Συναυλίες 2010: Τα πρώτα ονόματα

Με δύο πρώτες εμφανίσεις επί ελληνικού εδάφους (Rammstein και Aerosmith), μία μεγάλη επανένωση, αυτή των Cranberries, δύο ιδιαίτερες συναντήσεις επί σκηνής (Billy Idol με Stranglers και Metallica με Slayer και Megadeth) και πολλές επιστροφές, η φετινή συναυλιακή σαιζόν αναμένεται συγκλονιστική.
Συναυλίες 2010: Τα πρώτα ονόματα
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν πρόλαβε καν να μπει επίσημα η άνοιξη, και οι ανακοινώσεις μεγάλων συναυλιών άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Αναμφισβήτητα, η μεγαλύτερη καλλιτεχνική είδηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η επικείμενη (;) εμφάνιση του Bob Dylan τον Μάιο στο Terra Vibe. Αν και η Didi Music προς το παρόν δεν την επιβεβαιώνει, η ημερομηνία «πέρασε» από το site του μεγάλου τραγουδοποιού στα εγχώρια μέσα, και πανηγυρίστηκε δεόντως.

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσής της, ξεκινάμε ήδη να μετράμε ημέρες και να σημειώνουμε ημερομηνίες για όλα τα live που θα μας κρατήσουν για μία ακόμα χρονιά στην Αθήνα το καλοκαίρι –αλλά και την άνοιξη.

Απρίλιος: Μουσική, όπως... Munich 
* Η σαιζόν ανοίγει… δυνατά, με τους up and coming Editors να καταφτάνουν στις 14 στο αθηναϊκό Fuzz και στις 15 στο Principal Theater της Θεσσαλονίκης. Με τρίτο δίσκο στις αποσκευές τους, με περισσότερα electro στοιχεία, αλλά και με όλα τα κομμάτια που αγαπήσαμε στο παρελθόν, υπόσχονται να μας κάνουν για μία ακόμη φορά να χορέψουμε. Τα εισιτήρια κοστίζουν 40 ευρώ, και προπωλούνται στα Ticket House Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, 210 3608366) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102, 2310 264880) και online στο www.ticketpro.gr  

Μάιος: To be announced... 
* Μέχρι να επιβεβαιωθεί η συναυλία του Bob Dylan στις 29 στη Μαλακάσα, ο Μάιος μας μοιάζει άδειος –αισιοδοξούμε, ότι δε θα παραμείνει για πολύ.

Ιούνιος: Metal σύναξη 
* Αποκλείουμε το ενδεχόμενο να μην καταλαμβάνει ήδη περίοπτη θέση στις ατζέντες σας, αλλά επί τη ευκαιρία το θυμίζουμε. Την Πέμπτη 24 Ιουνίου το Terra Vibe φιλοξενεί το metal γεγονός της χρονιάς: Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax μοιράζονται την ίδια σκηνή για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Και το όνομα αυτού… Sonisphere Festival. Τα λόγια περιττεύουν. Εισιτήρια γενικής εισόδου 95 ευρώ, διακεκριμένης θέσης 150 ευρώ. Προπώληση στα Ticket House Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, 210 3608366) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102, 2310 264880) και online σε www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.  

* Σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκηνώσουμε στη Μαλακάσα, αφού τέσσερις μέρες αργότερα, στις 28 Ιουνίου, η σκηνή του Terra Vibe ξαναπαίρνει φωτιά, αυτή τη φορά υπό τους ήχους των Rammstein, που έρχονται –σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει– για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα πρώτα χίλια εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 35 ευρώ, τα επόμενα χίλια εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 45 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου διαμορφώνεται στα 55 ευρώ, ενώ εκείνα της διακεκριμένης θέσης κοστίζουν 75 ευρώ. Προπώληση στα Ticket House Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, 210 3608366) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102, 2310 264880) και online σε www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

* Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να ακούσετε back to back τα Sweet Sixteen, No More Heroes, Rebel Yell και Nice’n’Sleazy; Στις 18 Ιουνίου σε μία… εντελώς cult συναυλία σε ένα εξίσου cult γήπεδο –αυτό της Λεωφόρου– ο Billy Idol συναντά τους Stranglers. Τα εισιτήρια κοστίζουν 38 ευρώ, και προπωλούνται στα Ticket House, Metropolis και Village Cinemas.

* Άλλη μία πρώτη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους επιφυλάσσει ο Ιούνιος: των Aerosmith αυτή τη φορά, στις 20 του μηνός στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Η προπώληση των εισιτηρίων –που ξεκινούν από 50 ευρώ για τα πρώτα τρεις χιλιάδες εισιτήρια της αρένας, και εν συνεχεία από 60 ευρώ για την αρένα έως 200 ευρώ για τις κερκίδες των VIP– έχει ξεκινήσει, σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Γερμανός, στα Public Συντάγματος και Πειραιά, τηλεφωνικά στο 211 7300211 και online στο www.elevenconcerts.com. We don’t want to miss a thing.

* Το καθιερωμένο τους… καλοκαίρι στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι Scorpions, αυτή τη φορά με μια περιοδεία σε τρεις ελληνικές πόλεις. Οι… παππούδες του ροκ αναμένονται στα Ιωάννινα το Σάββατο 5 Ιουνίου στο Εθνικό Θέατρο Ζωσιμαδών, στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 7 Ιουνίου (δεν έχει ανακοινωθεί τοποθεσία διεξαγωγής) και τέλος στην Πάτρα την Τετάρτη 9 Ιουνίου (Παμπελοπονησσιακό Στάδιο) 2010. Τα εισιτήρια στα Ιωάννινα θα κοστίζουν 33 ευρώ για την αρένα και 40 ευρώ για τις κερκίδες, ενώ για την Πάτρα 33 ευρώ στην αρένα και 50 ευρώ στις κερκίδες. Αναμένονται, προς το παρόν, οι τιμές των εισιτηρίων της Θεσσαλονίκης.

Ιούλιος: Electro Rock...wave 
* Τα πρώτα ονόματα του 14ου Rockwave Festival, που φέτος θα είναι τριήμερο (7, 10 και 11 Ιουλίου) μας κάνουν να… ανυπομονούμε για τα επόμενα. Βαθιά ανάσα και… πάμε: Fatboy Slim, Massive Attack, Faithless, Ska-P, Gogol Bordello, DJ Shadow, White Lies, Garcia Plays Kyuss, Martina Topley Bird. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου, στα Ticket House Αθήνας και Θεσσαλονίκης και online σε www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr. Σήμερα αναμένουμε και την… έκπληξη των τιμών.

* Η επανένωση της χρονιάς ακούει στο όνομα Cranberries και καταφτάνει στο ατμοσφαιρικό Θέατρο Βράχων, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, με μία περιοδεία – αναδρομή στις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετούς πορείας τους, αλλά και ολοκαίνουρια τραγούδια και προσωπικές δουλειές της Dolores O’Riordan με νέες ενορχηστρώσεις. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 45 ευρώ –τα πρώτα χίλια θα διατεθούν στην τιμή των 40 ευρώ– ενώ λεπτομέρειες σχετικά με την προπώληση αναμένονται σύντομα.

Σεπτέμβριος: 360 μοίρες... στο ΟΑΚΑ
* Το ξέρουμε, το ξέρετε, το ξέρουν και οι πέτρες, ήδη από πέρυσι. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου το ΟΑΚΑ θα αντηχεί από τους ήχους των U2, που έρχονται στα πλαίσια της υπερ-επιτυχημένης και υπερ-προβεβλημένης 360 Tour. Η προπώληση συνεχίζεται κανονικά στα Ticket House Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, 210 3608366) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102, 2310 264880) και online σε www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 70 ευρώ για την αρένα και φτάνουν μέχρι 360 ευρώ για το VIP πακέτο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v