Βραδινό μπάνιο: 6 παραλίες στη σκιά του φεγγαριού

Όταν ακόμα και το πιο παγωμένο κοκτέιλ, στο πιο δροσερό beach bar των αττικών παραλιών δεν είναι αρκετό για να ανακουφίσει από τον καύσωνα, το βραδινό μπανάκι (με ή χωρίς μαγιό) αποτελεί μοναδική και ιδανική λύση.
Βραδινό μπάνιο: 6 παραλίες στη σκιά του φεγγαριού
Συζητώντας πρόσφατα στο γραφείο για όλα αυτά που σε λίγα μόνο μέρη του κόσμου μπορείς να απολαύσεις, τόσο όσο τα απολαμβάνεις στην Ελλάδα (με αφορμή το 21 λόγοι για να μη μεταναστεύσουμε), το βραδινό μπάνιο ήταν κάτι που μας διέφυγε, όχι γιατί δεν είναι λόγος, αλλά γιατί είναι μία από αυτές τις μοναδικές, συγκλονιστικές απολαύσεις που μόνο βιώνοντάς τις μπορείς να τις εκτιμήσεις πραγματικά.

Για το απόλυτο βραδινό μπάνιο τα συστατικά έχουν κατά κύριο λόγο να κάνουν με τις φυσικές συνθήκες και στη συνέχεια με την όποια προετοιμασία εναπόκειται σε εμάς. Ιδανικά δεν θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία, παρά μόνο μία πετσέτα στο πορτ μπαγκάζ που καλό είναι να βρίσκεται εκεί από την αρχή του καλοκαιριού για παν ενδεχόμενο –η αυθόρμητη βουτιά, ένα καυτό βράδυ με φεγγάρι που έτυχε να «αράξουμε» με μπύρες σε μία παραλία είναι η τέλεια αφορμή. Σε ποια παραλία, όμως;

Ξεχωρίσαμε τις αγαπημένες μας, ιδανικές για βραδινές επισκέψεις και -γιατί όχι;- βουτιές υπό το φως του φεγγαριού.

Καβούρι: Δέκα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η παραλία στο Καβούρι, ειδικά μπροστά από το Divani Palace είναι από τις πιο καθαρές της Αττικής. Στην μεγάλη αμμουδιά της δεν θα βρείτε ίχνος από βότσαλα ή πέτρες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των δαχτύλων σας. Επιπλέον, γύρω από την παραλία υπάρχουν μπαρ και περίπτερα για σνακ και ποτά.
Γιατί εκεί; Γιατί μετά το πρώτο ποτό στην Γλυφάδα ψάχνετε το πιο ρομαντικό μέρος για να συνεχίσετε την βραδιά σας –και μόλις το βρήκατε.

Πανόραμα (Πόρτο Ράφτη): Μπορεί το Αυλάκι να είναι η δημοφιλής παραλία της περιοχής με τις ξαπλώστρες και τα beach sports, όμως είναι η ακριβώς διπλανή της, στα δεξιά από το Αυλάκι, εκεί που υπάρχει ένα οικογενειακό ταβερνάκι με το όνομα Πανόραμα, που το βράδυ κλέβει την παράσταση. Έχει ψιλή άμμο, καθαρά νερά και κλειστό κόλπο, που χωράει λίγους και καλούς. Αν δεν έχετε ξαναβρεθεί στην περιοχή, υπολογίστε ότι το Πόρτο Ράφτη απέχει από το κέντρο της Αθήνας περί τα 45 χιλιόμετρα.
Γιατί εκεί; Γιατί μετά το φαγητό στο ταβερνάκι, ένα τσιγάρο και μια μπύρα εκεί που σκάει το κύμα επιβάλλεται.

Χάρακας: Βρίσκεται λίγο πριν τα Λεγραινά, περίπου 60χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, είναι αρκετά μεγάλη, με πεντακάθαρα νερά και αμμουδερή –εντός και εκτός. Αφήστε το αυτοκίνητο στο μεγάλο πλάτωμα, στην άκρη του δρόμου και κατηφορίστε αναζητώντας ένα σημείο όπου θα είστε μόνοι σας –μην σας κάνει εντύπωση, η παραλία προτιμάται από πολλούς για βραδινό beach party. Αν βρεθείτε εκεί πριν τις 9, πιθανώς θα προλάβετε ανοιχτή και τη μικρή καντίνα που λειτουργεί στην παραλία για τις απαραίτητες παγωμένες μπύρες.
Γιατί εκεί; Γιατί είναι αρκετά μακριά από το σπίτι, για να επιστρέφετε αργά το βράδυ, οπότε θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε το πιο εντυπωσιακό ξημέρωμα.

Κακιά Θάλασσα: Μία ώρα περίπου με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας, η Κακιά Θάλασσα στην Κερατέα είναι μία αρκετά καθαρή παραλία με δωρεάν ξαπλώστρες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το βραδινό σας μπάνιο. Φροντίστε να βρεθείτε εκεί μία μέρα που δεν θα φυσάει βοριάς, για να αποφύγετε το μπάνιο αγκαλιά με τα σκουπίδια.
Γιατί εκεί; Γιατί έξω έχει βότσαλο, ώστε να μη γεμίζουν άμμους τα ρούχα, αλλά μέσα έχει ψιλή άμμο για ακίνδυνο βραδινό μπάνιο.

Λιμανάκια (Βουλιαγμένη): Ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στα Λιμανάκια μπορεί κανείς να βρεθεί έτσι κι αλλιώς για ποτό στο Beach Bar που βρίσκεται εκεί και μένει ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μπορείτε, λοιπόν, να απολαύσετε το βραδινό σας μπάνιο συνοδεία μουσικής και παγωμένων ποτών.
Γιατί εκεί; Γιατί βραδινό μπάνιο κάνεις -σχεδόν- παντού, βραδινές βουτιές από αυτοσχέδιους βατήρες, όμως;

Ζούμπερι: Περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας το Ζούμπερι είναι ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινά σαββατόβραδα με εσάνς νησιού. Η περιοχή έχει αρκετά beach bars και σίγουρα η θάλασσα μπροστά από τα περισσότερα εξ αυτών δείχνει ελκυστική. Προτείνουμε, ωστόσο, να επιλέξετε την παραλία μπροστά από το Diver’s Club καθώς είναι πιο αμμουδερή από τις διπλανές της, άρα και πιο ασφαλής για τα σπριντ σας πριν τη μεγάλη βουτιά –προσοχή, όμως, τα νερά είναι ρηχά και αργούν να βαθύνουν.
Γιατί εκεί; Για βραδινό μπάνιο με παρέα, καθώς σίγουρα πολλοί από τους θαμώνες των γύρω bars θα σπεύσουν όταν το θερμόμετρο υποδείξει καύσωνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v