Εναλλακτικά Delivery: Όχι άλλα σουβλάκια!

Σε περίπτωση που βαρεθήκατε τις... «πατροπαράδοτες» πίτσες, τα all time classic σουβλάκια και τις "ιταλικές" μακαρονάδες, έχουμε να σας προτείνουμε διαφορετικές, πρωτότυπες επιλογές για έτοιμο φαγητό στο σπίτι που θα σας εντυπωσιάσουν.
Εναλλακτικά Delivery: Όχι άλλα σουβλάκια!
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σάββατο βράδυ. Η παρέα μαζεύεται στο σπίτι για να δει DVD και όπως είναι αναμενόμενο γίνονται οι απαραίτητες παραγγελίες. Ποιες είναι αυτές; Κατά 99.9% πίτσα, σουβλάκια ή και τα δύο. Για ένα περίεργο λόγο, τα παραπάνω «γεύματα» είναι το νούμερο ένα στις προτιμήσεις τον απανταχού cocooners που παραγγέλνουν απέξω για κάθε περίσταση (μεσημεριανό τραπέζι, ταινία με παρέα, καλεσμένοι κτλ.) Η συνήθεια τείνει να γίνει παράδοση και εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε. Σε... πείσμα λοιπόν, των συνηθειών του μέσου έλληνα «deliverάκια», έχουμε να σας προτείνουμε δέκα διαφορετικές, γευστικές επιλογές delivery που ξεφεύγουν από το καθιερωμένο τρίπτυχο πίτσα- σουβλάκι – μακαρονάδα.

Πισίνα
Το Bar Restaurant με την εκπληκτική θέα στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά απέκτησε πρόσφατα και υπηρεσίες delivery. Αν μένετε στον Πειραιά, έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικές, ιταλικές και διεθνείς γεύσεις with a... twist. Το μενού περιλαμβάνει επτά ορεκτικά, επτά σαλάτες, πάστες και ριζότο, δέκα κυρίως πιάτα με βάση το κρέας, σνάκς, burgers, club sandwiches και πολλά, πάρα πολλά γλυκά για κάθε γούστο. Ξεχωρίζουμε τα σπιτικά κεφτεδάκια με φρεσκοτριμμένη ντομάτα και δυόσμο, το μιλφέιγ ψητών λαχανικών με χαλούμι, την πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολωμό, μαραθόριζα και grape fruit, το ριζότο μασκαρπόνε και από κυρίως το μενταγιόν φιλέτου μόσχου πιπεράτο και το φιλέτο σφυρίδας στην σχάρα.

Ώρες διανομής: Από τις 12 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
Εξυπηρετεί: Πειραιάς
Τιμές: Από 25€ το άτομο
Info: Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ. 210-45 11 324.

Square Sushi
Πιστό στην παράδοση των sushi bars, το γνωστό στέκι στο Κεφαλάρι απέκτησε αδερφάκι και στο Κολωνάκι. Άρα είτε κατοικείτε στο κέντρο είτε στα βόρεια προάστια, θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε και στο σπίτι μια μεγάλη ποικιλία από σούσι κάθε είδους και όχι μόνο. Το square sushi σερβίρει συν τοις άλλοις και σαλάτες, σούπες, ρύζι και διάφορα γλυκά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τo καυτερό Spicy tuna Maki, το Philadelphia special με τυρί κρέμα, το east roll και το Dragon Eye Maki με σολομό, αγγουράκι και αβοκάντο. Συνοδέψτε τα με ροζ ρύζι Black Su ή Χέλι και ολοκληρώστε το μενού με μία lemon pie ή μια pavlova. Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο από τα έτοιμα μενού, που είναι διαθέσιμα μόνο για delivery (θα τα βρείτε στην κατηγορία set menus, στο site). Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Tuna/salmon set, Gourmet και Set for two με Maki και Nigiri.

Ώρες διανομής: Το κατάστημα στο Κεφαλάρι στέλνει όλες τις μέρες από τις 13:00 μέχρι τις 12:30 το βράδυ, το ίδιο και το κατάστημα στο Κολωνάκι εκτός Δευτέρας.
Εξυπηρετεί: Βόρεια Προάστια και Κέντρο. Για οπουδήποτε αλλού μπορείτε να κανονίσετε ραντεβού μαζί τους.
Τιμές: Από 22€ το άτομο, 36€ το set for two και 58€ το set for three
Info: Δεινοκράτους 65, Κολωνάκι, 210-72 55 219, 236 και Δηλιγιάννη 56, Κεφαλάρι, 2108081512

2ΜΑΖΙ
Αναρωτιέστε σε ποιους αναφέρεται το όνομα του εστιατορίου; Πρόκειται για τους καταξιωμένους σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη (Ορίζοντες, Καστελλόριζο) και Ηλία Γώγο, οι οποίοι επιστρέφουν στην κουζίνα και καταστρώνουν μαζί παιχνίδια γευστικών πειραματισμών. Από τα γευστικά αυτά παιχνίδια φυσικά, επωφελούνται όχι μόνο οι επισκέπτες του εστιατορίου στο Σύνταγμα, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν gourmet γευστικές επιλογές για το σπίτι. Η αρχική ιδέα του Γιάννη Μπαξεβάνη για gourmet delivery ποιότητας σε προσιτές τιμές – από 8- 14€- έπιασε και συνεχίζεται και φέτος με επιτυχία. Το εμπλουτισμένο μενού αλλάζει καθημερινά, αναλόγως με τα φρέσκα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και περιλαμβάνει εποχιακά πιάτα, πιάτα διαίτης και πιάτα με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (για το μενού της ημέρας, επισκεφτείτε τηνιστοσελίδα του εστιατορίου). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σαλάτα και το επιδόρπιο σας έρχονται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τυλιχτές πίτες, γιουβαρλάκια, πέννες ολικής άλεσης, ιταλικό ριζότο, γαλοπούλα κοκκινιστή, ψάρι γλώσσα με τρίχρωμες πιπεριές και σπιτικό λαχανόρυζο με κύμινο και λεμόνι. Δώστε τους μόνο μια ώρα για να ετοιμάσουν το πιάτο σας, μιας και τα γεύματα είναι της ώρας.

Ώρες διανομής: Καθημερινές από τις 12 μέχρι τις 5 το απόγευμα. Σαββατοκύριακα μόνο takeaway από το εστιατόριο.
Εξυπηρετεί: Το κέντρο της Αθήνας
Τιμές: Από 8-14€ το πιάτο, οι σαλάτες και τα επιδόρπια δεν χρεώνονται.
Info: Νίκης 58 και Κυδαθηναίων, Σύνταγμα. Τηλ.: 3222839.

Μελίλωτος
Μερακλίδικο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ο Μελίλωτος (θεραπευτικό βαθύριζο φυτό με κίτρινα άνθη), υπόσχεται γευστικά πιάτα με επιλεγμένα βιολογικά προϊόντα από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Οι παραδοσιακές του συνταγές, μαγειρεύονται με την χρήση ποιοτικών υλικών και απευθύνονται σε όλους αδιακρίτως. Παρασκευάζονται με παραδοσιακό τρόπο και μπορούν να προσαρμοστούν στις διατροφικές σας ανάγκες, εφόσον ακολουθείτε κάποια ειδική διατροφή. Και εδώ θα βρείτε γευστικά πιάτα ημέρας, ενώ αν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά το μενού, ενημερώστε τους στο [email protected] ή ζητήστε το τηλεφωνικά (τηλ. 2103222458). Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουμε τα κρητικά σαρικοπιτάκια με ξινομυζήθρα, την τσουκνιδόπιτα (διαθέσιμη μόνο αν υπάρχουν τσουκνίδες στην αγορά), την κρητική σαλάτα με μαρούλι και κρίθινο παξιμάδι, ενώ από τα μαγειρευτά του δοκιμάστε κατσικάκι στην λαδόκολα και μοσχαράκι κοκκινιστό με ξινόχοντρο κρητικό τραχανά. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ιδιαίτερο, προτείνουμε τον ψημένο σολομό στη λαδόκολλα με κρούστα από σελινόριζα και σάλτσα σπανάκι με μαστίχα Χίου.

Ώρες διανομής: Καθημερινές 11 το πρωί με 7 το βράδυ. Σαββατοκύριακα κλειστά.
Εξυπηρετεί: Κέντρο, μέχρι όρια Κουκάκι
Τιμές: Από 15€ το άτομο
Info: Ξενοφώντος 15, Αθήνα, Τηλ. 3222458

Daily Fresh
Όλη η γεύση και η φρεσκάδα της φύσης στο σπίτι ή στο γραφείο. To Daily Fresh φτιάχνει καθημερινά ό,τι του ζητήσετε: Φρέσκες και δροσερές σαλάτες σε δεκάδες συνδυασμούς, ομελέτες, κρέπες, επιδόρπια, μπαγκέτες, club sandwich, bagels και φυσικούς χυμούς. Μπορείτε να διαλέξετε κάποιο πιάτο από το κεντρικό μενού ή από τα πιάτα ημέρας. Από το μενού με τις σαλάτες, ξεχωρίζουμε την Salmon salad με σολομό και κυβάκια ανθότυρου, την Pleurotous & Asparagus Salad με μανιτάρια, σπαράγγια και πράσινη σαλάτα και την ιδιαίτερη Avocado Salad. Αν θέλετε κάτι σε σνακ, τότε προτείνουμε το club sandwich με γαλοπούλα , την μαύρη μπαγκέτα με προσούτο και την αραβική πίτα με καπνιστή γαλοπούλα και τυρί Φιλαδέλφια. Δοκιμάστε τις και θα μας θυμηθείτε. Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας sandwich λέγοντάς τους να βάλουν τα υλικά που θέλετε. Το Daily Fresh εξυπηρετεί παραγγελίες, χωρίς ελάχιστη χρέωση, στις περιοχές Ψυχικό, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγ. Παρασκευή και Αμπελόκηπους.

Ώρες διανομής: Καθημερινά 10:00 με 16:30
Εξυπηρετεί: Χαλάνδρι, Μαρούσι, αλλά και σε άλλες περιοχές αναλόγως το μέγεθος της παραγγελίας.
Τιμές: Από 8 -10€ για τις σαλάτες και 4-7 για τις μπαγκέτες.
Info: τηλ. 210 67 53455 & 210 6779611

Pausa
Το πολυτελές ιταλικό εστιατόριο στο Μαρούσι διαθέτει και delivery που εξυπηρετεί όλον τον δήμο. Οι αυθεντικές ιταλικές γαστρονομικές προτάσεις από τον Chef Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, γίνονται πραγματικότητα με φρέσκιες πρώτες ύλες και γευστικούς συνδυασμούς που θα σας ενθουσιάσουν. Μην περιμένετε πίτσα και σπαγγέτι, δεν πρόκειται για ελληνο-ιταλικό εστιατόριο από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Ούτε καν για τρατορία. Οι γεύσεις του Pausa είναι ιδιαίτερες με έντονη νοστιμιά και χαρακτήρα. Οτιδήποτε και αν τους παραγγείλετε δεν πρόκειται να μείνετε ανικανοποίητοι. Εμείς ξεχωρίσαμε την ζουμερή καπρέζε,το πρωτότυπο Prosciutto San Daniele με σύκα & γιαούρτι, το δροσερό tabule με μανιτάρια porcini και μυρωδικά και από τα κυρίως τα χειροποίητα Ravioli με μοσχαράκι γάλακτος σε σάλτσα παρμεζάνα Reggiano & πουγκάκι bresaola, το Risotto με γαρίδες , καβούρι & σπαράγγια σε ζωμό σαφράν με μπίσκ καραβίδας και την τρυφερή Cote de veau-Mπριζόλα γάλακτος μαριναρισμένη σε καπνιστό αλάτι και δεντρολίβανο.

Ώρες διανομής: 13:00 – 17:00
Εξυπηρετεί: Μαρούσι
Τιμές: Από 30€ το άτομο
Info: Αγ. Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3, Μαρούσι, 2106179290


Μπέρδεμα
Το γνωστό και αγαπημένο πολίτικο στέκι των Βορείων Προαστίων, μεταφέρει καθημερινά τις ελληνικές και ανατολίτικες λιχουδιές του στο σπίτι μας. Το εστιατόριο άνοιξε το 1998 από τον Λάκη Φωτιάδη και έκτοτε έχει γίνει must κατακτώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα την αναγνώριση από τους απανταχού λάτρεις του ποιοτικού φαγητού. Τα εγκαίνια του delivery καταστήματος “μπέρδεμα λιχουδιές» ήταν κάτι αναμενόμενο. Κάθε εβδομάδα υπάρχει και καινούργιο μενού με ποικιλία γεύσεων για κάθε γαστριμαργική προτίμηση. Γενική φιλοσοφία του εστιατορίου είναι ο συνδυασμός των αυθεντικών γεύσεων της παραδοσιακής ελληνικής και πολίτικης κουζίνας. Και ο συνδυασμός αυτός, όπως διαπιστώνουμε είναι απόλυτα πετυχημένος: Ντονέρ με πουρέ μελιτζάνας, γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας, λαχματζούν, ζουμερή γιαουρτλού, πολίτικα μπτιφτεκάκια, μπιφτέκι Gelik πολίτικο γεμιστό με τυρί, ντομάτα και πιπεριά, αλλά και χορτόπιτες, λαζάνια, φιλέτο κοτόπουλο, σουτζουκάκια και μουσακάς.

Ώρες διανομής: Δευτέρα – Σάββατο 12:00 με 11:30 το βράδυ. Κυριακή κλειστά.
Εξυπηρετεί: Νέα Ερυθραία, Κηφισιά
Τιμές: 15-20€ το άτομο
Info: Χαριλάου Τρικούπη 141, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210-80 73 609.

Restό
Οργανικά υλικά και βιολογικές γεύσεις στο κεντρικό café bar της Αθήνας που στέλνει τα υγιεινά του πιάτα και στο σπίτι. Οι γεύσεις των βιολογικών του προϊόντων είναι πραγματικά ξεχωριστές και αποτελούν έναν από τους βασικότερους λόγους για να παραγγείλετε από το Resto. Κρέατα από Έλληνες κτηνοτρόφους, λαχανικά από κτήμα στην Ηλεία, λάδι από την Κρήτη και τον Μιστρά, όλα τα υλικά των πιάτων είναι προσεγμένα και βιολογικά. Στο μενού του βρίσκουμε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αλλά και gourmet γεύσεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Χορτοφάγοι και κρεατοφάγοι θα μείνουν αμφότεροι ικανοποιημένοι αφού θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν από σαλάτες και κρύα ορεκτικά, μέχρι σούπες, πίτες και πιάτα με βάση το κρέας. Ξεκινήστε με σαλάτα κοτόπουλου με μαρούλι, ντομάτα και αγγούρι, συνεχίστε με την τάρτα ή την πίτα ημέρας, μπείτε στο... ψητό με κοτοπουλάκι πανέ γεμιστό με φρέσκα αρωματικά βότανα ή με μπιφτέκι σόγιας στην σχάρα και ολοκληρώστε το γεύμα σας με μια γενναία δόση από homemade mousse μαστίχας με σπιτικό σιρόπι φράουλας ή ένα ενεργειακό ποτό με guarana.

Ώρες διανομής: Δευτέρα με Παρασκευή 12:00 με 17:00
Εξυπηρετεί: Κέντρο
Τιμές: Από 15€ το άτομο
Info: Ακαδημίας 84, 2103810026.

Εξ Ανατολής
Προτού βιαστείτε να το τοποθετήσετε στην κατηγορία των σουβλατζίδικων, να σας πληροφορήσουμε ότι δεν πρόκειται για ένα κλασσικό ψητοπωλείο, αλλά για μια... εξελιγμένη μορφή του και μια από τις πιο κλασσικές αλυσίδες με ανατολίτικες γεύσεις. Έκανε την εμφάνισή της το 1998 με το πρώτο κατάστημα στο Χαλάνδρι και τώρα υπάρχουν επτά καταστήματα στη Λεωφ. Συγγρού, τη Γλυφάδα, το Παγκράτι, την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, το Γαλάτσι και την Αίγινα. Πρόκειται για την μοναδική αλυσίδα που ειδικεύεται στις ανατολίτικες γεύσεις (κεμπάπ, ντόνερ, πίτες και γλυκά) και αυτό είναι εμφανές στα πιάτα και τις γεύσεις. Η Πόλη έρχεται στο σπίτι μας λοιπόν και εμείς επιλέγουμε σαλάτα μουχαμάρα (αλεσμένα καρύδια με καυτερά μπαχαρικά), πολίτικο ταβά, σις κεμπάπ, αρνάκι σασλίκ, σουβλάκι χουνκιάρ με μελιτζάνες, γιαουρτλού, σουτζούκι, εκμέκ παστουρμά, ταμπουλέ, χούμους και κεμπάπ για χορτοφάγους. Από γλυκά ξεχωρίζουν το παγωτό καϊμάκι Τραπεζούντος, το καζάν ντιπί και το ζουμερό ραβανί.

Ώρες διανομής: 13:00 με 12:30 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα
Εξυπηρετεί: Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Γαλάτσι, Αγία Παρασκευή, Παγκράτι
Τιμές: Από 15€ το άτομο
Info: Τηλ. 2109370042

Μπακάλικο όλα τα καλά
Το γνωστό στέκι με τα παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κάνει και delivery με πιάτα και γεύσεις που τα υπογράφει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε μεσογειακές γεύσεις και ελληνικές λιχουδιές από την κουζίνα του ανανεωμένου «Μπακάλικου». Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από λαχταριστά μαγειρευτά και ψητά πιάτα σε προσιτές τιμές. Δοκιμάστε μακαρονοσαλάτα με κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και ζαμπόν, πατατοσαλάτα με σως μαγιονέζας και φάβα με σάλτσα ντομάτας για αρχή και συνεχίστε με κάποιο από τα προτεινόμενα πιάτα ημέρας. Μπορεί να είναι κάποιο μαγειρεμένο κρέας, ή ψάρι ή κάποια ιδιαίτερη σαλάτα. Εξαρτάται από την όρεξη του σεφ και τα φρέσκα υλικά που θα είναι διαθέσιμα εκείνη την μέρα. Στο Μπακάλικο θα βρείτε και μερικά «πατροπαράδοτα» ελληνικά πιάτα, όπως μουσακάς (αρκετά ελαφρύς παρ’όλα αυτά) και στιφάδο, αλλά και ψαροκεφτέδες και λαχανοντολμάδες με καβούρι. Τα αγνά του υλικά και τα ιδιαίτερα ευφάνταστα πιάτα κάνουν το Μπακάλικο να ξεχωρίζει.

Ώρες διανομής: Καθημερινές εκτός Δευτέρας και Κυριακής 13:00 με 12:30 το βράδυ.
Τιμές: Από 20€ το άτομο
Εξυπηρετεί: Καστρί, Πολιτεία, Νέα Ερυθραία
Info: Λ. Κηφισίας 238-240, (εμπορ. κέντρο Μελά), Κηφισιά, 210-80 89 908.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v