H έξοδος του Σαββάτου: Βουρ στον βορρά

Βόλτα και πικ-νικ στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου το πρωί, συναυλία νέων ελληνικών συγκροτημάτων με δωρεάν είσοδο το βραδάκι και απολαυστικά γλυκά στην Κηφισιά, για να «κλείσει» το Σάββατό μας με τον καλύτερο τρόπο.
H έξοδος του Σαββάτου: Βουρ στον βορρά
Οι τάσεις φυγής που λίγο-πολύ όλοι μας νιώθουμε τον τελευταίο καιρό μας έδωσαν την ιδέα να σπεύσουμε αυτό το Σάββατο σε έναν χώρο όπου δεν θα ακούμε τίποτα, εκτός ίσως από το κελάηδισμα των πουλιών και τις ρυθμικές αλυσίδες των ποδηλάτων που συρρέουν κάθε σαββατοκύριακο εκεί, και όπου οι εικόνες μας θα είναι πράσινες –όχι, δεν αναφερόμαστε στο πράσινο του ΠΑΣΟΚ, αλλά στο άλλο, το σκούρο, το αληθινό.

Ο λόγος για τα (πρώην) βασιλικά κτήματα Τατοΐου, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Εκεί θα βρεθείτε από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, βγαίνοντας στην έξοδο για Ολυμπιακό χωριό και μετά στην πρώτη έξοδο για Τατόι-Βαρυμπόμπη. Η πέτρινη πύλη, η οποία βρίσκεται επί της Τατοΐου, θα σας οδηγήσει σε ένα πανέμορφο δάσος, ιδανικό για ποδηλατάδες χάρη στο πλούσιο οδικό δίκτυο χωματόδρομων, με πηγές, ποτάμια και έναν εντυπωσιακό καταρράκτη δέκα μέτρων, τον οποίον θα συναντήσετε αν κατευθυνθείτε προς Βαρυμπόμπη.

Πέρα από τις πεζοπορικές και ποδηλατικές βόλτες που μπορείτε να κάνετε εκεί, κατά την διάρκεια των οποίων θα δείτε και το εξωτερικό του πρώην ανακτόρου της βασιλικής οικογένειας, η περιοχή προσφέρεται ιδανικά για πικ-νικ, καθώς κατά τόπους θα βρείτε μεγάλους πάγκους και παγκάκια –τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Δεν θέλετε πικ-νικ; Οι καλύτερες εναλλακτικές βρίσκονται ακριβώς έξω από το κτήμα, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, και ακούνε στα ονόματα «Άγιος Μερκούριος» και «Τζουμέρκα». Πρόκειται για τίμιες, οικογενειακές χασαποταβέρνες με αξιοπρεπές φαγητό και καλές τιμές.

Βραδάκι στην Κηφισιά
Αν βρίσκεστε έτσι κι αλλιώς στην περιοχή, αξίζει το βραδάκι να περάσετε μια βόλτα από την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου της Κηφισιάς, όπου θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων, στο οποίο θα βρεθούν νέοι Έλληνες καλλιτέχνες με ποπ-ροκ και όχι μόνο μουσικές (Λόλεκ, Trees και οι Άσσοι του Loui Salvator). Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Ολοκληρώστε την ημέρα σας με τον πιο γλυκό τρόπο: Οι προτάσεις μας είναι δύο. Το Hamptons Cupcakes (Λεβίδου 11) είναι ΤΟ μέρος όπου θα δοκιμάσετε ολόφρεσκα cupcakes σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων φτιαγμένα με την αυθεντική συνταγή του δημοφιλούς νεοϋορκέζικου Magnolia Bakery. Αν πάλι έχετε όρεξη για παγωτό, οφείλετε να επισκεφθείτε το κατάστημα Kayak (Κασσαβέτη 10 & Κυριαζή 40), όπου θα δοκιμάσετε απίθανες γεύσεις παγωτού, όπως μαστίχα με ροζ πιπέρι, τυρί με σουσάμι και μέλι, αμέτρητα σορμπέ και διάφορα άλλα καταπληκτικά γλυκά, σε έναν όμορφα διαμορφωμένο προαύλιο χώρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v