Η έξοδος του Σαββάτου: Η Οδύσσεια ενός Αθηναίου

Αυτό το Σάββατο ξεκινάμε παρέα με τον Οδυσσέα του Robert Wilson από το Εθνικό Θέατρο, για να ταξιδέψουμε μέσα από την θεατρική τέχνη στην ομηρική Ιθάκη και από εκεί στην ζωντανή πιάτσα του Μεταξουργείου, για κλείσιμο με μεζέδες και ποτάκι.
Η έξοδος του Σαββάτου: Η Οδύσσεια ενός Αθηναίου
Ο Οδυσσέας ετοιμάζεται να κάνει το μακρύ του ταξίδι προς την Ιθάκη, μέσω… Μεταξουργείου, και εμείς αυτό το Σάββατο τιμάμε την δεύτερη ημέρα παραστάσεων του κατά Wilson ομηρικού έπους, κάνοντας στάσεις στο Εθνικό Θέατρο και σε δύο από τα αγαπημένα μας στέκια της γύρω περιοχής.

Πρώτη στάση, η σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία παρουσιάζεται μία από τις πλέον αναμενόμενες παραστάσεις της φετινής σεζόν, η «Οδύσσεια» του Robert Wilson. Αυτό το Σάββατο πετυχαίνουμε την δεύτερη παράσταση, μετά την μεγάλη πρεμιέρα της Παρασκευής, και αδημονούμε να δούμε την εικονοκλαστική προσέγγιση του Wilson να αναμετράται με το ομηρικό έπος, με οχήματα τις ερμηνείες μιας απόλυτα επιτυχημένης διανομής: Ο Σταύρος Ζαλμάς, η Λυδία Κονιόρδου, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Νικήτας Τσακίρογλου και ο Άκης Σακελλαρίου είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που καλούνται να ενσαρκώσουν τους επικούς χαρακτήρες, σε αυτή την συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Piccolo Teatro που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.



Εθνικό Θέατρο, Αγ. Κωνσταντίνου 22, τηλ: 210 5288170-1, Κτίριο Τσίλλερ
Τιμές εισιτηρίων, από 16 ως 40€ - υπάρχουν και οικογενειακά εισιτήρια: Πληροοφορίες και αγορές εδώ

Από την Ιθάκη… στο Μεταξουργείο

Μετά την παράσταση, επιβάλλεται μια βόλτα για θεατρική ανάλυση συνοδεία ελληνικών μεζέδων στην περιοχή του Μεταξουργείου. Πιάνουμε τραπέζι στο πεζοδρόμιο των Καναρίων (Κεραμεικού 88, τηλ: 210 3425166). Indie ατμόσφαιρα και εναλλακτικές φάτσες χαίρονται της περιποίησης των χαλαρών αλλά εξυπηρετικών ανθρώπων του καφενείου, και στο τραπέζι σερβίρονται νόστιμοι μεζέδες για να συνοδεύσετε το κρασί ή το τσίπουρο. Δοκιμάστε τις φρέσκες σαλάτες – φημίζεται για την μυρωδάτη ντομάτα του, τα λουκάνικα αλλά και τους ψαρομεζέδες – δοκιμάστε το τηγανιτό μπαρμπούνι. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο, για ποτό και μεζεδοκατάσταση. Αν πάλι, έχετε… υπογλυκαιμία, ρωτήστε για τα γλυκά ημέρας που είναι πάντα λαχταριστά.



Αν πάλι προτιμάτε ένα χαλαρό ποτάκι για κλείσιμο, το Κεραμείο, λίγο πιο δίπλα, (Πλαταιών 27 και Μυρωνίδου, τηλ: 210 3464223) ενδείκνυται για άραγμα στην όμορφη αυλίτσα του ή στον επιβλητικό εσωτερικό του χώρο, όπου κυριαρχεί η πέτρα και τα… βαρέλια. Η διάθεση του Κεραμείου είναι groovy με soul, jazz και reggae πινελιές, ενώ φημίζεται για τις καλές του τιμές (ποτό στα 6€, κρασί στα 3€, κοκτέιλ στα 7€). 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v