Πέντε ρομαντικά ραντεβού για όλα τα budgets

Ποιος είπε ότι το ραντεβού είναι μία αγχωτική διαδικασία; Δώστε αέρα ανανέωσης στην σχέση σας και εντυπωσιάστε τον/την συνοδό σας με πέντε ιδιαίτερα ραντεβού για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο.
Πέντε ρομαντικά ραντεβού για όλα τα budgets
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η σχέση σας περνάει κρίση και ψάχνετε τρόπους για να την αναθερμάνετε. Γνωρίσατε την γυναίκα/ τον άντρα της ζωής σας – ή έτσι πιστεύετε τουλάχιστον- και θέλετε να τον/την εντυπωσιάσετε με ένα ιδιαίτερο ραντεβού ή θέλετε να κανονίσετε μια ρομαντική έξοδο με το έτερον σας ήμισυ γιατί πολύ απλά έχετε καιρό να το κάνετε. Για όποια από τις παραπάνω περιπτωσεις, σας προτείνουμε πέντε εναλλακτικές επιλογές για ραντεβού που καλύπτουν κάθε γούστο και τσέπη.

Επιλογή 1η: Σινεμά και δείπνο χαμηλού budget (μέχρι 60€)
Tο ραντεβού αυτό μπορεί να περιλαμβάνει παρακολούθηση ταινίας στο Cinema – το DVD θα σας έρθει πολύ πιο φθηνά, αλλά η οικονομία έχει και τα όριά της- και φαγητό σε low budget, αλλά αξιοπρεπές εστιατόριο – όχι δεν θα τον/την πάτε στο βρώμικο της Μαβίλη. Αν τα multiplex δεν σας εκφράζουν και θέλετε μια πιο ήσυχη σινεφίλ βραδιά, επιλέξτε κάποιον από τους παραδοσιακούς κινηματογράφους στο κέντρο ή τα περίχωρα της Αθήνας. Οι κινηματογράφοι Απόλλων και Αττικόν Cinemax Class (Σταδίου 19, κοντά στο Μέτρο Πανεπιστήμιο, 9 € το εισιτήριο), το Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46, 8€) και ο Δαναός (Λ. Κηφισίας 109, Μετρό Πανόρμου) και ο Μικρόκοσμος (Λ. Συγγρού 106, 7.50€) ενδείκνυνται για έξοδο ποιοτικού κινηματογράφου, αφού συνήθως προβάλλουν εναλλακτικές παραγωγές και έχουν όμορφη ατμόσφαιρα. Για πιο «εμπορικές» ταινίες, σε εξίσου όμορφο περιβάλλον, προτείνουμε το Κηφισιά Cinemax (Λ. Κηφισίας 245, 8€) και το Αβάνα (Κηφισίας 234, 8€).

Για το «μετά-κινηματογραφικό» δείπνο, αν κινείστε στο κέντρο της Αθήνας, το Φασόλι (Ναυαρίνου & Ιπποκράτους και Εμμ. Μπενάκη & Κωλέττη) σερβίρει ελληνική μαγειρευτή κουζίνα σε όμορφο περιβάλλον, ενώ κάθε μέρα έχει και διαφορετικές σπεσιαλιτέ. Υπολογίστε 15€ το άτομο με χύμα κρασί. Επίσης, ελληνική κουζίνα με έμφαση στην Κρήτη θα γευτείτε στο Αντίπεινα στην Λεωφόρο Συγγρού με μάξιμουμ 20€ το άτομο. Ιδανική επιλογή για after cinema μοντέρνες ελληνικές απολαύσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι και η Κανέλα (Κωνσταντινουπόλεως 72, τηλ. 210 3476320) όπου δεν θα πληρώσετε παραπάνω από 15€ το άτομο. Σε περίπτωση που κινηθείτε προς τα βόρεια, προτείνουμε το Low Budget κινέζικο Cookart στην Νέα Ερυθραία στο Εμπορικό Κέντρο Καμάρες. Για δύο άτομα δεν θα πληρώσετε παραπάνω από 40€. Για casual dining α λα... Ισπανικά, προτείνουμε το tapas bar Barceloneta (Κηφισίας 267, Κηφισιά, τηλ.: 210 8013448). Ένα άκρως χορταστικό δείπνο θα σας κοστίσει περί τα 20 ευρώ το άτομο.

Επιλογή 2η: Σινεμά, δείπνο και ποτό (μέχρι 120€)
Έχοντας κάπως μεγαλύτερο –οικονομικά- περιθώριο, μπορείτε να μεταφέρετε την κινηματογραφική σας εμπειρία με το date σας ένα επίπεδο παραπάνω. Οι αίθουσες Gold Class στα Village Cinemas περιλαμβάνουν αναπαυτικές πολυθρόνες lazy boy και τραπεζάκια για να απολαύσετε το service. Wall to wall οθόνες και ψηφιακός ήχος συντελούν στην δημιουργία μίας Vip κινηματογραφικής εμπειρίας. Αίθουσες gold class θα βρείτε στα Village 20 Cinemas στου Ρέντη, στα Village στο Mall και στα Village στο Φάληρο. Το εισιτήριο για τις αίθουσες κοστίζει 20€.

Αν η ιδέα να δειπνήσετε μέσα στα multiplex δεν σας ικανοποιεί (απολύτως αποδεκτό για ένα ραντεβού), τότε συνιστούμε ανεπιφύλακτα την Λιαστή Ντομάτα (Αγαμέμνονος 23 , 2106543033), μια μοντέρνα ταβέρνα στον Χολαργό, με σπιτικό φαγητό και όμορφη minimal - Funky διακόσμηση. Για ένα πλήρες δείπνο με σαλάτα, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και κρασί υπολογίστε περί τα 55€ για δύο άτομα. Στους Αμπελόκηπους, θα βρείτε το Pecora Nera (Σεβαστουπόλεως 158, 2106914183), ένα ιταλικό εστιατόριο με μοντέρνο περιβάλλον και μια μεγάλη ποικιλία από εισαγόμενα τυριά και κρασιά. Για δύο άτομα θα πληρώσετε περίπου 60€. Ατμοσφαιρικός γαστριμαργικός προορισμός είναι και το La Strega στο Π.Φάληρο (Λ. Ποσειδώνος 31, τηλ. 2109833500), το οποίο σερβίρει ελληνικές και ιταλικές γεύσεις σε έναν μικρό χώρο, με το κόκκινο να κυριαρχεί στην διακόσμηση. Οι τιμές του είναι άκρως ελκυστικές και τα πιάτα του αρκούντως χορταστικά (περίπου 40€ για δύο άτομα με κρασί).

Συνεχίζοντας παραλιακά, ολοκληρώστε ιδανικά το ραντεβού απολαμβάνοντας το ποτό σας με μοναδική θέα στην θάλασσα. Το Εν Πλω (Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9671770-2), βρίσκεται δίπλα στην Παραλία της Βουλιαγμένης, έχει όμορφη διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα. Αν η παραλία σας πέφτει μακριά, το Bar Bar στο ξενοδοχείο Πεντελικόν στο Κεφαλάρι (Δηληγιάννη 66, τηλ. 210-62 30 650), έχει classy αισθητική, μεγάλη ποικιλία σε μοντέρνα cocktails και παίζει jazz μελωδίες. Το ποτό εδώ κοστίζει 11€. Εξίσου υψηλής αισθητικής και με εξαιρετική θέα είναι το Galaxy Bar στο ξενοδοχείο Hilton (Β. Σοφίας 46, τηλ. 7281000). Απολαύστε τα φοβερά του cocktails και χαλαρώστε με lounge ακούσματα. Το ποτό κοστίζει 14€.

Επιλογή 3η: Θεατρική ή μουσική παράσταση και δείπνο (μέχρι 220€)
Το budget μας ανεβαίνει, γεγονός που μας αφήνει περιθώρια να επιλέξουμε κάποια από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μουσικές ή θεατρικές παραστάσεις που «παίζουν» αυτόν τον καιρό στην Αθήνα. Σε μια εβδομάδα από σήμερα, η 33χρονη διάσημη σοπράνο Elina Garanca θα επισκεφτεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 210-72 82 333), για μία μοναδική βραδιά στις 18 Νοεμβρίου για να τραγουδήσει έργα των Mozart, Bellini, Bizet,Puccini, Barbieri. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μουσικές παραστάσεις της χρονιάς. Η συναυλία θα γίνει στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής και τα εισιτήρια στην τρίτη ζώνη θα σας κοστίσουν 40€ το άτομο. Αν δεν είστε φίλοι της όπερας, τότε μπορείτε να επιλέξετε μία από τις θεατρικές παραστάσεις που παίζονται αυτόν τον καιρό σε διάφορα θέατρα τις Αθήνας. Προτείνουμε το Μαύρο Κουτί του Γιώργου Ηλιόπουλου, που παίζεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3, Σύνταγμα. Τηλ.: 210.3636144, 210.3625520) και πρωταγωνιστούν ο Κώστας Καζάκος και ο Γιώργος Ηλιόπουλος. Το εισιτήριο κοστίζει 24€, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό του in2life και να κερδίσετε μια διπλή πρόσκληση.

Μετά την παράσταση κατευθυνθείτε στο ισόγειο του νεοκλασικού της οδού Νίκης και γευτείτε την εκλεπτυσμένη και μοντέρνα κουζίνα του 2ΜΑΖΙ (Νίκης 48, Πλάκα, 2103222839). Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Ηλίας Γώγος ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και προτείνουν γευστικά ελληνο-μεσογειακά πιάτα, σε αρκετά λογικές τιμές. Για ένα πλήρες δείπνο με γλυκό θα πληρώσετε 50€ το άτομο χωρίς κρασί. Στο ίδιο εύρος τιμών κινείται και το ανανεωμένο Central στο Κολωνάκι (Πλ. Φιλικής Εταιρείας 14, 210-72 45 938, 210-72 41 059), με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, μοδάτη ατμόσφαιρα και fusion ασιατική κουζίνα. Τέλος, αν θέλετε κάτι πιο ξεχωριστό, τόσο σε γεύση όσο και σε ατμόσφαιρα, σας προτείνουμε το Milos (τηλ. 2107244400), στο ξενοδοχείο Hilton. Δοκιμάστε εκλεκτές γεύσεις με βάση το ψάρι, αλλά και εξαιρετικό κρέας. Η τιμή κατ' άτομο κυμαίνεται στα 40 -70€ χωρίς κρασί.

Εναλλακτική 4η: Διαμονή και δείπνο σε ξενοδοχείο (μέχρι 420€)
Πώς θα σας φαινόταν αν μένατε για ένα βράδυ σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και συνδυάζατε την διαμονή σας εκεί με ένα ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου; Σίγουρα η ιδέα είναι ελκυστική, αν και θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω. Στo Ledra Marriot (Λ. Συγγρού 115, τηλ. 2109300000), η διανυκτέρευση σε ένα από τα δίκλινα δωμάτιά του, με king size κρεββάτι, μαρμάρινο μπάνιο, μίνι μπαρ, Ίντερνετ και δορυφορική τηλεόραση κοστίζει 185€ με πρωινό. Μπορείτε επίσης, να απολαύσετε παραδεισένιες γεύσεις Άπω Ανατολής και Πολυνησίας στο ΚΟΝΑ ΚΑΙ, ένα από τα καλύτερα και πιο cult εστιατόρια της πόλης, αν και για πολλούς υπερτιμημένο. Ο σεφ θα ετοιμάσει για εσάς από σούσι μέχρι πολυνησιακό Aiga (γεύμα των Βασιλέων), ενώ η εξωτική ατμόσφαιρα του χώρου συμβάλλει τα μέγιστα σε ένα πραγματικά αξέχαστο δείπνο για δύο. Υπολογίστε γύρω στα 70€ το άτομο χωρίς το κρασί.

Στο ξενοδοχείο Grande Bretagne (τηλ. 210 3330000) η διανυκτέρευση κοστίζει 279€ (αν κλείσετε με πιστωτική). Το απλό δίκλινο έχει διπλό king size κρεβάτι, διακόσμηση σε τόνους κρεμ και σκούρου καφέ, μαρμάρινο μπάνιο με μεγάλο καθρέφτη και όλες τις ανέσεις που θα περιμένατε από ένα ξενοδοχείο τέτοιας κατηγορίας. Αφού αφήσετε το δωμάτιο, κατευθυνθείτε προς το GB Corner το διαχρονικό και πολυτελές meeting point του ξενοδοχείου. Εδώ ο βραβευμένος σεφ Μπερτράν Βαλεζέας προτείνει έναν συνδυασμό ελληνικών και γαλλικών γεύσεων, με τα ζουμερά stakes να ξεχωρίζουν (τιμή 65€ το άτομο χωρίς κρασί). Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε το GB Roof Garden με προνομιακή θέα στην Ακρόπολη. Σερβίρει κυρίως ιταλική κουζίνα και ένα πλήρες δείπνο θα σας κοστίσει περίπου 60€ το άτομο χωρίς κρασί.

Εναλλακτική 5η: Βραδινή έξοδος με Porsche Boxter S και δείπνο (με 570€)
Αν το όνειρό σας είναι να οδηγήσετε μια Porsche Boxster μπορείτε να το πραγματοποιήσετε για μια ρομαντική βραδινή έξοδο.Το χρυσό πακέτο του Days4u είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει εσάς και την σύντροφό σας. Μία Porsche Boxster S Tiptronic, με εξακύλινδρο κινητήρα, τελική ταχύτητα 265 χλμ/ώρα και 280 ίππους σας περιμένει για να... απογειώσει το ραντεβού σας. Το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει δικό σας για τρεις ώρες από την στιγμή που θα το παραλάβετε και το πακέτο περιλαμβάνει καύσιμα, μικτή ασφάλεια και δυνατότητα οδήγησης μέχρι και 100 χιλιόμετρα. Το πακέτο κοστίζει 425€ και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ. 

Έχετε αρκετό χρόνο λοιπόν, στην διάθεσή σας για να δειπνήσετε στο Βαρούλκο, ένα εστιατόριο που στην μακρόχρονή του πορεία κατάφερε να μυήσει γευστικά πελάτες, παραμένοντας στην κορυφή των γαστριμαργικών προτιμήσεων της πρωτεύουσας. Οι πρωτότυπες συνταγές του καταξιωμένου και βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Βαγγέλη Λαζάρου είναι πραγματικά «ποιήματα» και περιλαμβάνουν κυρίως θαλασσινές γεύσεις. Για ένα ολοκληρωμένο δείπνο δύο ατόμων θα πληρώσετε λίγο παραπάνω από 140€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v