Έξοδος του Σαββάτου: «Φωτιά στο Λιμάνι»

Αυτό το Σάββατο πιάνουμε… λιμάνι για καφεδάκι σε cosy στέκια, μπύρα σε ροκ ατμόσφαιρα, ουζάκι συνοδεία λαχταριστών ψαροκαταστάσεων και ακούμε ζωντανά τον Θανάση Παπακωσταντίνου, τον Παύλο Παυλίδη και τους Imam Baildi στο 1οΘεμιστόκλειο Φεστιβάλ.
Έξοδος του Σαββάτου: «Φωτιά στο Λιμάνι»
Πολλοί τον «συνδέουν» με την βαβούρα και τον πανικό που επικρατεί στο Μικρολίμανο. Και όμως, ο Πειραιάς διαθέτει άφθονες επιλογές για κάθε ώρα της ημέρας, για κάθε γούστο, για κάθε διάθεση, για κάθε βαλάντιο. Έτσι και εμείς αυτό το Σάββατο, επιλέγουμε να πιάσουμε… λιμάνι.

Ξεκινάμε με καφεδάκι στο Έντεχνο (Ακτή Θεμιστοκλέους 154, τηλ.: 210 4526683) με τις ρουστίκ καρεκλίτσες καφενείου, τα νοσταλγικά μωσαϊκά στο ισόγειο και το ξύλινο πάτωμα στο παταράκι που αγναντεύει την θάλασσα από τις μεγάλες τζαμαρίες. Ένα cosy στέκι ό,τι πρέπει για τις απογευματινές ώρες, αλλά και το βράδυ για χωνευτικό ποτάκι. Το soundtrack του κινείται σε old school rock μονοπάτια. Εναλλακτικά, πηγαίνουμε στον all time classic Ιστιοπλοϊκό στο Μικρολίμανο (Ακτή Μικρολίμανου, τηλ.: 210 4134084) με την πανοραμική θέα και το summer feeling ή στο Kitchen Bar στην Μαρίνα Ζέας.

Στις 18:00 ανοίγει η αυλαία της δεύτερης μέρας του Θεμιστόκλειου Φεστιβάλ στο Θεμιστόκλειο Στάδιο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά τον πάντα δημιουργικό Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα παίξει τραγούδια από τον καινούριο του δίσκο «Ο Ελάχιστος Εαυτός», αλλά και παλαιότερες αγαπημένες μελωδίες του. Στην συναυλία όμως, την τιμητική τους έχουν τρία ακόμα γνωστά σχήματα: οι Lexicon Project, οι απολαυστικοί Imam Baildi και ο πρώην frontman των Ξύλινα Σπαθιά Παύλος Παυλίδης με τους B- Movies. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15€ στην προπώληση και 18€ στο ταμείο.

Εναλλακτικά, ο Δημοτικός Κινηματογράφος Σινεάκ, στην πλατεία του Δημαρχείου προβάλλει την νέα ταινία του Γούντι Άλλεν Midnight in Paris, μια αγιογραφία της Πόλης του Φωτός του σήμερα και του χθες που βασίζεται σε μια απλή, καλή ιδέα κι έχει όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν μια ταινία του Άλεν αναγνωρίσιμη, συν τον εξαιρετικό Όουεν Γουίλσον. Η ταινία προβάλλεται στις 18.10, 20.15 και 22.20.

Συνεχίζουμε με «ψαγμένο» ουζάκι συνοδεία λαχταριστών μεζέδων που μυρίζουν θάλασσα για να συζητήσουμε τα παραλειπόμενα του φεστιβάλ ή της ταινίας στο Καρσί (Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, τηλ.: 2104510400, 2104510111), το οποίο επιμένοντας παραδοσιακά σερβίρει ακαταμάχητους μεζέδες και άκρως ικανοποιητικά «κυρίως», τα οποία χωρίζει σε σχάρα, ψάρια και θαλασσινά. Για πιο mix and match καταστάσεις κάνουμε μια στάση στα όμορφα Κατσαρολάκια (Ακτή Μουτσοπούλου 21, Πειραιάς, τηλ.: 210 4100609), ένα «νεοταβερνάκι» που συνδυάζει καλό ψάρι, ζουμερή σχάρα και μαγειρευτά, χωρίς το αποτέλεσμα να φαντάζει γευστικά παράφωνο.

Μπιραρία ανάμεσα σε ψαροταβέρνες; Και όμως. Την ανάγκη μας για κρύο ζύθο καλύπτει και με το παραπάνω το Birra Birra (Ακτή Θεμιστοκλέους 150, τηλ.: 210 4515075). Cozy ατμόσφαιρα, ξύλινη επένδυση παντού, από τα πατώματα μέχρι τους τοίχους, vintage φωτιστικά, τεράστιοι καθρέφτες, κλασικά «μπυραρίσια» memorabilia, όλα υπέροχα δεμένα μεταξύ τους σε ένα μαγαζί για… ξενύχτηδες που σερβίρει μέχρι και τις 3:00 το πρωί. Must εδώ η κράτηση, μιας και μετά τις 21:30 τα ελεύθερα τραπέζια είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v