H έξοδος του Σαββάτου: Yan Tiersen, μπιστρό και… παλιμπαιδισμός

Αυτό το Σάββατο παρασυρόμαστε από τις ονειρικές μελωδίες της Αμελί, απολαμβάνουμε γνήσια γαλλική κουζίνα στα Πετράλωνα και επιστρέφουμε στα χρόνια της αθωότητας με ποτάκι στο πιο παιχνιδιάρικο μπαρ στο Γκάζι.
H έξοδος του Σαββάτου: Yan Tiersen, μπιστρό και… παλιμπαιδισμός
Η έλευση ταλαντούχων καλλιτεχνών στην χώρα μας πάντα αποτελεί ευχάριστο νέο για τους απανταχού μουσικόφιλους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συνθέτες όπως ο Yann Tiersen. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, η εμφάνιση του Γάλλου καλλιτέχνη στο Fuzz Club μα δίνει το έναυσμα για μια βραδιά με ολίγη από ατμόσφαιρα Μονμάρτης, παραδοσιακών γαλλικών γεύσεων και διασκέδασης σε ένα άκρως… παιχνιδιάρικο μπαράκι στο Γκάζι.

Πολλοί τον θεωρούν διάδοχο συνθετών όπως οι Nino Rota, Nicola Piovani, Eric Satie. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι ή όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Yann Tiersen είναι μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική περίπτωση, η οποία ξεπερνά τα στερεότυπα και καταφέρνει με τις ονειρικές μουσικές του να μας συναρπάζει τόσο σε ταινίες (Amelie, Goodbye Lenin!), όσο και στις ζωντανές του εμφανίσεις (έχει έρθει αρκετές φορές στη χώρα μας). Ο λυρικός Ευρωπαίος συνθέτης λοιπόν, εμφανίζεται στην σκηνή του Fuzz Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος (πλησίον Χαμοστέρνας), τηλ. 210.3450817) αυτό το Σάββατο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Skyline Tour με την Nalyssa Green να ανοίγει την συναυλία του. Προπώληση: 30 ευρώ, ταμείο: 35 ευρώ.

Μετά το τέλος της συναυλίας, παραμένουμε στην ίδια ατμόσφαιρα – αυτή τη φορά γαστρονομικά – και επισκεπτόμαστε το συμπαθητικό μπιστρό του Lucien (Τρώων 30, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3418880) και παίρνουμε μια γεύση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από γαλλική επαρχία. Χωρίς πολυτέλειες, απλό, νόστιμο – αν και λίγο υπερτιμημένο – φαγητό με επιρροές από την Βόρεια Γαλλία, το οποίο σερβίρεται σε έτοιμα μενού τριών πιάτων (ορεκτικό, κυρίως, γλυκό) για τα οποία δεν θα πληρώσετε παραπάνω από 25€ το άτομο με κρασί. Από τα αγαπημένα μας πιάτα το φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα από πάπρικα, συνοδευόμενο από πατάτες ω-γκρατέν και η κρεμμυδόσουπα, η οποία σερβίρεται σε πήλινο μπολ, σκεπασμένη από μία στρώση λιωμένου τυριού και κρουτόν.

Τέλος, ολοκληρώνουμε την βραδιά μπαίνοντας στην… μηχανή του χρόνου και στο συμπαθητικό μπαράκι «Νηπιαγωγείο». Σταθερή αξία για παραπάνω από μια δεκαετία στην περιοχή ο εν λόγω χώρος (Ελασιδών και Κλεάνθους 8, τηλ: 2103458534) σερβίρει γενναίες δόσεις ψαγμένης μουσικής, «μεθυστικών» κοκτέιλ και πολύχρωμης διακόσμησης που παραπέμπει σε – τι άλλο; - παιδικό σταθμό. Με freestyle concept τόσο στην ατμόσφαιρα (γλυκά χρώματα, μινιόν σαλονάκια, βιτρό με λουλούδια), όσο και στην μουσική, το «Νηπιαγωγείο» αποτελεί την ιδανική πρόταση για να ολοκληρωθεί η «ονειρική» έξοδος του Σαββάτου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v