Beach party: Άμμος στα μοχίτο μας

Πόσο κρατάει ο πάγος στο ψυγειάκι από φελιζόλ; Πόσο δυνατά ακούγεται η μουσική από φορητό player; Τι γίνεται με το ρεύμα; Και κυρίως… ποια είναι η καλύτερη παραλία; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το απόλυτο καλοκαιρινό πάρτι.
Beach party: Άμμος στα μοχίτο μας
της Ηρώς Κουνάδη

Αρχή νούμερο ένα. Δεν υπάρχει αποτυχημένο beach party. Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε αν φταίει το θαλασσινό αεράκι, ο έναστρος ουρανός, ή η καλοκαιρινή μας διάθεση, ξέρουμε όμως ότι ακόμη και όταν τελειώσουν τα ποτά/ λιώσει ο πάγος/ αργήσουν επειδή χάθηκαν οι καλεσμένοι σας/ πεθάνουν οι μπαταρίες του CD player επάνω στο αγαπημένο σας ρεφραίν, όλοι θα είναι τόσο χαρούμενοι που δεν θα το προσέξουν καν.

Επειδή, βέβαια, θα είναι πολύ καλύτερα αν δε γίνουν όλα αυτά, συγκεντρώσαμε όλα τα αποστάγματα σοφίας που μας χάρισαν μερικά εντελώς ανοργάνωτα, αλλά άκρως επιτυχημένα, beach parties και σας τα παρουσιάζουμε, για να είστε σίγουροι ότι τα δικά σας καλοκαιρινά πάρτι θα έχουν μόνο τη σωστή παρέα, τα σωστά ποτά, τη σωστή μουσική και τα σωστά νερά για βραδινό μπάνιο. Ή και όχι. Γιατί, στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε είναι η σωστή διάθεση. Και από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε για beach party, αυτήν σίγουρα θα την έχετε.

Εν αρχή ην η παραλία…

Βασικότερο των βασικών, και σημαντικότερο των σημαντικών, τα έχουμε ξαναπεί, είναι η εύρεση της σωστής παραλίας. Κι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Οι τρεις προϋποθέσεις που πρέπει απαραιτήτως να πληροί, είναι:

- η άμμος μέσα κι έξω, ώστε να χορεύετε άνετα ξυπόλυτοι και να βουτάτε στο σκοτάδι χωρίς να σκουντουφλάτε σε βραχάκια, βοτσαλάκια, αχινούς και τα συναφή
- η εύλογη απόσταση από κατοικημένη περιοχή, ώστε τα ντεσιμπέλ σας να μην προκαλέσουν το ενδιαφέρον των γειτόνων και της αστυνομίας και
- η εύκολη πρόσβαση από κανονικό δρόμο, ώστε πρώτον να μη σκαρφαλώνετε κατσάβραχα νυχτιάτικα και δεύτερον να μη φάτε τρεις μπαταρίες στα τηλέφωνα με απεγνωσμένους καλεσμένους που δε σας βρίσκουν.

Επίσης, καλό είναι, αν θέλετε να είστε «μεταξύ σας» και να μην κάνετε το beach party σας μαζί με άλλες δύο παρέες που είχαν την ίδια ιδέα την ίδια ημέρα, να μην επιλέξετε τη δημοφιλέστερη παραλία της περιοχής. Κλασσικές περιπτώσεις τέτοιας παραλίας είναι, για παράδειγμα, η Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη, η μεγάλη παραλία των Λεγραινών, δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο και το αθηναϊκό hot spot για βραδινό μπάνιο, το γνωστό και μη εξαιρετέο Καβούρι.

Από την άλλη, βέβαια, η συνύπαρξη δύο ή περισσότερων beach parties στην ίδια παραλία κάνει, στο τέλος, ένα μεγάλο beach party, που ενθαρρύνει τις γνωριμίες και την… ανταλλαγή ιδεών (βλέπε καλοκαιρινό φλερτ) ανάμεσα στα μέλη των δύο ή περισσοτέρων παρεών. Αν η παρέα σας αποτελείται μόνο από ζευγάρια, σκεφτείτε το ενδεχόμενο οργάνωσης του beach party σας καθημερινή, για να αποφύγετε τα χειρότερα.

Εξαιρετική περίπτωση είναι η αμμουδιά του Χάρακα, λίγο πριν τα Λεγραινά: μεγάλη σε μέγεθος, με καθαρά νερά και απαλή άμμο μέσα κι έξω, αρκετά μακριά από τον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό στην απέναντι πλευρά του δρόμου και με ένα μικρό πλάτωμα για να αφήσετε τα αυτοκίνητα.

Καλές εναλλακτικές αποτελούν και οι δύο παραλίες στο Πόρτο Ράφτη, ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο οποίος διαθέτει και ένα περίπτερο που ξενυχτάει για τα… απαραίτητα –σε περίπτωση που το beach party σας είναι αυθόρμητο– και η «κρυφή» αμμουδιά κάτω από την ταβέρνα Πανόραμα, στην πλευρά του Αυλακίου. Τέλος, η παραλία στο Ζούμπερι, με τα beach bars που εγγυώνται πως δεν θα ξεμείνετε ποτέ από ποτά και μουσική είναι ιδανική περίπτωση, ειδικά αν κινηθείτε στο κομμάτι της μπροστά από το Diver’s Club: αμμουδιά και ρηχά νερά εγγυώνται ασφαλείς μεθυσμένες και μη βουτιές.

Ο εξοπλισμός ημών ο επιούσιος

Η αέναη διαμάχη για το τι είναι βασικότερο –και μεγαλύτερος μπελάς– ανάμεσα στα ποτά και τη μουσική καταλήγει πάντα σε ισοπαλία. Γι’ αυτό θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα φορητό στερεοφωνικό που να λειτουργεί με μπαταρίες –πιστέψτε μας, δε θέλετε να μπλέξετε με γεννήτριες– και να διαθέτει θύρα USB, ώστε και να φέρει ο καθένας τη μουσική του πολύ ευκολότερα, αλλά και να καταναλώνει πολύ λιγότερο ρεύμα από τις μπαταρίες, χωρίς το CD που θα στριφογύριζε ακατάπαυστα. Δοκιμασμένο και προτεινόμενο είναι το Philips AZ1840/12 που μπορείτε να το αγοράσετε online στην τιμή των 95,94 ευρώ.

Δυνατότερο, και με πολύ ιδιαίτερο design είναι το AZ1880, το οποίο θα σας κοστίσει 119 ευρώ αν το παραγγείλετε online από το electroland.gr, ενώ αν αναζητάτε κάτι οικονομικότερο το AZ1027 θα σας κοστίσει μόλις 45 ευρώ, επίσης από το electroland.gr.

Εξίσου απαραίτητα είναι και δυο-τρία ψυγειάκια κάμπινγκ, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, τα οποία θα γεμίσετε από πριν με πάγο. Η εμπειρία λέει ότι, ειδικά αν δεν ανοιγοκλείνουν συνέχεια –π.χ. αν έχετε ένα ψυγείο με τα ποτά και αρκετό πάγο, από το οποίο σερβίρετε, και ένα εφεδρικό, για όταν ο πάγος στο πρώτο θα έχει αρχίσει να λιώνει– ακόμη και τα ψυγειάκια από φελιζόλ που θα σας κοστίσουν λιγότερο από 6 ευρώ σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ μπορούν να κρατήσουν πάγο για ένα ολόκληρο 24ωρο. Αν θέλετε κάτι πιο… αβανταδόρικο, μεγάλη ποικιλία σε τιμές που ξεκινούν από 17,90 ευρώ έχει ο Δημητριάδης.

Όσον αφορά τα ποτά, μια καλή λύση είναι να ζητήσετε από φίλους, γνωστούς και λοιπούς παρευρισκόμενους να φέρουν από ένα μπουκάλι ανά 3-4 άτομα, έχοντας βέβαια φροντίσει κι εσείς να φτιάξετε μια μίνι κάβα για την περίπτωση που όλοι το «ξεχάσουν». Μην ξοδέψετε πολλά σε βαριά, χειμωνιάτικα ποτά όπως το ουίσκι που ούτως ή άλλως ελάχιστοι θα τιμήσουν. Προτιμήστε βότκα και ρούμι, που συνδυάζονται εύκολα με χυμούς και εξωτικά φρούτα, για να φτιάξετε δροσερά κοκτέιλ, αλλά και μπύρες ή «αλκοολούχα αναψυκτικά» τύπου Breezer, αν έχετε την πολυτέλεια ενός έξτρα ψυγείου μόνο για αυτά. Μην ξεχάσετε πλαστικά ποτηράκια και αρκετά μπουκάλια νερό.

Το κάτι τις το παραπάνω

Από εκεί και πέρα, δε χρειάζεστε –με την κυριολεκτική έννοια του όρου– τίποτα. Το τι θέλετε να έχετε εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα προσωπικά σας γούστα, τις συνήθειες των φίλων σας και το πόσο grande θέλετε να είναι το πάρτι. Μερικά «γιατί-όχι;» extras είναι:

* Δάδες και αντικουνουπικά: Για ατμόσφαιρα και προστασία. Και για να αποφύγετε τον πειρασμό της φωτιάς –που, ειρήσθω εν παρόδω, καλό είναι να μην ανάψετε, αν δεν θέλετε να προκαλέσετε την προσοχή των γειτόνων και της αστυνομίας: το beach party δεν είναι παράνομο, το άναμμα φωτιάς σε παραλία, όμως, είναι. Δάδες θα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με είδη σπιτιού και εξοπλισμού, αλλά και στο acd.gr (δάδα με 7€).

* Φαναράκια και λάμπες camping: Για επιπλέον φωτισμό, και για τις νύχτες που το φεγγάρι δεν είναι αρκετά γεμάτο. Μεγάλη ποικιλία, σε τιμές που ξεκινούν από 10 ευρώ θα βρείτε στα καταστήματα Δημητριάδης.

* Τσιπς, ξηρούς καρπούς ή σαντουιτσάκια για τις πρωινές λιγούρες μετά (ή και κατά τη διάρκεια) την κατανάλωση αλκοόλ.

* Ψάθες και πετσέτες ή ακόμα και καρεκλίτσες για θάλασσα και πτυσσόμενα τραπεζάκια. Έπιπλα που συνήθως χρησιμοποιούμε στο camping, και είναι ιδανικά για beach party, σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στο on-holidays.gr.

* Sleeping bag και στρώματα για την εξαιρετικά πιθανή περίπτωση να μεθύσετε/ κουραστείτε/ το ξημερώσετε μέχρι την ώρα εκείνη που το «γύρνα» της Παραλιακής θα είναι πηγμένο και οι στροφές στα Λιμανάκια θολές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v