Η έξοδος του Σαββάτου: Από την Πι στο Μι και μετά στον… Βήτα

Εκμεταλλευόμαστε για άλλη μια φορά τον ανοιξιάτικο καιρό και βολτάρουμε στον λόφο της Πνύκας, απολαμβάνουμε το απογευματινό καφεδάκι μας στο γειτονικό Μεταξουργείο και καταλήγουμε στην σκηνή του Gagarin για καθαρόαιμη, εγχώρια electronica.
Η έξοδος του Σαββάτου: Από την Πι στο Μι και μετά στον… Βήτα
Πι, Μι, Βήτα. Τρία γράμματα της αλφαβήτου, τρία αρχικά που θα καθορίσουν την Σαββατιάτικη έξοδο που θα «κλείσει» ιδανικά την ηλιόλουστη εβδομάδα που διανύσαμε. Μιλάμε με γρίφους (γέροντα); Εξηγούμαστε. Αυτό το Σάββατο κατηφορίζουμε ξανά προς το κέντρο της Αθήνας, αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς Πνύκα, συνεχίζουμε με φαγητό σε αγαπημένο (και οικονομικό) στέκι στο Θησείο, χαλαρό καφέ στο Μεταξουργείο και κλείνουμε την μέρα με background τους ρομαντικούς electro ήχους του Κ. Βήτα στη σκηνή του Gagarin 205. Ακολουθείτε;
Ξεκινάμε με κατεύθυνση προς Θησείο και την οδό Πνυκός, περνάμε την πύλη που βρίσκεται εκεί, ανεβαίνουμε τα πέτρινα σκαλιά κάτω από τα πεύκα και βρισκόμαστε στο καταπράσινο πλάτωμα, όπου κατά την αρχαιότητα συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου. Εμείς δεν θα συνεδριάσουμε, αντιθέτως θα αράξουμε, θα απολαύσουμε την φοβερή θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό και θα «φουλάρουμε» την μνήμη της ψηφιακής με τις φωτογραφικές μας… ανησυχίες. Οι πιο αθλητικοί σίγουρα θα περπατήσουν στο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει τον λόφο της Πνύκας με τους λόφους του Φιλοπάππου (ή Μουσών) και των Νυμφών (ή του Αστεροσκοπείου), διαδρομές γεμάτες ανηφόρες και κατηφόρες «πνιγμένες» στην ανοιξιάτικη φύση.

Αφού «χορτάσουμε» βόλτα, το «Στέκι του Ηλία» (Επταχάλκου 5, τηλ.: 210 3458052) με τα εξαιρετικά παϊδάκια, το ζουμερό ψαρονέφρι και την όμορφη ατμόσφαιρα που θυμίζει Αθήνα από τα παλιά, ενδείκνυται για κοιλιακό…. ανεφοδιασμό με low budget τιμές (περί τα 15€ με μπύρα ή χύμα κρασί). Τα τραπεζάκια του είναι ντυμένα με άσπρα – κόκκινα καρό τραπεζομάντηλα και καταλαμβάνουν μέρος ενός εκ των πιο ήσυχων δρόμων του Θησείου, μακριά από τη βαβούρα των κοσμικών, πανάκριβων και κακόγουστων café της Ηρακλειδών με τους κάθε λογής κράχτες. Τα αποφεύγουμε σαν αίλουροι λοιπόν, και κατευθυνόμαστε προς το γειτονικό Μεταξουργείο και συγκεκριμένα στο Κεραμείο (Πλαταιών 27, τηλ.: 210 3464221), για να απολαύσουμε το καφεδάκι ή το ποτό μας στην υπέροχη αυλίτσα με τα χτιστά καναπεδάκια και τις καρέκλες παραδοσιακού καφενείου. Σημειώστε πως τα ποτά του κοστίζουν 6€, το ποτήρι κρασί 3€ και ο freddo 2.5€. Όχι και άσχημα. 

Τελικός μας σταθμός το Gagarin 205 (Λιοσίων 205, τηλ.: 215 5400888), όπου στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα το πρώην μέλος των θρυλικών Στέρεο Νόβα, ο Κ. Βήτα θα ξεδιπλώσει το πολύπλευρο ταλέντο του μέσα από τα σημαντικότερα μουσικά κομμάτια της μέχρι τώρα πορείας του. Παράλληλα θα παρουσιάσει και δημιουργίες από το πολυαναμενόμενο νέο του ορχηστρικό album που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο «Χρυσαλλίδα».  Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 12€ (προπώληση) και 15€ (ταμείο).

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το νέο άλμπουμ:




Ν. Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v