Η έξοδος του Σαββάτου: (Ι)μάνι – μάνι… στο Γκάζι

Αυτό το Σάββατο επιστρέφουμε για ακόμα μια φορά στο Γκάζι, απολαμβάνουμε τίμια ελληνική κουζίνα, ακούμε (επιτέλους) ζωντανά την ιδιαίτερη φωνή της ταλαντούχας Imany και ανακαλύπτουμε ένα ολοκαίνουργιο και πολλά υποσχόμενο καλλιτεχνικό μπαράκι που… ζωγραφίζει.
Η έξοδος του Σαββάτου: (Ι)μάνι – μάνι… στο Γκάζι
Την στιγμή που όλα γύρω μας συνωμοτούν για να μας χαλάσουν το κέφι, εμείς βρίσκουμε ακόμα τρόπους να περνάμε καλά. Και δόξα το θεώ έχουμε μπόλικες επιλογές για να το καταφέρουμε. Έτσι αυτό το Σάββατο αψηφούμε – για ακόμα μια φορά – την μιζέρια και τη γκρίνια γύρω μας και επιστρέφουμε στα γνωστά λημέρια του Κεραμεικού προσπαθώντας να ξεχάσουμε, όσο γίνεται, τις έγνοιες που μας χαλούν την διάθεση.

Πρώτη μας στάση ο «Βάτραχος» (Ευρυμέδοντος 3), ένα τίμιο ταβερνάκι με λογικές τιμές και όμορφη ατμόσφαιρα. Το βιομηχανικό design συναντά τις latin αναφορές, και η cozy ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε σπίτι στο βουνό συνδυάζεται υπέροχα με ψυχρά υλικά όπως το γυαλί και το σίδερο. Εντυπωσιακά είναι τα ιδιαίτερα φωτιστικά τα οποία σίγουρα θα τραβήξουν το βλέμμα σας… ψηλά, ενώ η μουσική του πειραματίζεται με είδη που ποικίλλουν από Nuevo tango, μέχρι… electro. Το μενού μικρό, αλλά προσεγμένο διαθέτει πολύ καλές σαλάτες, λαχταριστά μαγειρευτά και εξίσου ελκυστικά πιάτα ημέρας. Για ένα υπερπλήρες μενού, μαζί με το εξαιρετικό χύμα κρασί, θα πληρώσετε περί 20-25 ευρώ το άτομο.

Την γνωρίσαμε (και την… αγαπήσαμε) από το "You will never know", το οποίο παίζει παντού χωρίς όμως να σε κουράζει ούτε στιγμή. Η Γαλλίδα Imany με καταγωγή από τα νησιά Κομόρο της Αφρικής, μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού σε μια οικογένεια με δέκα παιδιά, πήγε σε στρατιωτική σχολή για κορίτσια, έγινε μοντέλο και εδώ και τρία χρόνια εντυπωσιάζει το κοινό με την μελαγχολική της φωνή. Το ντεμπούτο της "Shape of a Broken Heart"… πετάει στα charts παγκοσμίως, την ίδια στιγμή που η ίδια παραμένει προσγειωμένη. Ο χώρος του Gazarte (Βουτάδων 32-34) θα τη φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Αθήνα για δύο συναυλίες το Σάββατο και την Κυριακή στις 22:30. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 25€ (όρθιοι) και φτάνουν μέχρι τα 45€ (Α’ ζώνη).
 


Κλείνουμε τη βραδιά στο άρτι αφιχθέν Magritte (Σοφρωνίου 12), ένα καλλιτεχνικό μπαράκι με jazz μουσικό προσανατολισμό, το οποίο θα διοργανώνει συχνά εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς και swing και salsa βραδιές για να… λιώσετε το ξύλινο dancefloor του.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v