6 μυστικά στέκια στο Χαλάνδρι

Η πυξίδα της διασκέδασης συνεχίζει να δείχνει προς τον Βορρά, και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, όπου τα νέα ενδιαφέροντα στέκια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. (Ξαν)ακολουθούμε την πυξίδα μας, και γνωρίζουμε άλλα έξι από αυτά τα… μανιτάρια.
6 μυστικά στέκια στο Χαλάνδρι
του Γιώργου Κόκουβα

Η βασικότερη ένδειξη μιας ζωντανής γειτονιάς είναι πως δεν σταματά ποτέ να αναδεικνύει –ή να κρύβει πολύ καλά- όλο και περισσότερες όμορφες γωνιές, όλο και πιο πολλές γαστριμαργικές απολαύσεις, ολοένα και πιο «φρέσκα» μπαράκια. Επειδή οι ήδη «κλασικές» αξίες του Χαλανδρίου, αυτές που ήδη ανακαλύψαμε σε προηγούμενο αφιέρωμα του in2life, δεν μας είναι αρκετές, πήραμε τους δρόμους και τους πεζοδρόμους του προαστίου και γνωρίσαμε άλλα οκτώ μικρά «μυστικά» της περιοχής και σας τα συστήνουμε. 

*Κόκκινη Σβούρα 
Αγίου Γεωργίου 17, τηλ: 2110125454
Οι γνήσιοι Χαλανδριώτες πίνουν νερό στο όνομά της και δεν την αφήνουν ποτέ άδεια – σε σημείο που αναρωτηθήκαμε από την πρώτη στιγμή που περάσαμε το κατώφλι της, πώς μας έχει ξεφύγει τόσο καιρό. Η Κόκκινη Σβούρα είναι ένα τρισχαριτωμένο café, στεγασμένο σε μια μονοκατοικία της Αγίου Γεωργίου, που τα καλοκαίρια προσφέρει την δροσιά της πανέμορφης αυλίτσας της, ενώ τον χειμώνα γεμίζει με νεανικές φάτσες τον pop διακοσμημένα εσωτερικό της χώρο, με τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τους μεγάλους πάγκους της. Τα clue στην Κόκκινη Σβούρα, ωστόσο, είναι άλλα: Αφενός τα live που διοργανώνει τακτικά, με εναλλακτικούς καλλιτέχνες στον χώρο της – στις 9 Δεκεμβρίου για παράδειγμα θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την Βικτωρία Ταγκούλη- και αφετέρου ο μαγικός της φούρνος: Παραγγέλνετε cookies με τους συνδυασμούς που θέλετε εσείς, και σε λίγα λεπτά έρχονται κατευθείαν από τον φούρνο, ζεστά, αφράτα και… γιγάντια (4€ τα τρία). Τίποτα ιδανικότερο για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Για όσους πεινούν περισσότερο, υπάρχει και ποικιλία από tapas.

*Μελούκ 
Κολοκοτρώνη 5, τηλ: 210 6824600

Στην καρδιά του Χαλανδρίου, στα πέριξ της πλατείας Δούρου, μια νέα ιδέα ήρθε για να μας κάνει να κολλήσουμε κυριολεκτικά: Λουκουμάδες με κοκτέιλ. Λουκουμάδες με καφέ. Λουκουμάδες γλυκοί και αλμυροί. Πάντα… με λουκ(ουμά). Το Μελούκ μετρά μόλις τρεις μήνες παρουσίας, αλλά τραβά τα βλέμματα χάρη στην αισθητική του χώρου – οι μοναστηριακοί πάγκοι συναντούν το βιομηχανικό design και οι κυψέλες των μελισσοκόμων γίνονται σκαμπό- αλλά και στην φρέσκια ιδέα του: Μπορείτε να συνδυάσετε τις γεύσεις των λουκουμάδων τους με τα πάντα. Το πρωί, με μια μερίδα λουκουμάδων, το Μελούκ σας κερνά τον καφέ σας. Το μεσημέρι, δοκιμάστε αλμυρούς λουκουμάδες ή τις σαλάτες του Μελούκ, ενώ το βράδυ, πιάστε θέση στο πατάρι και δοκιμάστε λουκουμάδες με house cocktails (από 7€) και δυνατές mainstream μουσικές. Δείτε το all day menu του Μελουκ εδώ – οι λουκουμάδες ξεκινούν από τα 2,50€.

*Σπίτι 
Ανδρέα Παπανδρέου 9, τηλ.: 210 6833677

Μέσα στην μικρή στοά στο 9 της Παπανδρέου, λίγο πριν φτάσουμε στην πλατεία Χαλανδρίου, βρήκαμε το νέο μας στέκι στην αυλίτσα και τα δωματιάκια του «Σπιτιού». Βιομηχανικός – εναλλακτικός χώρος, τεράστιος κατάλογος με ποτά και κοκτέιλ, πεντανόστιμες τάρτες για το τσιμπολόγημα και πρωτοποριακές διαθέσεις που περιλαμβάνουν «μουσικά safari» με alternative DJς και θεματικές γευσιγνωσιακές βραδιές δεν μας αφήνουν ποτέ να βαρεθούμε στο «Σπίτι», που μετρά επίσης μόνο λίγους μήνες ζωής. Όσοι βρεθήκατε εκεί τον προηγούμενο μήνα, θα πήρατε μια γεύση από την δημιουργική «τρέλα» του bar, στο οποίο γιορτάστηκε το κίνημα Movember για την ανδρική υγεία και εμφάνιση, με ειδικούς barbers που περιποιούνταν… αρρενωπά μουστάκια. Φυσικά, περιμένουμε τις νέες εκπλήξεις που σίγουρα ετοιμάζουν οι υπεύθυνοι του «Σπιτιού» για τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά.

*30 something 
Πλατεία Ηρώων 8, τηλ: 210 6899227

Ο μικρός αλλά καλαίσθητος χώρος στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μας υποδέχεται με υπέροχες ιταλικές μυρωδιές κατευθείαν από τον φούρνο: Οι πίτσες του 30 something έρχονται όπως ακριβώς σερβίρονται οι αυθεντικές πίτσες στην χώρα που τις… εφηύρε: Με διάμετρο 30 και κάτι εκατοστών, λεπτή ζύμη και λίγα, διαλεχτά υλικά. Η πίτσα συνοδεύεται ιδανικά με cocktail, ενώ για κλείσιμο, επιβάλλεται η γλυκιά πίτσα, που δεν θα αφήσει κανέναν φαν της σοκολάτας ασυγκίνητο. Αρκετά καλή και η μακαρονάδα ημέρας, φτάνει στο τραπέζι σε χορταστική μερίδα – ο κατάλογος είναι σχετικά μικρός, αλλά ικανοποιεί όλους τους ουρανίσκους. Για ένα γεύμα μαζί με κρασί ή κοκτέιλ, όπως είθισται σε ένα τυπικό pizza bar, υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

*My Way Grill
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 33, τηλ: 2106813607
Σε μια γειτονιά σχετικά… off Χαλάνδρι, αλλά με όλο και περισσότερα καινούρια εστιατόρια (απέναντι άνοιξε την νέα του «γαστριμαργική φωλιά» ο Έκτορας Μποτρίνι), εμφανίστηκε η έξυπνη αλλά κλασική ιδέα του My Way Grill: Μια μοντέρνα «ψησταριά» που συνδυάζει την ελληνική σχάρα με την ασιατική κουλτούρα. Οι πολίτικες συνταγές συνδυάζονται με παραδοσιακά υλικά, το baba ganoush διαδέχεται τα κεμπάπ, τα σουβλάκια προετοιμάζονται στο γουόκ(!), το μοσχαράκι γίνεται λουκούμι μέσα σε ζύμη, μέσα στην οποία καταφτάνει στο τραπέζι και το κρασί σερβίρεται κατευθείαν από τα μεγάλα βαρέλια του χώρου. Στα συν του «My Way», το μοντέρνο, minimal περιβάλλον αλλά και το φιλικό σέρβις. Υπολογίστε περί τα 18-20€ κατ’ άτομο.

*Santa Fe 
Αγ.Γεωργίου 30B, τηλ: 210 6859690

Σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου, μια μονοκατοικία πνιγμένη στο πράσινο έχει μετατραπεί σε… μεξικάνικη παροικία. Το Santa Fe αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της ethnic κουζίνας στην Αθήνα, και σερβίρει αυθεντικές tex-mex γεύσεις, τον χειμώνα στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο και το καλοκαίρι στην πίσω αυλή του. Στα του μενού, για τους μη μυημένους, τα combo plates είναι μια καλή αρχή για πρώτη αλλά χορταστική γνωριμία με την μεξικάνικη φιλοσοφία. Φαχίτας, εντσιλάδας, τάκος, μπουρίτος, τηγανιτά μανιτάρια, σωστά εκτελεσμένες tex mex σος και νόστιμα γλυκά για το κλείσιμο είναι εγγυημένες επιλογές, ενώ το «κρυφό» όπλο και καμάρι του εστιατορίου είναι η μαργαρίτα φράουλα – μην παραλείψετε να την δοκιμάσετε. Υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο – ή λιγότερα, αν επιλέξετε μία από τις πολλές προσφορές που διαθέτει κατά περιόδους το μενού (η τρέχουσα προσφορά είναι 15% έκπτωση τις καθημερινές)- και φροντίστε να έχετε στο σπίτι… σόδες. Ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v