Η έξοδος του Σαββάτου: Britpop και Βόρεια Προάστια

Αυτό το Σάββατο επιστρέφοντας από την πολυσυζητημένη συναυλία των Pulp στην Μαλακάσα, γινόμαστε “Common People” και ανακαλύπτουμε χαλαρά μπαράκια, μπυραρίες και γευστικές διευθύνσεις στα Βόρεια Προάστια.
Η έξοδος του Σαββάτου: Britpop και Βόρεια Προάστια
Αδιαμφισβήτητα το συναυλιακό γεγονός του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από την επανένωση των βρετανών Pulp, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο Terra Vibe αυτό το Σάββατο 20 Αυγούστου στα πλαίσια της πρώτης περιοδείας τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια απουσίας από την σκηνή. Οι Pulp θεωρούνται από πολλούς ως οι πρωτεργάτες της Britpop και η – προσωρινή έστω - επιστροφή τους στα συναυλιακά δρώμενα είναι κάτι παραπάνω από χαρμόσυνα νέα. Ανεξαρτήτως από το αν επισκεφτείτε το Terra Vibe εκείνο το βράδυ, αυτή τη φορά προτείνουμε χαλαρό ποτάκι και φαγητό σε κάποιο από τα must στέκια των Β.Π.

Πρώτη στάση λοιπόν στο καταπράσινο τοπίο της Δροσιάς και την μπυραρία Die 3 Konige (25ης Μαρτίου 28. 210 8150915). Εδώ βρίσκουμε όλα τα είδη βαρελίσιας και εμφιαλωμένης μπύρας, αλλά και φοβερούς μεζέδες, όπως γνήσια kartoffelsalad, αρωματικά μανιτάρια πλευρώτους στην σχάρα και Γαλλικό Καμαμπέρ τηγανισμένο και σερβιρισμένο με μύρτιλα. Το Κότσι του είναι επίσης εξαιρετικό, όπως και το σνίτσελ με πατάτες σοτέ. Υπολογίστε περίπου 20€ ανά άτομο με μπύρα.

Συνεχίζουμε στο μοντέρνο café-bar restaurant Vertigo (Λ.Μαραθώνος 9, Δροσιά) για χαλαρό ποτάκι στον όμορφο κήπο του συνοδεία lounge μουσικής. Σε ειδικό χώρο στο εξωτερικό του μαγαζιού θα βρείτε αρκετά φτηνή μπύρα (2.5€ η μικρή και 4€ η μεγάλη από βαρέλι) καθώς επίσης και λαχταριστό hot dog (3.5€), το οποίο συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Στην πλατεία της Δροσιάς θα βρείτε και τον θερινό κινηματογράφο Αλίκη, ιδανικός για σινεφίλ βραδιές σε όμορφο καλοκαιρινό περιβάλλον.

Κατευθυνόμενοι προς Κηφισιά, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας ανακαλύπτουμε το νέο hotspot των Β.Π. Μια εσωτερική πλατεία ενός συγκροτήματος με εμπορικά καταστήματα αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες καταφύγιο για κάθε λογής freestylers, οι οποίοι συνωστίζονται εκεί καθημερινά με ποτό στο χέρι ή μπύρα από το περίπτερο προκαλώντας ευχάριστη… βαβούρα και καλύπτοντας αρκετές φορές τις mainstream μουσικές επιλογές των κοντινών μαγαζιών. Ο λόγος για το Low, το οποίο συγκεντρώνει και την πλειοψηφία του νεαρόκοσμου, το γωνιακό Bar Fly και το άρτι αφιχθέν BackStreet, τα οποία δημιουργούν νησιωτική ατμόσφαιρα στην μικρή πλατεία και να σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο κυκλαδίτικο σοκάκι– χωρίς τους ενοχλητικούς τουρίστες.

Στην άλλη πλευρά του δρόμου το Mucca (Xαρ. Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, τηλ. 210 8001614) με σήμα την… αγελάδα σερβίρει super σπιτικό παγωτό ημέρας για τους ξενύχτηδες με υπογλυκαιμία, ενώ λίγο πιο δίπλα το συμπαθέστατο Brown Sugar (Xαρ. Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, τηλ. 210 8000589) αποτελεί την σταθερή αξία της περιοχής, έχοντας «χτίσει» εδώ και πολλά χρόνια την φήμη του ως rock bar στέκι. Τελικός προορισμός για όσους ξημεροβραδιάζονται εδώ το λαχταριστό χοιρινό καλαμάκι στο ΚαλαΜάκη, ολόφρεσκο, ψήνεται εκείνη την στιγμή επομένως θα χρειαστεί να περιμένετε κανά τεταρτάκι, αλλά πιστέψτε μας αξίζει. Επίσης, φοβερές σπιτικές τηγανιτές πατάτες, οι οποίες συνοδεύονται αρμονικά με δροσερή σος γιαουρτιού και κάρυ.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v