Νέα μπαράκια δροσερά: Κοκτέιλ σε ταράτσες και αυλές

Ταράτσα ή αυλή; Κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα, ή με καφέ και βανίλια Μαδαγασκάρης; Τρία ολοκαίνουρια μπαράκια, στο Γκάζι, στο Χαλάνδρι και στην Πανόρμου, αυξάνουν τα διλήμματα των εξόδων μας στην καλοκαιρινή Αθήνα.
Νέα μπαράκια δροσερά: Κοκτέιλ σε ταράτσες και αυλές
Αν κάτι δεν λείπει από την καλοκαιρινή Αθήνα, αυτό είναι σίγουρα η ποικιλία. Πριν καλά καλά προλάβεις να βαρεθείς τα παλιά σου στέκια, έχουν ανοίξει δίπλα τους άλλα τέσσερα, κι αυτά με τη σειρά τους θα δώσουν σε λίγο καιρό την θέση τους σε καινούρια, τα ονόματα των οποίων δεν θα αναγνωρίζεις –και τα κοκτέιλ των οποίων δεν θα προλαβαίνεις να δοκιμάζεις.

Φέτος το καλοκαίρι, τρία ολόφρεσκα μπαράκια, με αυλίτσες και ταράτσες και signature κοκτέιλ έρχονται να προστεθούν στη (μεγάλη) λίστα με τα αγαπημένα μας στέκια. Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι –γιατί αποκλείεται να αντισταθείτε στις δροσερές πλην αλκοολούχες προτάσεις τους– και ακολουθήστε μας.

Red Dot
Ευμολπιδών 24 και Τριπτολέμου, Γκάζι, τηλ.: 210 3411725

Κι εκεί που έλεγες ότι δεν χωρούν άλλα μπαρ στο Γκάζι (κι αν ήσουν και λίγο κακαντρεχής, ότι έχεις να δεις μπαρ με χαρακτήρα στο Γκάζι από τότε που άνοιξε το Γκαζάκι) να σου μια ωραιότατη ταρατσούλα με φαντασμαγορική θέα στις φωτισμένες καμινάδες της Τεχνόπολης, πάνω από ένα ολοκαίνουριο, καλλιτεχνίζον στέκι που παντρεύει το βιομηχανικό design με την minimal αισθητική.

Η κονσόλα αγαπά ιδιαίτερα τα funk, soul και jazz ακούσματα, αλλά δεν λείπουν και τα πάρτι… παντός καιρού: από 80s και 90s μέχρι 60s και ντίσκο. Τακτικά διοργανώνονται και πολλά καλλιτεχνικά events, όπως το πρόσφατο –και ιδιαίτερα επιτυχημένο– Live Painting με τον Nicola Delarte ή την έκθεση με τις τραβηγμένες από το Instagram φωτογραφίες που κοσμούσε τους τοίχους του όταν το red Dot πρωτοάνοιξε τις πόρτες του.

Τα κοκτέιλ φυσικά έχουν την τιμητική τους, με το γλυκύτατο Lemon Pie και το δροσιστικό Cucumber Vintage να κερδίζουν μια θέση στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Τα απλά ποτά κοστίζουν 6€ και τα κοκτέιλ 8€, ενώ αν πεινάσετε θα παραγγείλετε νοστιμιές από το ιταλικό κατά βάση μενού (και θα πληρώσετε περί τα 20-25€ το άτομο, για πλήρες γεύμα).

Σπίτι
Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6833677

Το όνομά του δεν είναι καθόλου τυχαίο: Η χαριτωμένη αυλίτσα του, στο βάθος μιας χαλανδριώτικης στοάς, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η αυλή του σπιτιού σας. Ατμοσφαιρικά φωτισμένη, με μεγάλα, παρεΐστικα ξύλινα παγκάκια, ψηλά σκαμπό που απλώνονται σε 3-4 μπάρες, αλλά και χαμηλά τραπεζάκια με σχολικές καρέκλες, είναι ό,τι πρέπει για απογευματινές μετά-το-γραφείο συναντήσεις, που δίνουν τη θέση τους σε ξενύχτια μετά κοκτεϊλογνωσίας.

Αυτά τα τελευταία καταλαμβάνουν τις τελευταίες τέσσερις σελίδες του μεγάλου καταλόγου, προκαλώντας σε να τα δοκιμάσεις ένα προς ένα. Δύο από τα δικά μας αγαπημένα είναι το Ginger Smash, με ρούμι, χυμό πράσινου μήλου, φρέσκο ginger και ανανά, και το Dark Side, με ρούμι, καφέ και βανίλια Μαδαγασκάρης. Μεγάλη ποικιλία θα βρουν και οι λάτρεις των απλών ποτών (δύο σελίδες με ρούμια, άλλες δύο με τεκίλες και πάει λέγοντας) ενώ αν πεινάσετε θα παραγγείλετε μια από τις ωραιότατες, φρεσκοψημένες τάρτες ημέρας –εμάς μας ενθουσίασε εκείνη με το σπανάκι, τη φέτα και τη λιαστή ντομάτα.

Μοναδικό μειονέκτημα είναι η μουσική, η οποία παίζει μόνο στον λιλιπούτειο εσωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα στην αυλή να μην ακούγεται σχεδόν καθόλου –ίσως λόγω του κατοικημένου της περιοχής. Ελάτε νωρίς, αλλιώς οι πιθανότητες να βρείτε τραπεζάκι ελεύθερο δεν θα είναι με το μέρος σας –αν και οι παρέες που μεγαλώνουν καθώς όσο περνά η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος στέκεται όρθιος, ελλείψει τραπεζιών, ενθαρρύνουν το socializing και τις γνωριμίες. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται από 7€ έως 10€.

Kuss
Δουκίσσης Πλακεντίας 128, Αμπελόκηποι, τηλ.: 213 0147423

Αν υπάρχει μια γειτονιά που αγαπήσαμε για τις ταράτσες της, πριν ακόμα τα roof bars γίνουν μόδα στη νυχτερινή Αθήνα, αυτή είναι η Πανόρμου. Εκεί, λοιπόν, από το προηγούμενο φθινόπωρο βρίσκεται ένα από τα αγαπημένα μας cocktail bars, το Kuss, το οποίο πριν από λίγο καιρό εγκαινίασε και την όμορφη ταράτσα του, για έξτρα αίσθηση δροσιάς και πανοραμική θέα στην πιάτσα της Πανόρμου.

Ολόλευκα τραπεζάκια και ψηλά σκαμπό, σε συνδυασμό με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, δημιουργούν περιβάλλον νησιώτικου μπαρ. Οι μουσικές κινούνται σε lounge και ενίοτε house ρυθμούς, ενώ δε λείπουν και τα θεματικά πάρτι. Όσο για κοκτέιλ; Όρεξη να ‘χετε, να δοκιμάζετε. Στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται τα Kuss Dream με βότκα, λικέρ πεπόνι και χυμό μπανάνα, Kuss Daiquiri με ρούμι, lime, ζάχαρη, μπανάνα και σοκολάτα και Martinika με ρούμι, λευκό κρασί, μπανάνα, ανανά και ζάχαρη.

Σημειώστε, τέλος, ότι κάθε Πέμπτη είναι Cocktailicious New York Night, με όλα τα κοκτέιλ όλο το βράδυ να κοστίζουν 6€. Τις υπόλοιπες ημέρες, τα κοκτέιλ κοστίζουν 8€ και τα απλά ποτά 6€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v