Η παιχνιδιάρικη έξοδος του Σαββάτου

Αυτό το Σάββατο, υποδεχόμαστε τον Δεκέμβριο οργανώνοντας μια μικρή… περιοδεία στην Αθήνα, με πολύ παιχνίδι για όλη την οικογένεια, είτε αυτό σημαίνει παιδικό θέατρο, είτε βόλτα σε bazaar, είτε καφές και επιτραπέζιο.
Η παιχνιδιάρικη έξοδος του Σαββάτου
Μαζί με το σαββατοκύριακο, έρχεται και ο Δεκέμβριος. Αφού σας ευχηθούμε καλό μήνα, θα σας θυμίσουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά, και το «παιδί μέσα μας» βγαίνει στην επιφάνεια. Αν έχετε παιδιά, ακόμη καλύτερα: Σας προτείνουμε για την βόλτα αυτού του Σαββάτου δραστηριότητες για όλα τα «παιδιά» της οικογένειας.

Τα… τετράποδα παιδιά της φαμίλιας
Ενόψει Χριστουγέννων, τα bazaars που οργανώνονται στην πόλη αυξάνονται και πληθύνονται, κι εμείς επιλέγουμε για αυτό το Σάββατο το φιλοζωικό bazaar του Stray.gr για τα αδέσποτα. Στο Thission Lofts στον Κεραμεικό, η γνωστή φιλοζωική ομάδα συγκεντρώνει και πουλά σε χαμηλές τιμές ρούχα, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, βιβλία, δίσκους, αξεσουάρ, παιχνίδια, είδη για τα κατοικίδια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, για να συγκεντρώσει πόρους για τους άτυχους τετράποδους κατοίκους της πόλης.

Παράλληλα, θα υπάρχει πρόγραμμα διαδραστικών δρωμένων και παράλληλων εκδηλώσεων από τις 11 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα, με σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις και ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες των ζώων. Πάρτε τα κατοικίδιά σας και τα παιδιά σας και μυήστε τα μικρότερα μέλη της οικογένειας στην αξία της φιλοζωίας – δείτε το πλήρες πρόγραμμα του διήμερου bazaar (συνεχίζεται και την Κυριακή) εδώ
Thission Lofts, Πειραιώς 123, μετρό Κεραμεικός

Μια… διαφορετική γοργόνα
Στην συνέχεια, ανηφορίστε προς τους Αμπελόκηπους και σας εγγυώμαστε πως ο καλύτερος τρόπος να περάσετε το μεσημέρι με τα παιδιά σας είναι να λάβετε θέση στην «Μικρή Πόρτα» (Μεσογείων 59) για να παρακολουθήσετε την εξαιρετική παιδική παράσταση «Η μικρή γοργόνα» του Μάικ Κέννι, σκηνοθετημένη άψογα από τον Θωμά Μοσχόπουλο. Η μοντέρνα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού θα σας εκπλήξει με τον τρόπο που αποδίδεται και θα συγκινήσει παιδικά και ενήλικα μάτια.
Θέατρο Μικρή Πόρτα, Μεσογείων 59, τηλ: 210 7711333, Σάββατο: 15.00, εισιτήριο: 12€

Και τα ενήλικα παιδία παίζει
Με παιδιά ή χωρίς, πάντως, το παιχνίδι είναι δικαίωμα όλων και ηλικία δεν κοιτάζει. Γι΄αυτό, κατηφορίστε μέχρι τα Εξάρχεια, στον όμορφο πεζόδρομο της Βαλτετσίου, αράξτε στα πολύχρωμα τραπεζάκια του PlayHouse και παραγγείλτε ζεστό καφέ και επιτραπέζιο, ανάμεσα στα εκατοντάδες που προτείνει το café – ο ειδικός θα σας βοηθήσει να διαλέξετε αλλά και να μάθετε τους κανόνες.
Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, τηλ: 210 382 1200
Για περισσότερες επιλογές café με επιτραπέζια παιχνίδια, συμβουλευτείτε το παλαιότερο αφιέρωμα του In2life

Ο μερακλίδικος επίλογος
Για την λιγούρα του Σαββάτου, μην πάτε μακριά: Στην Μαυρομιχάλη, σε ένα παλιό νεοκλασικό, ο Πειναλέων σερβίρει ασταμάτητα εδώ και πολλές δεκαετίες το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι που έχετε δοκιμάσει, καθώς και ζουμερό χοιρινό ψημένο στο φούρνο με μαστίχα, θυμάρι και μέλι. Η ατμόσφαιρα θυμίζει παλιό καλό ρεμπετάδικο, το κλίμα είναι άκρως παρεΐστικο, ενώ δεν αποκλείεται να πετύχετε και κάποιους live… αυτοσχεδιασμούς μπουζουκιού. Φροντίστε να κάνετε εγκαίρως κράτηση, γιατί τα Σάββατα, ο Πειναλέων γεμίζει στο πι και φι – υπολογίστε για πλήρες γεύμα περί τα 15€ κατ’ άτομο.
Πειναλέων, Μαυρομιχάλη 152, τηλ. 210 64 40945
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v