Η έξοδος του Σαββάτου: Ανθοκομία και μουσικές

Το κέντρο της πόλης γεμίζει μυρωδιές από λουλούδια και μελωδίες του Μάνου δια χειρός Σαββόπουλου, και υποδέχεται το Φθινόπωρο με τους καλύτερους οιωνούς, προσφέροντάς μας την δική της πρόταση για τη σαββατιάτικη έξοδό μας.
Η έξοδος του Σαββάτου: Ανθοκομία και μουσικές
Και πάνω που ετοιμαζόμασταν να μαζέψουμε τα έπιπλα της βεράντας εν όψει του Χειμώνα (sic), η Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Κοτζιά μας θυμίζει πως το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να σπείρουμε άνθη και βολβούς που θα θερίσουμε την Άνοιξη.

Πιο συγκεκριμένα, με το μήνυμα «Επιστροφή στην πόλη μας» και σκοπό την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Αθηναίων ανοίγει για ακόμα μια χρονιά της πύλες της, από αυτό το Σάββατο, προκειμένου να μας φέρει σε επαφή με ελληνικά λουλούδια και φυτά που μπορούν να στολίσουν το μπαλκόνι ή τον κήπο μας, αλλά και να μας διασκεδάσει με συναυλίες και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 21 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Πεινάσατε;
Αφού θα είστε στην περιοχή, γιατί να μην κάνετε μια στάση και στον «Μελίλωτο»; Οι εργαζόμενοι του κέντρου θα σας το περιγράψουν ως ένα από τα καλύτερα delivery της πόλης, με ασυναγώνιστο σπιτικό φαγητό, από εξαιρετικές πρώτες ύλες και έμφαση στα βιολογικά, και σε πολύ λογικές τιμές. Και η σάλα του, όμως, είναι συμπαθέστατη: Θυμίζει νέο-ταβέρνα, είναι λιτή και άνετη, ενώ αν ζεσταίνεστε μπορείτε να καθίσετε έξω, στα λίγα τραπεζάκια που συνωστίζονται επί της Καλαμιώτου.

Τι να δοκιμάσετε από το μενού; Χοιρινό με πιπεριές και τζίντζερ σε σάλτσα πορτοκάλι, χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα με καρύδι, εξαιρετικό πλιγούρι κ.α. –μην πείτε όχι στο ζεστό, ζυμωτό ψωμάκι! Πόσα θα πληρώσετε; Όχι περισσότερα από 20 ευρώ κατ’άτομο.

Και το βράδυ;
Αν δεν προλάβατε εισιτήρια για την συναυλία που έδωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος την περασμένη Δευτέρα στο Ηρώδειο, έχετε ξανά την ευκαιρία να τον απολαύσετε να ερμηνεύει Μάνο Χατζηδάκι, με την συμμετοχή της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων Δήμου Πατρέων (μάθετε περισσότερα στα Σχετικά Άρθρα).

Εναλλακτικά, για τους λάτρεις της σειράς του Bourne, η τέταρτη ταινία βγήκε χθες στους κινηματογράφους, με τον -πιο ανθρώπινο- Τζέρεμι Ρένερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και την γνωστή πλοκή δράσης στο σενάριο –αν και με περισσότερο άσκοπο κυνηγητό (δείτε την κριτική της ταινίας στα Σχετικά Άρθρα).

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v