H έξοδος του Σαββάτου: Christmas spirit και τραγανά ποπ-κορν

Βόλτα στο χριστουγεννιάτικο πάρκο του ονείρου, γκουρμέ γεύμα με 20 ευρώ σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και το βράδυ σινεμά για τη νέα ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη που ακούγεται πως θα συζητηθεί.
H έξοδος του Σαββάτου: Christmas spirit και τραγανά ποπ-κορν
Αν δεν έχετε μπει ακόμα στο κλίμα των Χριστουγέννων ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι με μία πρωινή βόλτα στο Ζάππειο αυτό το Σάββατο, όπου ανοίγει τις πύλες του το Oneiro Christmas Park. Ένα από τα μεγαλύτερα σκεπαστά παγοδρόμια μας καλεί να επιδείξουμε τις ικανότητές μας στο ice-skating, το χριστουγεννιάτικο τρενάκι αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στο όνειρο, το πανέμορφο καρουζέλ περιμένει τα πιτσιρίκια να καλπάσουν στα λαμπερά του άλογα και ένα ιπτάμενο καρουζέλ προκαλεί τους πιο τολμηρούς. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ: Στην Παραμυθούπολη θα προβάλλονται αγαπημένα κλασικά παραμύθια σε τρισδιάστατη απεικόνιση, ενώ το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη είναι διαθέσιμο για τα γράμματά σας.

Στο μουσικό stage του Χριστουγεννιάτικου πάρκου θα ανέβουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου αγαπημένοι καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα θα εκτυλίσσονται παραστάσεις χορού και παιχνίδια με ζογκλέρ, κλόουν και μάγους. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και τα παραμυθένια χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, στα οποία θα βρείτε φρέσκα γλυκά σοκολάτας, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και φαγητό, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κεριά, κοσμήματα, παιδικά βιβλία, γκραβούρες, αφίσες και είδη λαϊκής τέχνης. Στο πνεύμα των ημερών θα συμβάλει η περίτεχνη φάτνη που θα στολίζει το πάρκο.

Το Oneiro Christmas Park θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12.00 έως τις 22.00 και από τις 10.00 έως τις 24.00 τα σαββατοκύριακα, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Φαγητό
Πεινάσατε; Η πρότασή μας είναι γκουρμέ αλλά άκρως οικονομική: Ο λόγος για το -γνωστό για το φρέσκο ψάρι του- εστιατόριο Thalasses (Ομήρου 11 & Βησσαρίωνος, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3624825), το οποίο σχεδίασε δύο οικονομικά set menus για το μεσημέρι και το βράδυ, των 20 και 30 ευρώ κατ’άτομο αντίστοιχα. Το μεσημεριανό μενού των 20 ευρώ προσφέρει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο πιάτα για αρχή (σαλάτα με ζωχούς και ραβιόλια παντζαριού γεμιστά με κατσικίσιο τυρί ή χταπόδι σχάρας με σαλάτα μαυρομάτικα) και ανάμεσα σε δύο κυρίως πιάτα (μοσχαράκι γιουβέτσι ή μελανούρι σχάρας φρικασέ με ζωμό γαρίδας), συνοδευόμενα από ένα ποτήρι κρασί. Το βραδινό μενού των 30 ευρώ περιλαμβάνει τέσσερα πιάτα (ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και γλυκό) με ένα ποτήρι κρασί. Καθόλου άσχημα για ένα εστιατόριο του οποίου οι τιμές κυμαίνονται κατά κανόνα στα 40 ευρώ κατ’άτομο.

Και το βραδύ;
Το Τανγκό των Χριστουγέννων, η πρώτη κινηματογραφική ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη προβάλλεται από χθες στις κινηματογραφικές αίθουσες δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες στους οπαδούς του ελληνικού κινηματογράφου. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο, το 1970, όπου μία χριστουγεννιάτικη γιορτή και ένα αισθησιακό τανγκό γίνονται αφορμή για την εξέλιξη μιας ιστορίας γεμάτης με κρυφές επιθυμίες και ανεκπλήρωτα πάθη. Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Μπέζος, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Βίκυ Παπαδοπούλου και ο Αντίνοος Αλμπάνης. Δείτε το trailer:
 

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v