Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν: 18 λογικές ιδέες

Μενού επτά πιάτων, 270 ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά; Γυρνάμε –επιτέλους– την πλάτη σε παράλογα ακριβά ρεβεγιόν, κι ανακαλύπτουμε εκ νέου την έννοια του glam, που δε μετριέται πλέον σε φύλλα βρώσιμου χρυσού, αλλά σε χαμόγελα.
Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν: 18 λογικές ιδέες
της Ηρώς Κουνάδη

Το double dot που επιβάρυνε μέχρι πέρυσι τις εορταστικές εξόδους μας, απλά και μόνο «μέρες που ήταν», υφίσταται πλέον σε μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αθηναϊκές διευθύνσεις. Γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, όχι επειδή μας έπιασαν χριστουγεννιάτικα οι τσιγκουνιές, αλλά επειδή έχουμε, επιτέλους, την πολυτέλεια να σνομπάρουμε τα –ελάχιστα πλέον– υπερτιμημένα ρεβεγιόν, χωρίς να αισθανθούμε ότι «μένουμε απέξω». Αν μέχρι πρότινος ήταν «μαγκιά» να έχεις και να το δείχνεις ξοδεύοντας, πλέον η «μαγκιά» συνίσταται στο να ανακαλύπτεις ευκαιρίες για να περάσεις καλά ξοδεύοντας όσα μπορείς –και τα οποία θα ξέρεις γιατί τα δίνεις.

Οι δεκαοκτώ προτάσεις που ακολουθούν κινούνται σε αυτήν ακριβώς τη λογική. Δεν είναι όλες υπερ-οικονομικές, είναι όμως πραγματικά value for money: αυτά που θα πληρώσετε θα είναι ακριβώς αυτά που αξίζουν –ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Γεύση από… καινούριο χρόνο 
Tirbouson 
Κωνσταντινουπόλεως 104, τηλ.: 210 3410107
Τιμή: 38 ευρώ το άτομο
Το funky εστιατόριο του Γκαζιού, στο οποίο έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, ετοίμασε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα δελεαστικό όσο και οικονομικό μενού, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σούπα βελουτέ από αρακά με μους κατίκι, σαλάτα ρόκα, σπανάκι, φύλλα αμυγδάλου και κατσικίσιο τυρί. Για κυρίως, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε κότσι αριού μαγειρεμένο με σαφράν, κόλιανδρο σε σάλτσα βερίκοκο, που συνοδεύεται με κροκέτες από ανθότυρο και πληγούρι ή ψαρονέφρι στη σχάρα γεμιστό με μανούρι και σύκα, που συνοδεύεται από ριζότο τραχανά. Η Roche σοκολάτας με καραμέλα κλείνει… γλυκά το τελευταίο γεύμα του χρόνου. Το γεύμα σας θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, και η κεφάτη ατμόσφαιρα είναι εγγυημένη.

Barbalazaros
Ζησιμοπούλου 24Α, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9403003, 210 9410333
Τιμή: 45 ευρώ το άτομο
Το ρεβεγιόν μετά ζωντανής μουσικής και λαχταριστών γεύσεων από το μενού του θρυλικού Μπαρμπα-Λάζαρου είναι σίγουρα μία από τις δελεαστικότερες προτάσεις για τους κατοίκους των Νοτίων προαστίων και όχι μόνο. Το special πρωτοχρονιάτικο μενού που ετοίμασε ο μπάρμπα-Λάζαρος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καταϊφάκια γεμιστά με σύγκλινο Μάνης και ποικιλία ελληνικών τυριών, χειροποίητες στριφτούνες με ποικιλία μανιταριών και σάλτσα κατσικίσιου τυριού, μπριζόλα αγριογούρουνου μαριναρισμένη σε κρασί, ελαιόλαδο, και φρέσκα μυρωδικά με πουρέ γλυκοπατάτας και λαχανικά σχάρας, μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με σπανάκι και μυρώνια, με σάλτσα ανθότυρου αρωματισμένη με θυμάρι, ψητά ντοματίνια και baby πατάτες. Στα επιδόρπια, φιγουράρει λαχταριστή crème brulee αρωματισμένη με φυσική βανίλια και κομμάτια φράουλας, και ποτήρι γαλλικής σαμπάνιας ροζέ J.P. Chenet Brut.

Balsamico
Κύπρου 92 & Αυλώνος, Μπουρνάζι, τηλ.: 210 5789755
Τιμή: 29 ευρώ
Ζωντανή τετραμελής ορχήστρα, λαϊκό πρόγραμμα και δημιουργική κουζίνα συνδυάζονται αριστοτεχνικά στο μουσικό μεζεδοπωλείο του Μπουρναζίου. Το μενού για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν περιλαμβάνει sticks γαρίδας και σολομού, φιλέτο πάπιας με σάλτσα από δαμάσκηνα μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και καβουρδισμένα κουκουνάρια, γαρνιρισμένη με ριζότο σε άρωμα saffron, χοιρινό ψητό σε pepper sauce με κρέμα τρούφας και μανιτάρια γαρνιρισμένο με σπανάκι σε πουρέ πατάτας και σοκολατένια brownies με καρύδια και amaretto για επιδόρπιο. 

Μάνη Μάνη
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη - Ακρόπολη, 210 9218180
Τιμή: 40 ευρώ το άτομο
Το αγαπημένο εστιατόριο που έφερε τις ιδιαίτερες γεύσεις της Μάνης στην Αθήνα γιορτάζει με ένα value for money πρωτοχρονιάτικο μενού που τα έχει όλα: ξεκίνημα με ένα ποτήρι σαμπάνιας Kir Royale και ονειρεμένο βελουτέ μπρόκολου με μπουκιές καπνιστού σύγκλινου. Ακολουθεί η “Σαλάτα Της Χρονιάς” με κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε φύλλο κανταΐφι, φιστίκι Αιγίνης και λιαστή τομάτα, η οποία προετοιμάζει το έδαφος για τα χειροποίητα ζυμαρικά με μανιτάρια, εστραγκόν και καπνιστό τυρί. Η γαστρονομική απόλαυση κορυφώνεται με στήθος πάπιας με πουρέ γλυκοπατάτας σε σάλτσα μελιού και πιπεριάς ενώ η μους σοκολάτας με φύλλο χρυσού και σος από φρούτα του δάσους, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα θα αποτελέσουν τον πιο γλυκό επίλογο… μιας ολόκληρης χρονιάς.

Dal Professore
Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι, τηλ.: 210 6149000-1
Τιμή: περί τα 30-35 ευρώ το άτομο (δεν υπάρχει fixed menu)
Κουζίνα… Ιταλίδας μαμάς λένε οι ιδιοκτήτες του ότι θα μυρίζει φέτος τις γιορτές το Dal Professore. Χωρίς να μας περιορίζει σε ένα συγκεκριμένο μενού, ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης εμπλουτίζει τον κατάλογο του εστιατορίου με εορταστικές προτάσεις που, ειδικά για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, περιλαμβάνουν στρείδια με κρασί αφρώδες franciacorta, raviolone θαλασσινών σε ελαφριά σάλτσα σαφράν, risotto με φιλέτο ορτυκιού τυλιγμένο σε lardo di colonnata, saltimbocca από λαυράκι με speck και σάλτσα φασκόμηλου. Το all time classic μενού του Dal Professore θα είναι επίσης στη διάθεσή σας, για να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς με τις αγαπημένες «καθημερινές» γεύσεις και τις εορταστικές προτάσεις. Η μόνη «απούσα» από το a la carte menu θα είναι η πίτσα –αλλά μη μας πείτε ότι θέλατε να κάνετε ρεβεγιόν με πίτσα!

Λόγια της Πλώρης
Αγησιλάου 71, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3460488
Τιμή: 30 ευρώ το άτομο
Ίσως η πλέον συμφέρουσα πρόταση για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, είναι αυτή του μουσικού μεζεδοπωλείου Λόγια της Πλώρης, στον Κεραμεικό: ζωντανή μουσική, παραδοσιακές νοστιμιές και απεριόριστη (!) κατανάλωση κρασιού, αναψυκτικών και μπύρας, στην τιμή των 30 ευρώ κατ’ άτομο. Το μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα, φιλετάκια γαλοπούλας σε σάλτσα κάρυ, κατσικάκι στο φούρνο με δεντρολίβανο και μουστάρδα και cheesecake με σιρόπι από φρούτα του δάσους για επιδόρπιο. 

Kitchen Bar
Ποσειδώνος 3, Άλιμος, τηλ.: 210 9812004
Τιμή: 59 ευρώ το άτομο
Και gourmet μενού, και glam περιβάλλον, και special live event με τους Σταύρο Ρωμανό και Vivi K. υπόσχεται το Kitchen Bar στον Άλιμο για το φετινό μας ρεβεγιόν. Οι γαστρο-δημιουργίες που ετοιμάζονται, όπως πάντα, μπροστά στα μάτια σας στην ανοιχτή κουζίνα, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βελουτέ αστακού, σουδάκια γεμιστά με καραβίδες, χτένια και γαρίδες και περιχυμένα με champagne sauce και lime, coconut και Malibu sorbet, chateaubriand και Bearnez sauce με σπαράγγια Al Andaluz και πατάτες Dauphinoise. Έξτρα μπόνους, οι πρώτες ηλιαχτίδες του 2011 που θα αντικρίσετε πάνω από τη θάλασσα, πίσω από τα κατάρτια των πολυτελών γιοτ της Μαρίνας Αλίμου.

Νέος χρόνος στα dance floors 
Six D.O.G.S.
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210510
Τιμή: Είσοδος ελεύθερη (και τα ποτά στην κανονική τους τιμή, 7 ευρώ)
Έναν μαραθώνιο “on the house” που περιλαμβάνει τα πάντα –από last minute shopping market και live gigs στον κήπο μέχρι κερασμένη βασιλόπιτα, ζεστό κρασί και DJ’s superstars– ετοίμασε το 6 D.O.G.S. της Αβραμιώτου για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής μέχρι… το πρωί του Σαββάτου, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Δείτε όλα τα events αναλυτικά στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents, και σημειώστε ότι από τη 1.00 και μετά ξεκινούν τα δύο πάρτι στο gig space και το Bar, τα οποία υπογράφουν μουσικά συνήθεις ύποπτοι DJs του Six D.O.G.S., όπως οι Mr. Statik, Stam, Θοδωρής Κανελόπουλος, Bodj vs Lee Burton, και ο… επίτιμος καλεσμένος εκ Βερολίνου, Nicolas Lutz.

Ballroom @Athens Hilton
Τηλ. κρατήσεων: 210 7281351
Τιμή: Είσοδος 20 ευρώ το άτομο
Ο Βασίλης Τσιληχρήστος κι ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος, πιστοί στο πρωτοχρονιάτικο ραντεβού τους στα decks του Ballroom υπόσχονται να μας κάνουν να περάσουμε τις πρώτες ώρες του 2011 χορεύοντας. Κι αν σας βρει το ξημέρωμα πεινασμένους, περάστε μια βόλτα από το Βυζαντινό, το λαμπερό εστιατόριο του Χίλτον, για να ξοδέψετε τα 55 ευρώ που κερδίσατε το προηγούμενο βράδυ στην Τριανταμία, σε ένα τσιμπημένο αλλά βασιλικό πρωινό (θα σερβίρεται από τις 4.30 μέχρι τις 10.30 το πρωί).

Crystal Lounge @Ledra Marriott
Τηλ. κρατήσεων: 210 9300197
Τιμή: 38 ευρώ το άτομο
Το πάρτι που θα υποδεχθεί τον καινούριο χρόνο στο Ledra Marriott ξεκινά στις 23.30, και μας περιμένει με DJ έκπληξη στα decks, για χορό μέχρι τελικής πτώσης. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτό, και ελεύθερη κατανάλωση finger food και γλυκών από τον πλούσιο μπουφέ. Από τις 4.00 το πρωί μέχρι τις 10.30, στο εστιατόριο Zephyros θα σερβίρεται επίσης το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο βασιλικό πρωινό, το οποίο όμως θα σας κοστίσει άλλα 38 ευρώ κατ’ άτομο. 

Dream City 
Ιερά Οδός 30-32, Γκάζι, τηλ. κρατήσεων: 6955 680485
Τιμή: Ελάχιστη κατανάλωση 40€ (σε πάσο) και 50€ (σε τραπέζι) το άτομο
Ένα special χορευτικό show με κοστούμια ετοίμασε ειδικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το hot club που φέρει την υπογραφή του Μανώλη Παντελιδάκη. Το εστιατόριο θα λειτουργεί κανονικά, με το a la carte μενού, χωρίς έξτρα προτάσεις ή τιμολογήσεις, ενώ στον χώρο του club οι τιμές έχουν ως εξής: 500 ευρώ για δέκα άτομα σε τραπέζι με δύο φιάλες ποτού και μία σαμπάνια, και 400 ευρώ για δέκα άτομα σε πάσο, επίσης με δύο μπουκάλια και σαμπάνια.

Κι αν μας αντέξει η σκηνή…
Quinn Lemley & Her Boys στο Half Note
Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ: 210 9213310
Τιμή: από 20€ έως 30€ η είσοδος (αναλόγως το σημείο όπου θα καθίσετε) και υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης στο τραπέζι: κρασί ανά δύο άτομα (από 20€) ή ποτό ανά τέσσερα άτομα (από 80€)
Ένα αυθεντικό καμπαρέ στήνεται την παραμονή της πρωτοχρονιάς στη σκηνή του Half Note, όπου η αγαπημένη πλέον του αθηναϊκού κοινού Quinn Lemley και τα αγόρια της ερμηνεύουν με πάθος και χιούμορ κομμάτια των Julie London, Frank Sinatra και Jo Stafford, μεταξύ άλλων. Το πρόγραμμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεκινά στη 1.00, ενώ ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά είναι υποχρεωτική η κατανάλωση φιάλης στα τραπέζια.

Σταυρός του Νότου
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9226975
Τιμή: Ισχύουν κανονικά οι τιμές των σκηνών (ΣτΝ Plus: είσοδος με ποτό 15€, φιάλη ουίσκι 135€, κρασί 70€. ΣτΝ Club: είσοδος με μπύρα ή κρασί 5€), συν μια μικρή επιβάρυνση, της τάξης των 5 ευρώ κατ’ άτομο.
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Ησαΐας Ματιάμπα μας περιμένουν για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με ποπ-ροκ διάθεση στον Σταυρό του Νότου Plus, ενώ η House Band υπόσχεται χορό μέχρι τελικής πτώσης στο Club, με αγαπημένα τραγούδια από το ευρύ μουσικό φάσμα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Διαόλου Κάλτσες @Ακτή Πειραιώς
Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, τηλ. 210 3418020
Τιμή: Ισχύουν οι κανονικές τιμές των μπουκαλιών, συν 10% για το δώρο, και 10€ το άτομο επιπλέον για μια πιατέλα τυριών και αλλαντικών.

Οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος εγγυώνται αλλαγή του χρόνου με… γέλια μέχρι δακρύων. Σκέφτεστε καλύτερο τρόπο να ξεκινήσει η χρονιά; Οι τιμές επιβαρύνονται κατά 10% για το δώρο των εορτών, αλλά κατά τα άλλα παραμένουν στα «καθημερινά» τους επίπεδα: 160 ευρώ η φιάλη ποτού ανά τέσσερα άτομα, 80 ευρώ το λευκό κρασί και 90 ευρώ το κόκκινο, ανά δύο άτομα.

Και λίγο glam…
Βαρούλκο
Πειραιώς 80, τηλ.: 210 52 28 400
Τιμή: 90 ευρώ το άτομο
Ένα μενού υψηλής γαστρονομίας ετοίμασε ο μόνος βραβευμένος με αστέρι Michelin Έλληνας σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο… όπως επιβάλλει η φτώχεια. Κυδώνια με αβοκάντο σε ζωμό αρωματισμένο με κόλιανδρο, σούπα με αγκινάρες τοπιναμπούρ και αυγά ψαριού, καρπάτσο μπαρμπούνι με πούδρα ελιάς και ελαιόλαδο βανίλιας, καραβίδες με ραβιόλι και πάστα τρούφας, φιλέτο σφυρίδα με φοινόκιο και μαύρο σουσάμι, συνοδευόμενο με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, T- Bone με σάλτσα μανιταριών, και επιδόρπιο ελαφριά κρέμα βανίλιας σε ζελέ από σαμπάνια με φρέσκα φραμπουάζ και παγωτό lemongrass είναι μερικές μόνο από τις γευστικές εμπειρίες –ναι, εμπειρίες– που θα απολαύσετε.

Dekko
Λεωφ. Κηφισίας 7, Σίδερα Χαλανδρίου, τηλ.: 210 6898560-1
Τιμή: 80 ευρώ το άτομο
Ωραία τα ρεβεγιόν στα εστιατόρια, αλλά θέλετε και κάπου να χορέψετε μετά, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε δύο βαρυστομαχιασμένες ώρες στην αθηναϊκή κίνηση. Το Dekko Club του Χαλανδρίου αναλαμβάνει να μας βγάλει από το δίλημμα, συνδυάζοντας ένα gourmet μενού με ένα ολονύχτιο πάρτι στο glamorous περιβάλλον που το κατέστησε σημείο αναφοράς της αθηναϊκής νύχτας. Οι γευστικές του… υποσχέσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κρέμα οστρακοειδών με γλυκάνισο και κρουτόν καραβίδας, καρδιές σαλατικών με καραμελώμενο φιλέτο κοτόπουλο ,ψητό μανούρι ,πορτοκάλι, καβουρδισμένο αμύγδαλο, βινεγκρέτ παλαιωμένου κρασιού, χοιρινά φιλετάκια σε κρούστα αρωματικών και παρμεζάνας με ξινό τραχανά και σάλτσα ξερής ντομάτας και mole λευκής σοκολάτας με κόκκινα φρούτα του δάσους. 




Olive Garden @Titania Hotel
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3326000
Τιμή: 90 ευρώ το άτομο
Πανοραμική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού, εξήντα διαφορετικές gourmet γεύσεις, και άφθονη σαμπάνια στα ποτήρια προτείνει το Olive Garden του Titania Hotel για την αλλαγή του χρόνου. Το πρωτοχρονιάτικο μενού περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, προσούτο Πάρμας με φρούτα ποσέ σε γλυκό κρασί βινσάντο, τραγανές καρδιές σαλατικών με γαρίδες, αβοκάντο και φρέσκο κόλιανδρο, φιλέτο χοιρινό με ελαφριά κρέμα αστακού, φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών, ραγού κόκκινης κολοκύθας με σελινόριζα, φιλέτο ουέλινκτον με σάλτσα μαύρης τρούφας, cheese cake σε σαφράν και κυδώνι, τούρτα με κροκάν και πραλίνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v