Η έξοδος του Σαββάτου: Χόμπιτ και θέα

Συζητάμε την πολυαναμενόμενη ταινία του Peter Jackson πίνοντας κοκτέιλ και χαζεύοντας την φωταγωγημένη Ακρόπολη, στο ολοκαίνουριο μπαράκι που λέγεται 360 και φιλοδοξεί να γίνει το νέο A for Athens.
Η έξοδος του Σαββάτου: Χόμπιτ και θέα
της Ηρώς Κουνάδη

Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε με την πρώτη ματιά στην αρχική σελίδα του in2life, μπορούμε να το υπενθυμίσουμε: Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στον Τόλκιν και το σύμπαν του. Οι λιγότερο φανατικοί εξ ημών, και όσοι δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήρια για την πρεμιέρα της Πέμπτης, έχουμε κλείσει από τώρα το ραντεβού μας με τους κατοίκους της Μέσης Γης, για το απόγευμα του Σαββάτου. Ο καιρός είναι, βέβαια, με το μέρος μας, αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν χαμηλές θερμοκρασίες, ό,τι πρέπει δηλαδή για χουζούρι μέχρι αργά, και εν συνεχεία σινεμά.

Απόγευμα με… επιστροφή στη Μέση Γη

Ο Μπίλμπο Μπάγγινς, ο θείος του μετέπειτα δαχτυλιδοκουβαλητή Φρόντο, είναι ένα φιλήσυχο χόμπιτ που ξεκινά, μαζί με μια παρέα νάνων και τον κοσμαγάπητο Γκάνταλφ για την περιπέτεια της ζωής του, εκείνη που θα τον φέρει στο τέλος αντιμέτωπο με το δαχτυλίδι –μόνο που αυτό το ξέρουμε προς το παρόν μόνο εμείς, όχι εκείνος. Ο Peter Jackson καταπιάνεται, δέκα χρόνια αργότερα, με το prequel του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, και υπόσχεται να μας ξαναφέρει στην οθόνη αγαπημένους ήρωες, επικές μάχες, ειδυλλιακά τοπία και ολόκληρο το μαγικό σύμπαν του Τόλκιν στα νιάτα του.

Ο Λουκάς Τσουκνίδας γράφει στη στήλη του κινηματογράφου αυτήν την εβδομάδα ότι «μέσα στο σχεδόν τρίωρο που θα μπορούσε να είναι δίωρο, μιας και η τριλογία είναι ήδη μια τραβηγμένη επιλογή, υπάρχουν και απολαυστικές στιγμές. Μια τέτοια είναι και η συνάντηση του Μπίλμπο με το Γκόλεμ, η πρώτη εμφάνιση του πολύκροτου “δαχτυλιδιού”, που δίνει την ευκαιρία στον Μάρτιν Φρίμαν να παίξει λίγο μόνος του απέναντι σε έναν απ' τους πιο γλαφυρούς και αμφιλεγόμενους χαρακτήρες του όλου σύμπαντος. Κι είναι καλός, παρ' ότι κάποιοι μανιερισμοί θυμίζουν τον τηλεοπτικό του Δρ. Γουότσον». Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ και διαλέξτε εδώ την αίθουσα στην οποία θα την απολαύσετε.


Βράδυ με θέα Ακρόπολη

Μετράει κάτι λιγότερο από δύο μήνες ζωής στην ομορφότερη πλατεία της πόλης, εκείνη του Μοναστηρακίου, απλώνεται σε τρία stages-ορόφους, και σερβίρει εξήντα διαφορετικά κοκτέιλ. Τι είναι; Το ολοκαίνουριο μπαράκι που ήρθε επιτέλους να αποσυμφορίσει λίγο από το χάος του –αγαπημένου, πλην υπερβολικά δημοφιλούς πια– A for Athens. Το 360 Cocktail Bar κοιτάζει κι αυτό στα μάτια την Ακρόπολη, αν και από… λίγο χαμηλότερα: το «χαλαρό» μπαρ με τα τραπεζάκια βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του όμορφου κτιρίου που το φιλοξενεί, ένα δεύτερο μπαρ, πιο ζωηρό και με μεγαλύτερη μπάρα στον τρίτο όροφο, και το εστιατόριο στον τέταρτο.

Η βιομηχανική αισθητική στη διακόσμηση ταιριάζει τέλεια με τις τεράστιες τζαμαρίες που επιτρέπουν το χάζι στην πλατεία και το ιστορικό κέντρο γύρω της, ενώ οι μουσικές κινούνται σε funk soul μονοπάτια νωρίς (είναι ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι) με τα beat να ανεβαίνουν όσο περνά η ώρα –για να καταλήξουν αρκετά πιο δυνατά απ’ όσο θα θέλαμε στο «κάτω» μπαρ με τα τραπεζάκια, αν και υποθέτουμε ότι οι παιδικές ασθένειες θα γιατρευτούν με τον καιρό. Τα κοκτέιλ, που φιλοδοξούν να γίνουν και το δυνατό χαρτί του μαγαζιού, είναι ικανοποιητικότατα, και χωρισμένα ανά ποτό-βάση, για να μην ψάχνετε ανάμεσα σε πενήντα συνταγές με βότκα να βρείτε κάτι με το ρούμι που πίνετε. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v