Μάνος Χατζιδάκις… Τώρα: Ο Διονύσης ερμηνεύει Μάνο στο Μέγαρο Μουσικής

Μια βραδιά, 27 τραγούδια, ένας ερμηνευτής και ένας συνθέτης… βαρύς σαν Ιστορία. Ο Διονύσης Σαββόπουλος δηλώνει πως του λείπει ο Μάνος Χατζιδάκις και το αποδεικνύει, ετοιμάζοντας συναυλία αφιερωμένη σε αγαπημένα κομμάτια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη. 
Μάνος Χατζιδάκις… Τώρα: Ο Διονύσης ερμηνεύει Μάνο στο Μέγαρο Μουσικής
H μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας του Διονύση Σαββόπουλου - συμπεριλαμβανομένων των δύο sold out συναυλιών στο Ηρώδειο - έγιναν αιτία για την επανάληψη της μουσικής παράστασης με τίτλο «Μάνος Χατζιδάκις … Τώρα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 21 και στις 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Τραγούδια σαν κι αυτά του Μάνου Χατζιδάκι δεν «σβήνουν» ποτέ. Αντίθετα, σε κάθε εποχή ξαναβρίσκουν την θέση τους, την συναισθηματική αξία και την καλλιτεχνική σημασία τους, σαν να γράφτηκαν μόλις χτες. «Μου λείπει φριχτά μέσα στην κρίση», δηλώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος, και δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. 
Στον συνθέτη που σφράγισε με το έργο του τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα και που πραγματοποιώντας  έναν μοναδικό και υποδειγματικό συγκερασμό τεχνοτροπιών, με ελληνικό και συγχρόνως διεθνές  χαρακτήρα «ταξίδεψε την Ελλάδα»  σε όλο τον κόσμο,  στον σπουδαίο συνθέτη που η μουσική του επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί, στον Μάνο Χατζηδάκι, είναι αφιερωμένη μία σειρά  από δέκα εξαιρετικής αισθητικής μουσικές συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου.

Τα κείμενα και η ερμηνεία είναι του ίδιου του Διονύση Σαββόπουλου. Συμμετέχει η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Δήμου Πατρέων και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Διευθύνει η μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου, ενώ η διδασκαλία των χορωδιών έγινε από τον Βασίλη Χατζηνικολάου. Παίζουν οι σολίστ, Τάκης Φαραζής, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Θύμιος Παπαδόπουλος και η Βάσω Δημητρίου, η οποία έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, επιλεγμένα και τραγουδισμένα απ’ τον Διονύση Σαββόπουλο. 

Ο ίδιος, σημειώνει για αυτές τις βραδιές: 
«Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι· τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. 
Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.  
Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασής μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση. 
Έζησε και εργάστηκε σκληρά, με συνείδηση καταγωγής, ελεύθερο φρόνιμα, γενναιοδωρία και αυστηρότητα αληθινού μάγκα κι ανατολίτη.  
Έτσι και μόνον έτσι κατέκτησε κάποτε την οικουμένη και εξασφάλισε τη θέση του στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική άνεση, σαν παιδί. Σαν Έλληνας. 
Μου λείπει φριχτά μέσα στη κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος. 
Συμμερίζεστε άραγε κι εσείς αυτό το συναίσθημα;»

Info:
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ .....ΤΩΡΑ
Τετάρτη 21 & Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη)
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη 55€
Α’ ζώνη 45€ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Β’ ζώνη 35€
Γ’ ζώνη 25€
65+ & Πολύτεκνοι 10 €
Φοιτητές, νέοι άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α. 8 €

Σημεία Προπώλησης:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ομήρου 8 Αθήνα και στο 210 72 82 333
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v