Pulp: Οι πρωτοπόροι της britpop στο Terra Vibe

Οι… Common People επανενώθηκαν μετά από εννιά χρόνια απουσίας και με το αρχικό τους σχήμα έρχονται στο Terra Vibe για μία best of εμφάνιση που αναμφίβολα θα ξυπνήσει μουσικές μνήμες του παρελθόντος. Do you remember the first time;
Pulp: Οι πρωτοπόροι της britpop στο Terra Vibe
Όλοι θα θυμάστε τον πρώτο στοίχο από το θρυλικό hitaki των Pulp “Common People”: «She came from Greece she had a thirst for knowledge, she studies sculpture in St Martin's College…”. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο frontman Jarvis Cocker κατάφερε εν τέλει να πάρει πτυχίο παρά τον παράφορο έρωτά του για την ελληνίδα συμφοιτήτρια, πάντως μούτρα απέναντι στην χώρα μας δεν φαίνεται να κράτησε. Εξ’ ου και η άκρως δημοφιλής – και στο ελληνικό κοινό – Britpop μπάντα πρόκειται να εμφανιστεί στο Terra Vibe το Σάββατο 20 Αυγούστου στα πλαίσια της πρώτης περιοδείας τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια απουσίας από την σκηνή.

Τα πρώτα χαμόγελα στους χιλιάδες φαν του σχήματος στην Ελλάδα έσκασαν πριν περίπου τρεις μήνες, όταν το συγκρότημα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα εμφανιστεί στο Terra Vibe, αναφέροντας χαρακτηριστικά στο post: “Are you feeling it? Get down with Pulp at Terra Vibe Park, Athens 20 August 2011”. Λίγες ώρες μετά η επιβεβαίωση ήρθε και από την διοργανώτρια εταιρεία DiDi Music.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Sheffield από το 1978 με αρχικά μέλη τους Jarvis Cocker, Russell Senior Candida Doyle, Mark Webber, Steve Mackey και Nick Banks (το ίδιο ακριβώς σχήμα θα εμφανιστεί και στο Terra Vibe), αλλά ουσιαστικά η αναγνώριση για αυτούς ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με τα κορυφαία άλμπουμ His 'n' Hers το 1994 και το Different Class το 1995, το οποίο μάλιστα σκαρφάλωσε στο νούμερο ένα των αγγλικών charts, με κομμάτια – σταθμούς όπως τα "Common People" και "Sorted for E's & Wizz".



Το μουσικό τους στυλ εκείνη την περίοδο έχει αρκετές επιρροές από την disco και το pop-rock, ενώ ο Jarvis Cocker και η παρέα του θεωρούνται οι πρωτοπόροι της Britpop σκηνής. Μετά από τρία χρόνια «σιωπής» κυκλοφορούν το This is Hardcore, το οποίο επίσης φτάνει στην κορυφή των βρετανικών charts. Το τελευταίο άλμπουμ πριν την διάλυσή τους είναι το We Love Life το 2001, το οποίο έφτασε μέχρι το νούμερο 6 στα βρετανικά charts. Το συγκρότημα μέχρι την διάλυσή του το 2003 πούλησε παραπάνω από δέκα εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.



Φέτος, οι Pulp ανακοίνωσαν την επανένωσή τους σε σχετικό δελτίο τύπου το οποίο ανέφερε: «Οι Pulp αποφάσισαν να βρεθούν ξανά μαζί και να δώσουν μερικές συναυλίες το επόμενο καλοκαίρι. Στις συναυλίες θα συμμετάσχουν όλα τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος (Nick Banks, Jarvis Cocker, Candida Doyle, Steve MacKey, Russell Senior και Mark Webber) και θα παίξουν τραγούδια από όλες τις περιόδους της καριέρας τους. Ναι, αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν τα αγαπημένα σας».


Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

Pulp
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011
TerraVibe Park


Oι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
Τα πρώτα εισιτήρια θα κοστίζουν 34 ευρώ.
Mετά την εξάντλησή τους, θα πωλούνται προς 38 ευρώ.

Σημεία προπώλησης:
Aθήνα:
Ticket House
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-3608366

Θεσσαλονίκη:
Music Land
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310-264880

Online Sales:
Για αγορές μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v