H έξοδος του Σαββάτου: Σκωτσέζικο ντου(ζ) στην Αθήνα

Αυτό το Σάββατο δεν πτοούμαστε από τις χαμηλές θερμοκρασίες. «Ζεσταινόμαστε» με καφεδάκι στον Κεραμεικό, απολαμβάνουμε ζωντανά τους σκωτσέζους Mogwai και ολοκληρώνουμε τη βραδιά σε ένα ξεχωριστό party γεμάτο αγαπημένες electropop μελωδίες.
H έξοδος του Σαββάτου: Σκωτσέζικο ντου(ζ) στην Αθήνα
Μπορεί η εποχή (και ιδιαίτερα ο καιρός) να ενδείκνυται για cocooning αλλά αυτό το Σαββατόβραδο λέμε να μην γίνουμε «σπιτόγατες» και να κάνουμε την υπέρβαση της εξόδου, χάριν δύο σημαντικών μουσικών events που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για την (εξ’ αναβολής) συναυλία των σκωτσέζων Mogwai στο Fuzz (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Πειραιώς και Χαμοστέρνας) και το electropop party που θα πραγματοποιηθεί στοn «φρέσκο» χώρο του Indie The Club (Ιεροφαντών 13, Γκάζι, 2103469559) με επίκεντρο τις μουσικές των Depeche Mode.

Έτσι ξεκινάμε με έναν ζεστό καφέ στο αυθεντικό και αγαπημένο μας «Υποβρύχιο» (Στρατονίκης 19, τηλ.: 6931 990405, Γκάζι), σε έναν χώρο με νοσταλγική διακόσμηση που θυμίζει τους παλιούς καφενέδες με τις ψάθινες καρέκλες, τα μωσαϊκά στο πάτωμα και τα πολυκαιρισμένα τάβλια στα μικροσκοπικά ξύλινα τραπέζια. Ένα σημείο στην περιοχή του Γκαζιού που πραγματικά δεν θυμίζει σε τίποτα τη βαβούρα και την πολυκοσμία που επικρατεί λίγα μέτρα πιο πέρα.

Μπορεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις πέρσι να μας «χάλασαν» τα σχέδια για να παρακολουθήσουμε ζωντανά τους μελωδικούς Mogwai, αλλά το σχήμα από την Γλασκώβη δεν τα παράτησε εύκολα. Έτσι αυτό το Σάββατο, λίγο μετά τις 20:30, οι πόρτες του Fuzz ανοίγουν για να υποδεχτούν τους δεκάδες έλληνες φαν της cult κολεκτίβας. Η μουσική των Mogwai θεωρείται από πολλούς ως ένα «intellectual» μουσικό μείγμα, μία συνάντηση post, art rock και κιθαρίστικου instrumental που συνεχίζει το μουσικό έργο των Sonic Youth, My Bloody Valentine και Cure. H προπώληση ανέρχεται στα 28€, ενώ τα εισιτήρια από το ταμείο θα κοστίζουν 35€. Σημεία προπώλησης: Ticket House, Public, Metropolis, Musicland, Hard Rock Cafe, www.123merch.gr  , www.ticketarena.gr.  



Έχοντας ανοίξει τις πύλες του στην indie γενιά που γαλουχήθηκε κάτω από τα ηχεία του «Avant Garde» και του «Mad» ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, το «Indie The Club» συνεχίζει και φέτος την διοργάνωση parties με γνωστούς Dj’s του είδους, ραδιοφωνικούς παραγωγούς και συγκροτήματα. Αυτό το Σάββατο, ο χώρος της οδού Ιεροφάντων θα γεμίσει από τις electropop μελωδίες των Depeche Mode, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο δημοφιλές συγκρότημα από το Basildon της Αγγλίας. Στο ίδιο party θα ακουστούν και μουσικές από New order, Camouflage, Mesh, Cure, Soft Cell και Siouxsie and the Banshees, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Προετοιμαστείτε κατάλληλα, γιατί είναι πιθανό να υπάρξουν πολλές… Blasphemous rumors από αυτή τη βραδιά.




Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v