The S Club: Ούτε πίστα, ούτε club, ούτε "κλασικός" Ρουβάς

Τη μόδα του live club, που δεν είναι ούτε «πίστα» ούτε «ορθάδικο», επιχειρεί να ακολουθήσει φέτος το S Club της Λ. Βουλιαγμένης και δείχνει να τα καταφέρνει, με τον Σάκη Ρουβά και την Τάμτα να απογειώνουν την διασκέδαση. Βρεθήκαμε πρόσφατα εκεί και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
The S Club: Ούτε πίστα, ούτε club, ούτε κλασικός Ρουβάς
της Έλενας Μπούλια
φωτογραφίες: Γιώργος Οικονόμου


Σάββατο βράδυ και η λεωφόρος Βουλιαγμένης στο ύψος του S Live Club μοιάζει με τόπο διαμαρτυρίας. Η «εντολή» ήταν σαφής. Έπρεπε να είμαστε στο μαγαζί στις 23.15 ακριβώς αν θέλαμε να επικυρώσουμε την κράτηση στο τραπέζι μας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί μέσω του ίδιου του μετρ, παρακαλώ –όχι, δεν χρησιμοποίησα την δημοσιογραφική μου ιδιότητα για να ζητήσω περισσότερη περιποίηση, αλλά, έχοντας ενημερωθεί ότι δεν πρόκειται για «πίστα» παρά για live club, χρειάστηκε να μιλήσω με τον μετρ για να μου διευκρινίσει ότι το «τραπέζι» θα ήταν ουσιαστικά ένα μικρό καναπεδάκι τριών ατόμων με χαμηλό τραπεζάκι και δύο-τρία σκαμπό. Άσχετα με το πόσα άτομα θα «καθίσουν» -σχήμα λόγου- τελικά στο τραπέζι. Και για ακριβώς αυτόν τον λόγο φρόντισα να είμαστε λίγοι.

Η λογική του club φάνηκε από την πρώτη στιγμή που αφιχθήκαμε, λοιπόν, στην κατάμεστη είσοδο του μαγαζιού και περιμέναμε τουλάχιστον είκοσι λεπτά στην ουρά -στριμωγμένοι σαν κοπάδι που μαστιγώνεται από τον παγωμένο αέρα- μέχρι να ανοίξουν επίσημα οι πόρτες και οδηγηθούμε τελικά στα τραπέζια μας. Ομολογώ, βέβαια, πως το όνομα του μετρ βοήθησε στην ταχύτερη εξυπηρέτησή μας από τον πορτιέρη –ή είμαστε Έλληνες, ή δεν είμαστε. Ομολογώ, επίσης, πως… μεγάλη η χάρη του Σάκη, που κόντεψα να πάθω πνευμονία (για τελευταία φορά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο).

Ο χώρος του S Club -πρώην club 22- έχει διαμορφωθεί σε ένα, κατά κάποιο τρόπο, αμφιθέατρο, αφού γύρω από την σκηνή υπάρχουν καναπεδάκια που «κοιτούν» προς αυτήν, σε δύο -μπροστά στην σκηνή- και τρία -στα αριστερά και δεξιά της- επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν όλα σχεδόν τα τραπέζια πολύ καλή οπτική άποψη στην σκηνή, από την οποία έτσι κι αλλιώς δεν απέχουν πολύ. Λάβετε υπ’όψιν πάντως πως από ένα ορισμένο σημείο της βραδιάς και μετά σχεδόν όλοι οι θαμώνες είναι όρθιοι, οπότε όσοι προτιμούν ακόμα και τότε να παραμείνουν καθιστοί, καλύτερα να επιλέξουν, όταν θα κλείσουν τραπέζι, κάποιο από τα υπερυψωμένα πλαϊνά, τα οποία έχουν ακόμα το πλεονέκτημα να μην ενοχλούνται από τους θαμώνες του μπαρ που προωθούνται κατά την διάρκεια της βραδιάς προς τα μπροστά τραπέζια.

Το πρόγραμμα
Ο Σάκης Ρουβάς επέλεξε τον φετινό χειμώνα να έχει στο πλευρό του αρκετούς νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι προσανατολίζονται σε ποπ, ροκ και mainstream μουσικά ύφη. Όση ώρα παίρνει για να γεμίσουν τα τραπέζια η ατμόσφαιρα έχει ήδη ζεσταθεί μουσικά χάρη στον dj που μιξάρει δυνατά από την σκηνή ξένες house και dance μελωδίες. Το πρόγραμμα ξεκινάει κατά τις δώδεκα, με τρεις πανέμορφες, νέες παρουσίες -μεταξύ των οποίων και η Ελευθερία, πρώην παίκτρια του μουσικού διαγωνισμού X-Factor II- να προθερμαίνουν το κοινό με γνωστές ποπ-ροκ επιτυχίες και πολύ σέξι χορευτικά. Μία ώρα μετά «σκάνε μύτη» οι εκρηκτικοί Cabin 54 με british pop μουσικό ύφος και έναν τραγουδιστή σε τρομακτική υπερένταση –αυτοί κι αν ξεσηκώνουν, ειδικά τους νεώτερους.

Ακολουθεί η Τάμτα (φωτο), πανέμορφη, σούπερ σέξι και με εντυπωσιακά καθαρή φωνή, την οποία θα εκτιμήσετε σε δύο-τρεις κλασικές μπαλάντες περισσότερο παρά στα δικά της πιο ελαφριά τραγούδια –ειδικά στο «Je t’aime» της Lara Fabian ήταν πραγματικά καταπληκτική. Το τραγούδι της Τάμτα συνοδεύει προς το τέλος του πρώτου μέρους της ο Gifted, με τον οποίον τραγουδούν σε ντουέτο επιτυχίες της Beyonce με τον Jay Z και άλλες r&b επιτυχίες. Ο Gifted θα επιστρέψει σε ένα one-man show που θα ξεσηκώσει και θα συμπεριλάβει το κοινό λίγο αργότερα, καθώς τώρα -γύρω στις 2.00 δηλαδή- σειρά έχει ο Σάκης.

Ο Σάκης
Πριν ακόμα ξεκινήσει η μουσική εισαγωγή της εμφάνισης του Σάκη στην σκηνή στο μαγαζί επικρατεί αναταραχή. Πλέον έχουν σηκωθεί όλοι όρθιοι και οι σερβιτόροι τρέχουν να στοιβάξουν τα σκαμπό γύρω από τα τραπέζια για να μην εμποδίζουν. Ο προβολέας ανάβει και φωτίζει τον αστέρα της ποπ, ο οποίος για μισή ώρα περίπου ερμηνεύει νέες και παλαιότερες επιτυχίες του. Δεν είναι, όμως, ο ίδιος Σάκης που θυμούνται οι fans του μερικά χρόνια πριν –ούτε οι fans του φυσικά είναι πλέον ίδιες. Στα τριάντα οκτώ του σήμερα, ο πιο λαμπερός star της ποπ μουσικής στην Ελλάδα, με κοντά είκοσι χρόνια συνεχούς καριέρας στο ελληνικό τραγούδι, δεν μπορεί, όσο φιλότιμα κι αν το προσπαθεί, να αποδώσει πια τα μέγιστα στο χορευτικό-ερμηνευτικό σόου του. Ο χορός του είναι λιγότερο έντονος, το πάθος του πολύ πιο συγκρατημένο, και όταν πλέον έχει κουραστεί το μικρόφωνο στρέφεται στο κοινό.

Η γνήσια ρουβίτσα, φυσικά, ποτέ δεν απογοητεύεται –αυτό, τουλάχιστον, εξέλαβα από τα σχόλια των γυναικών στο τέλος του προγράμματος. Δεν θα ουρλιάξει, όμως, πια -ίσως παρά μόνο όταν ο Σάκης βγάζει την μπλούζα του- ούτε θα ορμήξει στην σκηνή για να τον αγκαλιάσει. Αντίθετα, έκπληξη μου προκάλεσε το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος του προγράμματός του, το οποίο διαρκεί περίπου δύο ώρες, έφηβες, καθισμένες στην άκρη της σκηνής, του έχουν σχεδόν γυρισμένη την πλάτη (!).

Στο δεύτερο αυτό μέρος ο Σάκης εμφανίζεται πολύ πιο χαλαρός και με διάθεση για επικοινωνία με το κοινό. Και αφού ερμηνεύσει κάποιες από τις μεγαλύτερες παλιές του επιτυχίες, μπαλάντες κυρίως όπως το «Ξανά», και μετά από ένα ευχάριστο διάλειμμα για το ντουέτο του με την Τάμτα, το ‘γυρίζει’ σε ένα πρωτότυπο medley ξένων και ελληνικών αγαπημένων τραγουδιών, από Michael Jackson και Frank Sinatra μέχρι Αντώνη Ρέμο, Πυξ Λαξ και Παύλο Σιδηρόπουλο. Και είναι εκεί που δείχνει να το διασκεδάζει περισσότερο. Το ίδιο και ο κόσμος που έχει πάρει απόφαση πως δεν θα ξανακαθίσει στο τραπέζι μέχρι να φύγει.

Φεύγοντας…
Φύγαμε κατά τις πέντε και από ό,τι μάθαμε το πρόγραμμα τελείωσε μετά από λίγα λεπτά. Ο φίλος μας ο μετρ -που αναφέραμε στην αρχή- ξεπροβόδιζε τους πελάτες του, κάτι που -πριν έρθει η σειρά μας- μας έκανε αρκετά καλή εντύπωση. Μέχρι που κατά την χειραψία του αποχαιρετισμού μας ενημέρωσε πως βασικά είναι ασφαλιστής και αν θα μας ενδιέφερε μία ασφάλεια ζωής έχουμε το κινητό του, μπορούμε να τον καλέσουμε (!). Λίγα λεπτά μετά, απορημένη και εκνευρισμένη ταυτόχρονα, σκεφτόμουν ότι ασφάλεια ζωής θα χρειαστεί άμεσα ο παρκαδόρος του μαγαζιού, που έφερνε πιο γρήγορα τα οχήματα όσων του έδιναν 20 ευρώ –αντί για 10 ευρώ που κοστίζει κανονικά το parking.

Τελικά, εξαιρώντας τα χιλιάδες πανέρια με λευκά γαρύφαλλα που έλουζαν τον Σάκη και εκσφενδονίζονταν στο κοινό, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ταίριαζαν με το μοντέρνο, νεανικό ύφος του S Club, περάσαμε καλά. Το κέφι, χάρη στις εναλλαγές προσώπων και μουσικών ειδών, ήταν ανεβασμένο κάθε στιγμή και τόσο ο εξαιρετικός εξαερισμός όσο και το άψογο σέρβις συνέβαλαν ώστε να κυλήσει η βραδιά πολύ ευχάριστα.

The S Club: Λεωφ. Βουλιαγμένης 22, τηλ. 210 9228230
Λειτουργεί: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 23.00
Είσοδος με ποτό: 20 ευρώ, φιάλη απλή: 200 ευρώ ανά τέσσερα άτομα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v