Η έξοδος του Σαββάτου: Χαλάνδρι revisited

Νέος μήνας, νέα στέκια, νέες αφορμές για να επισκεφτούμε ξανά μια από τις αγαπημένες μας περιοχές στα Βόρεια Προάστια και να υποδεχθούμε τον χειμώνα σε cosy μπαράκια και αγαπημένα γευστικά spots για κάθε γούστο.
Η έξοδος του Σαββάτου: Χαλάνδρι revisited
Το Χαλάνδρι εξελίσσεται σε hotspot και αυτόν τον χειμώνα, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν από τους σταθερά ανερχόμενους προορισμούς στα Βόρεια Προάστια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα μπαράκια που έχουν «φυτρώσει» εκεί είναι… ζίγκα στον κόσμο ακόμα και τις καθημερινές, ενώ νέα και παλιά γευστικά spots φαίνεται να καλύπτουν όλα τα… γευσιγνωστικά γούστα: από αυθεντική ελληνική κουζίνα και gourmet fast food μέχρι σούσι και κεμπάπ!

Ξεκινάμε με καφεδάκι στο Petit Fleur στην πλατεία Αγίου Νικολάου, όπου... πρωταγωνιστεί η φοβερή του ζεστή σοκολάτα. Όλα τα ροφήματα παρασκευάζονται από γαλλική βιολογική σοκολάτα Valhrona και γάλα βιολογικής καλλιέργειας, σε χαμηλή φωτιά και σε ξεχωριστό σκεύος για τον κάθε πελάτη, ενώ το μαγαζί διαθέτει και υπέροχη αισθητική θαρρείς βγαλμένη από παραμύθι. Προτείνουμε την σοκολάτα με ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και μπράντι.

Άλλος για Χίο, άλλος για… Κρήτη

Το φαγητό είναι ένας τομέας στον οποίο το Χαλάνδρι όχι μόνο δεν υστερεί αλλά παρουσιάζει και εντυπωσιακή άνοδο τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την ποικιλία σε γεύσεις και κουζίνες. Σταθερή αξία το Αρισμαρί με ελληνική κουζίνα που αντλεί την έμπνευση της από την Κρήτη. Μικρός και cosy χώρος, ότι πρέπει για χαλαρό βράδυ Σαββάτου. Όμορφη διακόσμηση με το minimal λευκό να κυριαρχεί παντού, από τα τουβλάκια στον τοίχο μέχρι το ξύλινο ταβάνι και ευφάνταστες συνταγές με κύριο συστατικό το «Αρισμαρί», δηλαδή το δεντρολίβανο.

Πολύ μας αρέσουν επίσης τα Αρμόλια, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου (αλλά και στην Χίο) . Ένα όμορφο ταβερνάκι – μεζεδοπωλείο, διακοσμημένο σαν παλιό μπακάλικο, που βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία του Χαλανδρίου για να μας ξεναγήσει γευστικά στις νοστιμιές της Χίου και της θάλασσας. Τηγανιτό μαστέλο με σάλτσα ντομάτας, χυλοπίτες με μανταρίνια Χίου και μοσχαράκι, φιλέτο λαυράκι με χόρτα και μαστίχα και πολλές ακόμα χιώτικες συνταγές που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Τζιριτζάτζουλες και Pomegranate Splash

Μην σας παραξενεύει ο τίτλος. Είναι δύο από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ σε δύο από τα πιο hot στέκια του Χαλανδρίου, τον «Σπόρο» και το «Think Positive», στα οποία και θα συνεχίσουμε την – βραδινή πλέον – περιπλάνησή μας στην περιοχή. Ξεκινάμε με τον «Σπόρο» (Κατσουλιέρη 4), το λιλιπούτειο μαγαζάκι στον αίθριο χώρο του εμπορικού στην Κατσουλιέρη με τον hip νεαρόκοσμο, την funky ατμόσφαιρα και τα φοβερά cocktails δια χειρός Δημήτρη Κυριακίδh. Το προσωπικό μας Top- 3; Mamarena με ανανά, ρούμι και μοσχοκάρυδο, Zapatina με ρούμι, μαρμελάδα πορτοκάλι και τοματόζουμο και Ginrijahjoules με βάση το τζιν και το τζίντζερ. Τα cocktails κοστίζουν 7.5€.

Επόμενη στάση το minimal και «δροσερό» Think Positive (Γκίνη & Ασπασίας Κανατσούλη 2), μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από τον «Σπόρο». Μινιμαλιστική μπάρα που «βγάζει» πολύχρωμα cocktails για κάθε γούστο σε ένα νεανικό στέκι με φανατικό κοινό που σε κάνει να… σκέφτεσαι θετικά. Pomegranate Splash για αρχή με βάση το ρόδι και τη βότκα, συνεχίζουμε με Cheesecake (ναι, κατάφεραν και το κάνανε cocktail) και … άγιος ο Θεός.

Λίγο πιο πάνω, προς την πλατεία, συναντάμε το Speakeasy χωμένο σε ένα στενάκι της οδού Αγίας Παρασκευής (Πάροδος Αγ. Παρασκευής 31) . 20s – 30s ατμόσφαιρα… ποτοαπαγόρευσης (οξύμωρο), oldies,jazz και swing μουσικές, πλούσια λίστα με κοκτέιλ και όμορφο ξύλινο ντεκόρ.

Η βραδιά τέλειωσε; Ha!

Επειδή όσο να’ ναι η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τις… λιγούρες, πάνω στην Ανδρέα Παπανδρέου στο νούμερο 22, δεσπόζει εδώ και μερικούς μήνες το πιο σούπερ (κατά την ταπεινή μου γνώμη) hot dog των Β.Π. Ha! Dog το όνομα αυτού και λιγούρες… τέλος. Παραπάνω από 15 είδη πεντανόστιμων λουκάνικων σε μερίδα με πατάτες ή σε ψωμάκι συνοδεία καυτερών ή γλυκών σος, καραμελωμένων κρεμμυδιών, μανιταριών, τσίλι με κιμά και πουρέ με τσένταρ. Αγαπημένο μας το πικάντικο λουκάνικο με κομμάτια πιπεριάς. Κόλαση.

Άντε και καλό χειμώνα…

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v