Χριστουγεννιάτικα Ρεβεγιόν: Είκοσι λαμπερές έξοδοι

Πιστοί και φέτος στο γευστικό μας χριστουγεννιάτικο ραντεβού, φοράμε τα καλά μας και σας παρουσιάζουμε τις πιο exclusive προτάσεις για ρεβεγιόν σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της πόλης.
Χριστουγεννιάτικα Ρεβεγιόν: Είκοσι λαμπερές έξοδοι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Λιγότερες από δύο εβδομάδες έμειναν για τα Χριστούγεννα και ήδη κάνουμε σχέδια για την βραδιά του ρεβεγιόν. Τι θα περιλαμβάνει; Που θα γίνει; Ποιους θα καλέσουμε; Όσοι έχουν αποκλείσει από τώρα το ενδεχόμενο του «σπιτίσιου» γεύματος με φίλους και συγγενείς και τείνουν προς μια πιο "glam" επιλογή, τότε το ρεβεγιόν σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο η εστιατόριο αποτελεί μονόδρομο

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι θα σας κοστίσει «κάτι παραπάνω» και η πολυκοσμία είναι δεδομένη. Το θετικό είναι ότι και φέτος οι επιλογές που έχετε είναι δεκάδες και καλύπτουν όλα τα – γευστικά – γούστα και τιμές. Επιλέξαμε τις είκοσι πιο ελκυστικές επιλογές από ξενοδοχεία και εστιατόρια για την βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων, έχοντας πάντα ως γνώμονα την αρμονική συνύπαρξη ποιότητας και τιμής.

Ξενοδοχεία

* Πολυτελές ρεβεγιόν προτείνει και φέτος το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία «επιστρατεύοντας» τα εστιατόρια GB Corner, GB Roof Garden και φυσικά το Grand Ballroom. Το μενού στο GB Corner θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βελουτέ από πορτσίνι, κροκέτες με πάστα μαύρης τρούφας και φιλέτο ορτυκιού στην σχάρα, χτένια με μους από σέλινο με λάδι φουντουκιού και παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα με γέμιση κάστανο και φασκόμηλο, συνοδεία ζωντανής μουσικής με σαξόφωνο (τιμή ανά άτομο 155€).

Όσοι επιλέξουν το Grand Ballroom θα γευτούν μαριναρισμένο σολομό με μέλι αστακό με μους και ζελέ από ντομάτα και παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με γέμιση από κάστανο, λαχανάκια Βρυξελλών και σος από μύρτιλλο και θα ακούσουν ζωντανή μουσική από εξαμελή ορχήστρα (τιμή ανά άτομο: 175€). Τέλος, στο GB Roof Garden θα σερβίρονται μεταξύ άλλων κροκέτες σφυρίδας και μελιτζάνας με pappa al pomodoro και βασιλικό, φιλέτο από λαυράκι με φασόλια και αχιβάδες, φιλέτο από αρνάκι γκρατινέ με λιαστές ντομάτες και παραδοσιακή γαλοπούλα με πουρέ από κάστανο, λαχανάκια Βρυξελλών και σος μύρτίλλου (τιμή: 240€ το άτομο). Την μουσική της βραδιάς θα αναλάβει DJ. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 33 30 880.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα ιδιαίτερο δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο, το GB Spa έχει έκπτωση 15% σε οποιαδήποτε από τις μεμονωμένες περιποιήσεις του μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210 33 30 799

* Στο Hilton τα εστιατόρια και τα μπαρ (το Βυζαντινό, το Galaxy Bar, το Aethrion Lounge και το Milos) θα φιλοξενήσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για αυτόν τον χρόνο. Ξεχωρίζουμε την παραμονή Χριστουγέννων το μπουφέ δείπνου στο Βυζαντινό με ζωντανή μουσική (19:30 με 02:00, 145€ ανά άτομο) και το party στο Galaxy Bar με Guest Dj (έναρξη στις 21:00, 30€ ανά άτομο) Την ημέρα των Χριστουγέννων, το εστιατόριο Βυζαντινό, εκτός από το πλούσιο εορταστικό μπουφέ, θα προσφέρει στα μικρά παιδιά και παιδικό πρόγραμμα με κλόουν και ζωγραφιές (τιμή: 125€ ανά άτομο). Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2107281350.

Παράλληλα με τις γευστικές απολαύσεις, το ξενοδοχείο προσφέρει και πακέτα διαμονής με «χριστουγεννιάτικες» τιμές: εορταστικό πενταήμερο (4 βράδια) με κόστος μόνο των τριών διανυκτερεύσεων (159€ ανά διανυκτέρευση) και εορταστικό τετραήμερο (3 βράδια) με πληρωμή μόνο για δύο διανυκτερεύσεις (149€ ανά διανυκτέρευση). Για κρατήσεις δωματίων επικοινωνήστε στο 2107281801.

* Από την αλυσίδα των Classical Hotels, το μενού στο Vouliagmeni Suites θα περιλαμβάνει μπίσκ από γαρίδες, τάρτα καπνιστού σολομού και καβούρι, φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα γλυκού κρασιού και σοκολατίνα με κρέμα εσπρέσο (τιμή: 75€ ανά άτομο) και στο μενού του Tudor Hall του King George Palace (τηλ. κρατήσεων 210 3258979) θα απολαύσετε βελουτέ από πράσινα σπαράγγια με κάστανο, πράσινα ραβιολάκια αστακού και φιλέτο γλώσσας σε μουσελίν από μανιτάρια (τιμή: 240€ ανά άτομο).

Στην Θεσσαλονίκη στο Makedonia Palace (τηλ. κρατήσεων 2310 897197) θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εστιατόρια για να γευματίσετε την παραμονή των Χριστουγέννων: το 5 The restaurant υποδέχεται τα Χριστούγεννα με μενού που θα περιλαμβάνει βελούτε από πράσινα και λευκά σπαράγγια, σαλάτα με καπνιστό σολομό, λαβράκι σε κρούστα μυρωδικών, παραδοσιακή γαλοπούλα και μιλφέιγ με κρέμα εσπρέσο και κάστανο (τιμή: 95€ ανά άτομο), ενώ το ρεβεγιόν στο εστιατόριο 9 Cloud Level περιλαμβάνει καλωσόρισμα με Γαλλική σαμπάνια και μενού με σαλάτα χτενιών, ρολάκια γλώσσας Dover στον ατμό, σορμπέ από πράσινο τσάι και φιλέτο από αγριογούρουνο σε σάλτσα από μανιτάρια ζιρόλ (τιμή: 110€ ανά άτομο).
 
Και επειδή το ρεβεγιόν δεν είναι μόνο... ενήλικη υπόθεση, στο Athens Imperial, το μοναδικό Kid’s Play hotel, παράλληλα με το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων (τιμή: 70€ ανά άτομο, βλ. σχετικά έγγραφα) θα υπάρχει και ειδικό πακέτο για παιδιά, το οποίο θα περιλαμβάνει διαμονή στο ξενοδοχείο, είσοδο στην Παιχνιδούπολη, πλούσιο παιδικό μπουφέ και μοναδικά δώρα. Η τιμή του οικογενειακού πακέτου ανά διανυκτέρευση είναι 140€. Τηλ. κρατήσεων 210 5201600.

* Στην αίθουσα Grand Ballroom του Hyatt Regency Thessaloniki θα υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα με ένα ποτήρι Gluewein και θα απολαύσετε γεύσεις όπως καπουτσίνο με μανιτάρια του δάσους, σορμπέ από αχλάδια σε κόκκινο κρασί, ψητό μοσχαράκι φιλέτο με αγκινάρες και πικάντικο Morcilla και καλάθι πιπερόριζας με πουρέ από κάστανο, φράουλες και σαντιγύ (τιμή: 90€), ενώ στο εστιατόριο Ambrosia θα πραγματοποιηθεί εορταστικό δείπνο με ζωντανή μουσική (βλ. σχετικά έγγραφα, τιμή: 95€). Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2310 401 402.

* Στο Ballroom του Divani Apollon Palace and Spa θα γευτείτε μεταξύ άλλων μαριναρισμένο σολομό με βότκα και βανίλια Μαδαγασκάρης, λαυράκι καρπάτσιο με ελαιόλαδο και μοσχολέμονο, πολύχρωμα σαλατικά με ξηρά σύκα και παραδοσιακή γαλοπούλα με σάλτσα γκρέιβι (τιμή: 120€ ανά άτομο). Το εστιατόριο Μύθος της Θάλασσας του ίδιου ξενοδοχείου το μενού του ρεβεγιόν θα περιλαμβάνει μενταγιόν αστακού, καρπάτσιο ανανά, ζωμό από πετρόψαρα σε μαραθόσπορο, σορμπέ ροδάκινο και καρέ γουρουνόπουλου γάλακτος με αποξηραμένα φρούτα και κάστανα (τιμή: 120€ ανά άτομο). Στα σχετικά αρχεία θα βρείτε πληροφορίες για τα μενού όλων των ξενοδοχείων της αλυσίδας Divani. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2109658010.

* Μια «υπερπαραγωγή γεύσεων και εκπλήξεων» θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου Τιτάνια, όσοι επιλέξουν το εστιατόριο Olive Garden για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Με πανοραμική θέα στον βράχο της Ακρόπολης, θα απολαύσετε μεταξύ άλλων κρέμα καραβίδας του γλυκού νερού με βερμιτσέλι, γρανίτα σύκου με σαμιώτικο κρασί, γεμιστή χήνα με ψητά φιρίκια και καραμελωμένα κάστανα και σουφλέ τυριών με λευκή τρούφα και κρέμα μελιού Ανθέων (τιμή: 120€ ανά άτομο). Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210-3326000.

* Σαφέστατα οικονομικότερες οι επιλογές που μας προτείνει και φέτος το Ελευσίνα Hotel για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Στο εστιατόριο Στάχυ θα δοκιμάσετε βελουτέ σπαραγγιών, τάρτα με καπνιστό χοιρινό Κύπρου, σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, καρύδι και αχλάδι ποσέ και αγριογούρουνο μαγειρεμένο σε παλαιωμένο κόκκινο κρασί με πουρέ γλυκοπατάτας (τιμή: 45€ ανά άτομο). Μπορείτε επίσης, να επωφεληθείτε από τα χριστουγεννιάτικα πακέτα διαμονής που περιλαμβάνουν διαμονή σε executive δωμάτια, ρεβεγιόν Χριστουγέννων για δύο άτομα, καλάθι με γλυκά και δυνατότητα Late Checkout (τιμή: 162€ για δύο άτομα, 202€ για διαμονή σε superior suite και 260€ για διαμονή στην Fairytale suite). Τηλ. κρατήσεων: 210 5589700.


Εστιατόρια

Στο ίδιο γιορτινό κλίμα, αλλά με σαφέστερα χαμηλότερες τιμές, κινούνται τα μενού πολλών εστιατορίων της πόλης για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Έτσι λοιπόν, την φετινή παραμονή Χριστουγέννων επιλέγουμε:

* Κάτι... χριστουγεννιάτικο μαγειρεύουν οι σεφ Ηλίας Γώγος και Γιάννης Μπαξεβάνης και μας προσκαλούν να απολαύσουμε το δείπνο των Χριστουγέννων στο "φρέσκο" εστιατόριο 2ΜΑΖΙ. (φωτό) Τι θα περιλαμβάνει: Σούπα κάστανο, μανιτάρια λεμονάτα, κεφτέδες πανέ με φυστίκι και σάλτσα κουκουνάρι, σαλάτα με κατσικίσιο τυρί φτιαγμένο με σύκο, γιουβετσάκι με φρέσκα άγρια μανιτάρια και τρούφα, παραδοσιακή γαλοπούλα ή αγριογούρουνο με κυδώνι και για επιδόρπιο Χριστουγεννιάτικο κορμό. Τιμή: 70€ ανά άτομο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2103222839.

* Δείπνο στο εστιατόριο Διόνυσος (Ροβέρτου Γκάλλι 43), κάτω από την λάμψη της Ακρόπολης, το οποίο επιμελήθηκε ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και περιλαμβάνει καλωσόρισμα με σαμπάνια, κονσομέ με ραβιόλι, καπνιστό σολομό, μύτες άσπρων και πράσινων σπαραγγιών, γαριδοούρά και καραβιδοουρά σε κρέμα από κάστανο και ισπανικό γουρουνάκι σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί (τιμή: 95€ ανά άτομο, χωρίς κρασί). Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 210 9231936, 9233182.

* Γαστριμαργικές εκπλήξεις από το Sale & Pepe (Αριστίππου 34, Κολωνάκι) από τον σεφ Francesco Pesce που θα συμπεριληφθούν σε δύο μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων. Το πρώτο θα έχει fetuccine από λευκά σπαράγγια, αυγό en chemise και μαύρη τρούφα, Cappelletti Emiliani σε ζωμό βοδινού και φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με αυγά ορτυκιού και μαύρη τρούφα και το δεύτερο σαλάτα από βασιλικό κάβουρα με ντοματίνια, σπαγγέτι με φρέσκιες καραβίδες, άγριο λαβράκι με φινόκιο μαριναρισμένο και αυγοτάραχο και fondant σοκολάτα με σάλτσα βανίλιας. Οι τιμές των μενού είναι 86€ ανά άτομο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210 7234102.

* Μανιάτικες γεύσεις στο Μάνη Μάνη (Φαλήρου 10, Κουκάκι – Τηλ. 210 9218180) με βελουτέ από κάστανα και γιαούρτι, χριστουγεννιάτικη σαλάτα με γαλοπούλα και κουκουνάρι, παπαρδέλες με σύγγλινο, μανιτάρια και αφρό καπνιστού μετσοβόνε και στήθος πάπιας με κρέμα κολοκύθας, πατάτα ψημένη με άχυρο και σάλτσα από μύρτιλλα. Τιμή: 45€ ανά άτομο.

* Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική στο Μπαλκόνι στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας (Δημοκρατίας 100, τηλ. 2294075888) με μενού που περιλαμβάνει σούπα γλυκιάς κολοκύθας, ραβιόλι τρούφας με κρέμα παρμεζάνας, μπούτι ελαφιού σε κόκκινο κρασί με κάστανο και πουρέ και μενταγιόν ψαρονέφρι με δαμάσκηνα σε σάλτσα από Vinsanto. Τιμή : 38€ το άτομο.

* Χριστουγεννιάτικη... ψαροφαγία στο ανανεωμένο Βαρούλκο (φωτό). (Πειραιώς 80, 104 35, Τηλ: 210 52 28 400) με κρέμα λαχανικών με φρούτα της θάλασσας, σούπα μανιτάρι πορτσίνι με κεφτεδάκια πεσκανδρίτσας, πανακότα μελιτζάνας με πιπεριά Φλωρίνης και ταρτάρ μπακαλιάρου, καραβίδες με μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος και αρωματισμένο ριζότο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι. Τιμή: 90€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v