβολές βίντεο, ηλεκτρονικών εικόνων ή φωτογραφιών, animation κλπ. Η είσοδος είναι, φυσικά, δωρεάν.

Απογευματάκι με… Κανέλλα

Καιρό δεν έχουμε να πάμε στην Κανέλλα; Το αγαπημένο μας νέο-μαγειρείο δίπλα στις γραμμές του τραίνου, στην Κωνσταντινουπόλεως, το βρήκαμε ανανεωμένο, με μενού που ταξιδεύει στις τέσσερις άκρες της Ελλάδας και εμπνέεται από γεύσεις, συνταγές και αρώματα. Φυσικά, για τους παλιούς θαμώνες της και τους αμετανόητους λάτρεις των σπιτικών μαγειρευτών, υπάρχουν πάντα και αυτά. Εμείς, όμως, θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε και το κασσιώτικο πιλάφι, με κοτόπουλο, γιαούρτι και μπόλικη (εννοείται) κανέλλα, και το χανιώτικο μπουρέκι που μοσχομυρίζει κολοκυθάκια και πατάτες, αλλά και την ιδιαίτερη συνταγή των ζυμαρικών με μελιτζάνα και ντομάτα.

Βρήκαμε, επίσης, το χύμα κρασί αισθητά βελτιωμένο, ενώ μεγάλο συν παραμένει πάντα ο λογαριασμός, που κυμαίνεται σταθερά στα 15€ το άτομο, όπως και ο χώρος που παραμένει ίδιος κι απαράλλαχτος, σαν να μην πέρασε μια μέρα από την πρώτη φορά που τον επισκεφτήκαμε –κι όμως, έχουν περάσει εννιά ολόκληρα χρόνια.

Βράδυ με… πολύ χορό στην Αυλαία

Φεύγοντας από την Κανέλλα, περνάμε απέναντι την Ιερά Οδό και αλλάζουμε γειτονιά σε λίγα βήματα. Εδώ στο Βοτανικό, οι Penny And The Swingin' Cats υπόσχονται να ξεσηκώσουν, το βράδυ του Σαββάτου, τον ατμοσφαιρικό χώρο της Αυλαίας με τις swing και jive μελωδίες τους, παρασύροντας στον χορευτικό πυρετό του swing ακόμα κι εμάς που δεν έχουμε κάνει ακόμα τα πρώτα μας βήματα. Η είσοδος κοστίζει 5€, ενώ το live αναμένεται να ξεκινήσει στις 10.00 το βράδυ.

Σε αυτήν την γεμάτη ενέργεια συναυλία οι Swinging Cats θα μοιραστούν την αγαπημένη μουσική σκηνή του Βοτανικού με δύο ακόμα πνευστά και ένα πιάνο, ενώ ένα guest πέρασμα θα κάνει ο Αυτοκράτωρ ΣτεφανοΦίλιππος, τραγουδιστής των "The Bet". Έτσι, επί σκηνής θα απολαύσουμε τους:

Πέννυ Μπαλτατζή: φωνή
Γιώργος Ζερβός: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
Ορέστης Μπενέκας : πιάνο, keyboards
Μάριος Βαληνάκης: τενόρο σαξόφωνο
Γιώργος Ζαρέας : τρομπόνι
Βαγγέλης Κατσαρέλης : τρομπέτα
Δημήτρης Γρηγοριάδης: τύμπανα
Στάθης Παρασκευόπουλος: κοντραμπάσο


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v