Η έξοδος του Σαββάτου: Clubbers και θεατρόφιλοι ενωθείτε

Εξερευνούμε την… Μακρινή Πλευρά του Φεγγαριού από το παρατηρητήριο της Στέγης, κλείνουμε τραπέζι σε ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια της Πλάκας με έξτρα μπόνους την θέα στην τουριστο-περαντζάδα και χορεύουμε στο ολοκαίνουριο club του κέντρου.
Η έξοδος του Σαββάτου: Clubbers και θεατρόφιλοι ενωθείτε
Οι πρώτες ημι-χειμωνιάτικες μέρες έβαλαν αυτήν την εβδομάδα και την επίσημη σφραγίδα στο τέλος του καλοκαιριού –τουλάχιστον για όσους θεωρούν καλοκαίρι τα βράδια σε ταράτσες και θερινά σινεμά, κι όχι οτιδήποτε πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Και μας υπενθύμισαν ότι υπάρχουν πράγματα που αγαπάμε σε αυτήν την πόλη και τον χειμώνα: τα θέατρα, που ανακοινώνουν σωρηδόν αυτές τις μέρες ενδιαφέρουσες πρεμιέρες, και τα νέα club που υπόσχονται να μας «ξενυχτήσουν» κάθε σαιζόν είναι δύο από αυτά. Για όσους δεν αντιμετωπίζουν την φθινοπωρινή μελαγχολία με τίποτα, υπάρχει πάντα η Πλάκα και οι μονίμως ηλιοκαμένοι τουρίστες της.

Από την Στέγη… στο Φεγγάρι
 
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο φεγγάρι στήνει ο Καναδός μάγος της σκηνής Ρομπέρ Λεπάζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παντρεύοντας το θέατρο, τον χορό, το video art και τις μαριονέτες με την ονειρική μουσική της Laurie Anderson. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της εμπνευσμένης παράστασης που διερωτάται αν «είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και το βράδυ του Σαββάτου στις 20.30 ανεβάζει την προτελευταία παράσταση του Far Side of the Moon στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Τα εισιτήρια ξεκινούν από 18€.

Δείπνο στην Πλάκα
 
Δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος να παρηγορηθούμε για το καλοκαίρι που τελείωσε από το να χαζεύουμε τις παρέες των τουριστών με τις φωτογραφικές τους μηχανές και τα χαμόγελα των διακοπών στην Πλάκα. Και ίσως να μην υπάρχει καλύτερο σημείο για χάζι στην τουριστο-περαντζάδα από τη γωνία Αδριανού και Ναυάρχου Νικοδήμου, όπου βρίσκεται το Eat at Milton’s (τηλ.: 210 3249129).

Ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια της Πλάκας, που έχει όλα τα φόντα για να διεκδικήσει gourmet δάφνες: και σταρ σεφ, τον Γάλλο Alain Parodi, και stylish chic περιβάλλον με τραπέζια φωτισμένα από κεράκια, απαλή μουσική και μικρές ελιές σε γλαστράκια, και δημιουργική κουζίνα που παντρεύει αριστοτεχνικά την Ελλάδα με την υπόλοιπη Μεσόγειο. Το μόνο που δεν έχει είναι τις υπερβολικές τιμές της κατηγορίας του: για ένα πλήρες γεύμα, με δύο ορεκτικά, σαλάτα, δύο κυρίως πιάτα, δύο επιδόρπια και δύο ποτήρια κρασί θα χρειαστείτε περί τα 30-35€ το άτομο.

Δοκιμάσαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον σολομό μαριναρισμένο με λεμόνι και άνηθο, τη βελουτέ κολοκύθας, με χωριάτικο λουκάνικο, κρουτόν και φρέσκο κρεμμύδι, το ραγού από μοσχάρι με ταλιολίνι και, από τα επιδόρπια, την πανακότα καραμέλα με αλατισμένο βούτυρο και τη μους σοκολάτα με μάνγκο.

Μεσάνυχτα στο… κρεβάτι

Εκεί όπου βρισκόταν το θρυλικό Wild Rose, στη Στοά Ζολώτα στο 10 της οδού Πανεπιστημίου, άνοιξε πριν από μία εβδομάδα τις πόρτες του ένα club με –τουλάχιστον– υπαινικτικό concept. Και το όνομα αυτού; Camas, όπως τα κρεβάτια στα ισπανικά. Η ομάδα του καλοκαιρινού B.E.D. σας υποδέχεται με τις πιτζάμες, η διακόσμηση του χώρου είναι minimal, με λευκές, μαύρες και χρυσές πινελιές, οι χτιστοί καναπέδες προκαλούν για άραγμα, στο οποίο βέβαια δεν θα σας αφήσουν να επιδοθείτε οι resident DJ’s με τα mainstream vibes τους.

Σημειώστε, επίσης, πως κάθε Τετάρτη θα παίζει greek night με σαμπάνιες και… πιάτα (ναι, από εκείνα που σπάνε), κάθε Πέμπτη house και R’n’B πάρτι, και κάθε Κυριακή ένα υπέρδιπλο κρεβάτι θα φιλοξενεί το "BE Delicious" και το "Smack that latinass" σε μια βραδιά με R'n' B' και latin ρυθμούς. Η είσοδος με ποτό κοστίζει 15€. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6982549003.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v