Είδαμε: Μύρωνα Στρατή και Κόκκινα Χαλιά στον Σταυρό

Ένα φρέσκο, νεανικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9 Απριλίου στον Σταυρό του Νότου Plus, με τον Μύρωνα Στρατή και τα Κόκκινα Χαλιά να δημιουργούν μία μουσική παράσταση-πάρτι. Βρεθήκαμε εκεί και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Είδαμε: Μύρωνα Στρατή και Κόκκινα Χαλιά στον Σταυρό
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ένα Σάββατο βράδυ στον Σταυρό του Νότου (Plus) ήταν αρκετό για να θυμηθούμε την έννοια της συναυλίας-πάρτι. Στη σκηνή ανέβηκαν γύρω στις 23.30 ο Μύρωνας Στρατής με τα «Κόκκινα Χαλιά» με διάθεση να μας ξεσηκώσουν και να μας απογειώσουν. Κάνοντας δυναμική έναρξη όλοι μαζί επί σκηνής ηλέκτρισαν την ατμόσφαιρα πολύ σύντομα. Οι φρέσκιες και ευδιάθετες φάτσες τους σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια και την επικοινωνία με το κοινό ήταν μερικά από τα ατού των πρωταγωνιστών της βραδιάς.

Μετά την κοινή έναρξη, τη σκυτάλη πήραν τα «Κόκκινα Χαλιά» με επιλογές από τη δική τους ελληνική και ξένη δισκογραφία παίζοντας αρκετά με το κοινό και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Διασκευάζουν κομμάτια όπως το «let me entertain you» του Robbie Williams εκπλήσσοντας το κοινό. Στα ελληνικά κινούνται σε παλαιότερες επιτυχίες, όπως το «Ζηλεύει η νύχτα», και σε καινούριες από Onirama, ωθώντας μας να αναρωτηθούμε αν, εντέλει, τα «Κόκκινα Χαλιά» είναι το αντίπαλο δέος των Onirama. Ο τραγουδιστής Γιώργος Παπαδημητράκης έχει πολύ καλή σκηνική παρουσία, αν και κάποιες στιγμές δεν αποφεύγει την υπερβολή, διαθέτει καθαρή άρθρωση και είναι σωστά τοποθετημένος φωνητικά με αποτέλεσμα να μην κουράζει το κοινό.

Οι ενορχηστρώσεις είναι σε κλασσικές ροκ φόρμες, παρ’ότι ο ήχος του συγκροτήματος είναι καθαρά ποπ. Η σκηνική τους παρουσία είναι από τα μεγάλα τους πλεονεκτήματα καθώς δείχνουν να το γουστάρουν και δεν είναι στημένοι.

Ακολουθεί επί σκηνής ο Μύρωνας Στρατής, ο οποίος πλέον είναι αρκετά λυμένος και χαλαρός, έως και αυτοσαρκαστικός. Δεν έχει ανάγκη επίδειξης, κάτι που φαίνεται και από την σκηνική του παρουσία και από την ερμηνεία του. Εκτός από τα δικά του τραγούδια διασκευάζει Ξύλινα Σπαθιά, Violent Femmes, Clash, Τρύπες και άλλα πολλά, με συνέπεια και σεβασμό. Ο Στρατής έχει μαζί του μία ώριμη μπάντα που τα δίνει όλα, με επικεφαλής τον showman-μπασίστα-τραγουδιστή Πλάτωνα Καπρίδη, τον ντράμερ Αλέξη Κούρτη και τον κιθαρίστα Αποστόλη Κοσκινά.

Η έκπληξη της βραδιάς, ωστόσο, έρχεται από την συμμετοχή της 19χρονης Ελένης Θεοδώρου, η οποία μας άφησε άναυδους και μας ξάφνιασε θετικά με το μπρίο και τη φωνή της. Με φωνή που φέρνει στην εκρηκτική Pink και ερωτισμό διάχυτο στην ερμηνεία της, η Θεοδώρου είναι ένα φρέσκο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο. Διασκευάζει Evanescence με αισθαντικότητα και Μπλε με γυναικείο θράσος μεταδίδοντας στο κοινό την ουσία των τραγουδιών.

Στο δεύτερο μισό του προγράμματος, ο Παπαδημητράκης με τον Αλέξανδρο Δημόπουλο στα πλήκτρα αρχίζουν το ακουστικό μέρος, το οποίο συνεχίζεται με τον Στρατή και μία κιθάρα και τραγούδια όπως «απόψε λέω να κάνουμε ένα πάρτι», «να με προσέχεις» και άλλα.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα στιγμιότυπο άοσμο και συνηθισμένο, κατά το οποίο ο Στρατής τραγουδά το «My heart will go on» ενώ ο Παπαδημητράκης ανεβάζει μία κοπέλα από το κοινό και χορεύει μαζί της. Στην συγκεκριμένη βραδιά, στην οποία βρεθήκαμε εμείς, όμως αποδείχτηκε αρκετά αστείο, καθώς στη σκηνή ανέβασαν τον Γιάννη Στρατή, αδερφό του Μύρωνα.

Σε κάποια πιο ροκ κομμάτια θα θέλαμε περισσότερη «βρωμιά» στην ηλεκτρική του Φώτη Δεληνικόλα των Κόκκινων Χαλιών, την κατάσταση σώζουν όμως οι «μποτιές» του Λευτέρη Γιαννόπουλου στα drums. Πολύ έξυπνη η διασκευή της «Κλεψύδρας» των Onirama. Πολύ λάθος η επιλογή της διασκευής του Chop Shuei των System of a Down καθώς είναι ένα τραγούδι υψηλών απαιτήσεων και ερμηνείας.

Σε γενικές γραμμές, είδαμε ένα πολύ καλοφτιαγμένο πρόγραμμα, με κέφι και ζωντάνια, με ήχο «κρύσταλλο» που δεν κούραζε το αυτί και που μας απέδειξε για ακόμη μία φορά τη διαχρονικότητα ορισμένων κομματιών και το μεράκι των νέων ερμηνευτών. Ο Μύρωνας Στρατής έχει «ψηθεί» και μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα, ενώ τα «Κόκκινα Χαλιά» έχουν όλη τη διάθεση να μείνουν στα μουσικά δρώμενα.

Παρασκευή και Σάββατο - Ώρα έναρξης 23.30
Σταυρός του Νότου Plus: Φραντζή 14 , Ν. Κόσμος
Tηλέφωνα Κρατήσεων: 210-92 26 975 και 210-92 39 031
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό, 25€ με ποτό σε τραπέζι, 130€ η φιάλη/6 άτομα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v