Summer pistes: Πού θα διασκεδάσουμε την κρίση;

Τα περισσότερα λαϊκά μουσικά σχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρώτες θερινές εμφανίσεις τους στην νυχτερινή πρωτεύουσα -και συμπρωτεύουσα- καλώντας τους θαμώνες τους να αντιμετωπίσουν την κρίση… χορεύοντας. Πού θα δούμε φέτος το καλοκαίρι ποιους και πόσα θα πληρώσουμε;
Summer pistes: Πού θα διασκεδάσουμε την κρίση;
της Έλενας Μπούλια

Στο φετινό preview της καλοκαιρινής αθηναϊκής νύχτας δεν μας έκανε εντύπωση η λειτουργία -της πλειοψηφίας- των κέντρων δύο, το πολύ τρία, βράδια την εβδομάδα. Ούτε τα μεσαίου βεληνεκούς ονόματα στις μαρκίζες. Ούτε οι σχετικά συγκρατημένες τιμές. Θα ήταν προκλητικό -και τελικά ασύμφορο- εν μέσω κρίσης να ελπίζουν οι επιχειρηματίες σε εποχές που τα κέντρα γέμιζαν κάθε μέρα. Αυτό που μας έκανε, όμως, εντύπωση, καθώς ψάχνουμε πού τραγουδάει ποιος, πότε και πόσο κοστίζει, είναι η εμφάνιση ελληνικών ιστοσελίδων με αποκλειστική θεματολογία τη νυχτερινή Αθήνα, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να «κλείσει» τραπέζι σε κάποια πίστα σε καλύτερες τιμές (δείτε εδώ: www.kleisetrapezi.gr, www.stayout.gr).

Πώς μεταφράζεται η τεχνολογική αυτή εξέλιξη στην λαϊκή διασκέδαση; Σίγουρα μαρτυρά πως οι επιχειρηματίες των νυχτεριών κέντρων αποδέχονται τις υπερβολικές τους τιμές και σίγουρα πρόκειται για «μαρκετινίστικη» μέθοδο προσέλκυσης πελατών. Το βασικότερο μήνυμα, ωστόσο, που λαμβάνουμε εμείς από την δημιουργία αυτών των ιστοσελίδων είναι ότι απευθύνονται σε «προχωρημένους» χρήστες του ίντερνετ, δηλαδή σε -ως επί το πλείστον- νεανικό κοινό. Στο κοινό, δηλαδή, το οποίο, μην έχοντας τις οικονομικές "υποχρεώσεις" ενός πενηντάρη, «αντέχει» ακόμα να ξοδέψει για την διασκέδασή του, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα περισσότερα καλοκαιρινά προγράμματα σε πίστες «στήνονται» σε μορφή party ή συναυλίας. Τόπο στα νιάτα, λοιπόν, και στα νυχτερινά κέντρα που αυτά θα κατακλύσουν την φετινή σεζόν.

Τα προγράμματα που μόλις ξεκίνησαν…

Thalassa People’s Stage: Δέσποινα Βανδή
Λ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, Γλυφάδα. Τηλ. κρατήσεων: 698 6310963 - Δείτε το στον χάρτη
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο
Τιμές: Είσ. Πέμ. € 10, κρασί € 80, φιάλη ουίσκι € 160 & 180 (κομπλέ), Παρ., Σάβ. είσ. € 15, κρασί € 85, φιάλη ουίσκι € 170 & 190 (κομπλέ).
Ακούραστη και αεικίνητη η δημοφιλής τραγουδίστρια, η οποία δεν έχει σταματήσει από πέρσι το Καλοκαίρι, με τις πενήντα δύο συναυλίες της σε όλη την Ελλάδα, και έπειτα τις εμφανίσεις της, τον Χειμώνα που μας πέρασε, στην Θεσσαλονίκη, να διασκεδάζει τους θαυμαστές της. Η Βανδή είχε δώδεκα χρόνια να εμφανιστεί στην καλοκαιρινή, αθηναϊκή νύχτα και φέτος το κάνει δυναμικά και με ροκ διάθεση, παρέα με τους 48 Ώρες (ίσως τους θυμάστε από το X-Factor), αλλά και ένα νέο τραγούδι, το οποίο αναμένεται να γίνει επιτυχία.

Το πρόγραμμα, όπως λένε όσοι βρέθηκαν στην πρεμιέρα, έχει συναυλιακό στυλ και το Thalassa είναι διαμορφωμένο αποκλειστικά με καναπεδάκια, ώστε να θυμίζει club και να διευκολύνει τον χορό των θαμώνων, η ένταση του οποίου προβλέπεται αμείωτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Acro: Γιάννης Πλούταρχος
Ιερά Οδός 11, Αθήνα. Τηλ. κρατήσεων: 210-34 17 300 - Δείτε το στον χάρτη
Από Πέμπτη έως και Σάββατο
Τιμές: Είσ. με ποτό στο μπαρ € 20, κρασί ανά δύο άτομα € 85, φιάλη ουίσκι € 170 & 190 (κομπλέ).
Καινούργιος χώρος και καινούργιο άλμπουμ για τον Γιάννη Πλούταρχο, ο οποίος επιστρέφει στην νυχτερινή Αθήνα για να τον παρουσιάσει σε έναν χώρο με εξαιρετικές προδιαγραφές ήχου, θέασης και αισθητικής και φόντο την φωταγωγημένη Ακρόπολη, καθώς οι τοίχοι του κέντρου είναι τζαμένιοι. Έκπληξη προκαλούν, ωστόσο, τα ονόματα που συνοδεύουν φέτος τον λαϊκό τραγουδιστή: Ο Γιάννης Γιοκαρίνης -που του "έλεγαν να μη μπλέξουν τα σκυλιά με τους ροκάδες"- και το γκρουπ Melisses, οι οποίοι έρχονται να δώσουν μία πιο ροκ και νεανική διάσταση στο πρόγραμμα.

Romeo: Πάνος Καλλίδης, Μαριάντα Πιερίδη, Διονύσης Μακρής
Ελληνικού 1, Ελληνικό. Τηλ. κρατήσεων: 210-89 45 345, 210-89 41 893 - Δείτε το στον χάρτη
Από Πέμπτη έως και Κυριακή
Τιμές: Ποτό στο μπαρ € 15, φιάλη ουίσκι € 150 & 170 (κομπλέ).
Για πρώτη φορά συνεργάζονται φέτος οι τρεις ελαφρολαϊκοί τραγουδιστές σε ένα πρόγραμμα λαϊκό μεν, αρκετά «ξεσηκωτικό» δε, το οποίο κρατά την διασκέδαση στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Kingdom Live Host: Γιώργος Τσαλίκης
Λεωφ. Καραμανλή 4, Β΄ πλαζ ΕΟΤ Βούλας. Τηλ. κρατήσεων: 210-89 52 403 - Δείτε το στον χάρτη
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο
Τιμές:
Είσ. € 15, φιάλη ουίσκι € 120
Το πρώην νυχτερινό μαγαζί «Ειρηνικός» επιστρέφει στην καλοκαιρινή διασκέδαση με νέο όνομα και νέο concept. Συνδυάζοντας το περιβάλλον ενός club, με τα μπουζούκια και ένα εξαιρετικό εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, δείχνει να στοχεύει σε ευρεία γκάμα κοινού. Πρωταγωνιστής για τρία βράδια της εβδομάδας ο Γιώργος Τσαλίκης.

Politia Plus: Αντύπας, Έλενα Γκρέκου, Φίλιππος Κτενάς
Λ. Κηφισίας 101, Μαρούσι. Τηλ. κρατήσεων: 210-80 71 468 - Δείτε το στον χάρτη
Από Πέμπτη έως και Κυριακή
Τιμές: Ποτό στο μπαρ € 15, κρασί € 70, φιάλη ουίσκι € 140 & 160 (κομπλέ).
Βόρεια κατευθύνθηκαν την φετινή Άνοιξη ο διαχρονικός λαϊκός τραγουδιστής, παρέα με την Έλενα Γκρέκου και τον Φίλιππο Κτενά –στο πιο νεανικό πρόγραμμα, σε έναν τεράστιο χώρο, ο οποίο εγκαινιάζεται φέτος για πρώτη φορά.

Σκυλάδικο VIP Club: Δημήτρης Κοντολάζος, Γιώργος Μαρίνης
Λ. Συγγρού 338 & Αθηνάς 2, Καλλιθέα. Τηλ. κρατήσεων: 210 9570400, 210 9519219, 210 9562241 - Δείτε το στον χάρτη
Καθημερινά εκτός Κυριακής
Τιμές: Ποτό στο μπαρ € 12, κρασί € 60, φιάλη ουίσκι € 120 & 130 (κομπλέ).
Από τα μέσα Μαρτίου η καρδιά της λαϊκής διασκέδασης χτυπά -πού αλλού;- στο V.I.P. @ Skyladiko. Ο Δημήτρης Κοντολάζος συναντά τον Γιώργο Μαρίνη σε ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να βάλει φωτιά στην αθηναϊκή νύχτα. Μαζί τους η Έλενα Μπάση, ο Νίκος Απέργης και η Μαρίνα Αγγέλου.

Frangelico: Χρήστος Μενιδιάτης, Κώστα Καραφώτης, Θέλξη
Λ. Ποσειδώνος 35, Καλαμάκι. Τηλ. κρατήσεων: 210-98 43 630, 210-98 43 250 - Δείτε το στον χάρτη
Καθημερινά εκτός Κυριακή και Δευτέρας
Τιμές:
Ποτό στο μπαρ € 15, κρασί ανά δύο άτομα € 75, φιάλη ουίσκι € 150 & 170 (κομπλέ).
Το κοκαλάκι της νυχτερίδας δείχνει να έχει το Frangelico, το οποίο δεν πτοείται ποτέ και από τίποτα και συνεχίζει κάθε σεζόν να προσελκύει τους -νέους στην πλειοψηφία τους- θαμώνες του. Φέτος το καλοκαίρι, έχοντας ανακαινιστεί και ανανεωθεί, φιλοξενεί τον Χρήστο Μενιδιάτη, τον Κώστα Καραφώτη και την Θέλξη, σε ένα ελαφρολαϊκό πρόγραμμα που καταλήγει σε ξέφρενο χορό.

Θέα Live: Νίκος Οικονομόπουλος
Λ. Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι. Τηλ. κρατήσεων: 210-98 13 950, 210-92 48 211 - Δείτε το στον χάρτη
Από Πέμπτη έως και Σάββατο
Τιμές: Είσ. με ποτό στο μπαρ Πέμ. € 15, Παρ., Σάβ. € 20, κρασί ανά δύο άτομα € 90, φιάλη ουίσκι € 160 & 180 (κομπλέ).
Το πιο νεανικό πρόγραμμα τους φετινού καλοκαιριού περιμένει τους λάτρεις του ελληνικού ελαφρολαϊκού τραγουδιού στο Θέα Live. Εκεί συναντάμε τους Νίκο Οικονομόπουλο, Κώστα Μαρτάκη, Ελένη Αλεξανδρή και Πωλίνα Χριστοδούλου. Οι δύο νεαροί της παρέας συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην σκηνή του τηλεοπτικού προγράμματος Dream Show, αλλά είναι φέτος που συνεργάζονται επαγγελματικά στην κούρσα της βραδινής διασκέδασης.

Τα προγράμματα που συνεχίζουν…

Posidonio Music Hall: Πάνος Κιάμος
Λ. Ποσειδώνος 18, Γλυφάδα. Τηλ. κρατήσεων: 210 8941 033 / 210 8941 035 / 210 8949 800 - Δείτε το στον χάρτη
Από Τετάρτη έως και Σάββατο
Τιμές: Ποτό στο μπαρ € 15, κρασί ανά δύο € 80, φιάλη ουίσκι € 160 (κομπλέ).
Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη «κρατάει γερά» στο Ποσειδώνιο, με τον Πάνο Κιάμο και τους Vegas να διατηρούν το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μαζί τους η Φλώρα Θεοδώρου.

Ωδείον Live: Νότης Σφακιανάκης
Πειραιώς 178 & Λαμίας, Ταύρος. Τηλ. κρατήσεων: 210-34 13 550 - Δείτε το στον χάρτη
Παρασκευή και Σάββατο
Τιμές:
Είσ. με ποτό στο μπαρ € 15, φιάλη ουίσκι € 170 & 190 (κομπλέ), κρασί ανά δύο € 85 & 95.
Το πρώην νυχτερινό κέντρο «Έναστρον» ανακαινίστηκε πλήρως και διαμορφώθηκε στο πολυτελές Ωδείον, το οποίο συνεχίζει από τον Ιανουάριο να φιλοξενεί τον -για τους λάτρεις του- «άρχοντα» της νύχτας Νότη Σφακιανάκη, την Αμαρυλλίδα, τον T.N.S. και τον Rapper Bo, σε ένα πρόγραμμα που διαρκεί μέχρι τις 4.30.

Teatro music hall: Βασίλης Καρράς, Αγγελική Ηλιάδη, Γιώργος Γιαννιάς
Λ. Ποσειδώνος 26-28, Καλλιθέα. Τηλ. κρατήσεων: 210-94 00 726 - Δείτε το στον χάρτη
Από Πέμπτη έως και Σάββατο
Τιμές: Είσ. με ποτό στο μπαρ € 20, φιάλη ουίσκι € 170 & 190 (κομπλέ), κρασί € 80 (κομπλέ).
Από τον Φεβρουάριο συνεχίζει το πρόγραμμα του Teatro με τον Βασίλη Καρρά να επιστρέφει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα, συνοδεύομενος από την ανανεωμένη Αγγελική Ηλιάδη και τον Γιώργο Γιαννιά σε πιο ελαφρολαϊκή και pop διάθεση.

Anodos: Γιώργος Μαζωνάκης
Πειραιώς 183 κ Παλλάντος 38, Αθήνα. Τηλ. κρατήσεων: 210 3468100 - Δείτε το στον χάρτη
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Τιμές: Είσ. με ποτό στο μπαρ € 15, φιάλη ουίσκι € 180, κρασί ανά δύο € 90.
Η επιτυχία συνεχίζεται για τον Γιώργο Μαζωνάκη, ο οποίος έδωσε παράταση στο πρόγραμμά του, το οποίο θα διαρκέσει όλη την Άνοιξη. Παρέα με τον Γιώργο Μαζωνάκη τραγουδά ο Λούκας Γιώρκας και η Κέλλυ Καλτσή, με την ιδιαίτερη παρουσία της.

Στην Θεσσαλονίκη…

Πύλη Αξιού: Άννα Βίσση, Μπλε, Μαριώ και Γιώργος Σαμπάνης
Ανδρέου Γεωργίου 9, Θεσσαλονίκη (Σφαγεία). Τηλ. κρατήσεων: 2310553198, 2310553158 - Δείτε το στον χάρτη
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Τιμές:
Είσ. με ποτό στο μπαρ € 20, φιάλη ουίσκι € 190 (κομπλέ).
Μετά από μία άκρως επιτυχημένη χειμερινή σεζόν στο Αθηνών Αρένα, η Άννα Βίσση και η παρέα της ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη, γιατί το «Fabulous Show» must go on. Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει από το Μ. Σάββατο και, όπως μαθαίνουμε, η προσέλευση του κόσμου είναι θεαματική.

Odeon: Δημήτρης Μητροπάνος, Πέγκυ Ζήνα
Περιοχή αεροδρομίου, στροφή Καζίνο. Τηλ. Κρατήσεων: 2310-489589 - Δείτε το στον χάρτη
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Τιμές:
Είσ. με ποτό στο μπαρ € 20, φιάλη ουίσκι € 190 (κομπλέ).
Η επιτυχία συνεχίζεται στην Θεσσαλονίκη για τους Δημήτρη Μητροπάνο και Πέγκυ Ζήνα, οι οποίοι γέμισαν σε κάθε τους εμφάνιση την Ιερά Οδό τον περασμένο Χειμώνα.

Εν αναμονή…
Politia Live Clubbing: Σάκης Ρουβάς
Περιοχή αεροδρομίου Θεσσαλονίκης. Τηλ. κρατήσεων: 2310 486 956 - Δείτε το στον χάρτη
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Ρουβίτσες της βορείου Ελλάδος κάντε λίγη ακόμα υπομονή μέχρι τις 3 Ιουλίου. Ο Σάκης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη μεταφέροντας την ίδια ατμόσφαιρα του νεανικού party, που μέχρι πρόσφατα ξεσήκωνε το S Club. Αυτή την φορά, όμως, μαζί του θα έχει τους De Niro, το πιο πολυσυζητημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, τις Ελισάβετ Σπανού και Στεφανία Ρίζου, τους Τριημιτόνιο, αλλά και τον Πέτρο Ίμβριο, στο πιο λαϊκό μέρος του προγράμματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v