Ρεβεγιόν στις αθηναϊκές σκηνές: Η εναλλακτική έξοδος

Επτά εναλλακτικά προγράμματα, από ροκ και έντεχνο μέχρι λαϊκού ρεπερτορίου, συνεχίζουν ακάθεκτα μέσα στις γιορτές και μας περιμένουν για ένα ρεβεγιόν... αλλιώτικο από τα άλλα.
Ρεβεγιόν στις αθηναϊκές σκηνές: Η εναλλακτική έξοδος
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Χριστούγεννα. Πρωτοχρονιά. Μέρες εορτών. Μέρες αγάπης. Μέρες ανταλλαγής δώρων. Μέρες άκρατου shopping. Μέρες ταξιδιού. Και ασφαλώς μέρες εξόδων σε μουσικές σκηνές και μικρά ή μεγάλα προγράμματα. Εκτός από τα κλασσικά μπουζούκια, τα οποία συνεχίζουν να εργάζονται μες στις γιορτές με το ίδιο κέφι -και ίσως αυξημένο- όπως και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, προσφέρουμε εναλλακτικές επιλογές για να περάσετε τις ημέρες αυτές ακούγοντας καλή μουσική που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ρεπερτορίου και γούστου.

- Για ροκάδες, παλιούς και νέους, για ανθρώπους που θέλουν να γελάσουνε και να απολαύσουνε ένα αρκετά ηλεκτρισμένο πρόγραμμα τότε ο Ζυγός είναι η λύση, όπου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντά το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ταξιδεύουν μαζί σε άγνωστα και γνωστά μουσικά μονοπάτια μαζί με το Σάκη Μπουλά, το Γιάννη Ζουγανέλη και το Δημήτρη Σταρόβα.

Η ακαταμάχητη ροκ συντροφιά στην οποία θα συμμετέχουν και οι Άλκης Κωνσταντόπουλος και Τάνια Κικίδη, θα χαρίζει μελωδικές βραδιές και σκηνές απείρου κάλλους και τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 1 Ιανουαρίου.

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ.: 210 3241610
Τιμή φιάλης: 160 ευρώ. Ποτό στο μπαρ: 20 ευρώ

- Για Θεσσαλονικείς και Αθηναίους, για λάτρεις του καλού τραγούδιού που σε ξεσηκώνει και σε κάνει να λικνίζεσαι χωρίς σταματημό, για το λαικό και τη μπαλάντα τότε Zoom. Εκεί ο Νίκος Παπάζογλου σε ένα πρόγραμμα γιορτής και συνάντησης όλων των φίλων. Το συγκρότημα του με την επωνυμία «Ταχεία Θεσσαλονίκης» και από το ’89 και εντεύθεν «Λοξή Φάλαγγα» αποτελείται από φίλους του μουσικούς με τους οποίους έχει μακροχρόνια συνεργασία. Η πραμάτεια του είναι μια πολύτιμη προίκα από εξαιρετικά τραγούδια που αγαπήθηκαν και έχουν την θέση τους στις καρδιές του απανταχού ακροατηρίου τους. Πρόκειται για τραγούδια που περιέχονται σε επτά συλλογές – δίσκους – που έτυχαν εκπληκτικής αποδοχής. Συνοδοιπόροι και συνταξιδιώτες του το «Αριστερό (ακουστικό) Κέρας της Λοξής Φάλαγγας».

Θα παίζουν τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Κυδαθηναίων 39, Πλάκα, τηλ.: 210 3225920
Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15 ευρώ, κρασί ανά δύο άτομα 80 ευρώ, φιάλη ουίσκι κομπλέ 155 ευρώ

- Για τους λάτρεις του λυρισμού, των μεγάλων ορχηστρών και της ποιοτικής μουσικής, της ορχηστρικής και των βελούδινων τραγουδιών τότε η λύση είναι Polis Theater, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, το κόκκινο βιολί της, τις υπέροχες μουσικές από τα soundtrack των ταινιών «Πολίτικη Κουζίνα», «Ο μπαμπάς μου κι ο γιος μου» και “Ulak”, και τραγούδια από όλη τη δισκογραφία της καθώς και έναν καινούριο δίσκο στο δισάκι της μας υποδέχεται με την Έλλη Πασπαλά και τη Βραζιλιάνα κιθαρίστρια/ερμηνεύτρια Badi Assad τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου.

Πέτρου Ράλλη 18 προς Κηφισό, τηλ.: 210 3452527
Είσοδος με ποτό 15 ευρώ, κρασί ανά δύο άτομα 80 ευρώ, φιάλη ουίσκι 160
ευρώ

- Το αδερφάκι του Polis Theater, το Polis Stage απευθύνεται στο κοινό που θέλει να ακούσει υπέροχα λαικά, κλασσικά τραγούδια που έχουν αφησει ιστορία στο ελληνικό τραγούδι αλλά και πιο φρέσκα, χορευτικά κομμάτια. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και η Γιώτα Νέγκα, τρεις αγαπημένες γυναικείες φωνές που η καθεμία έχει δώσει τα δικά της διαπιστευτήρια στο μουσικό στερέωμα, θα υποδέχονται το κοινό τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου. Σε ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τον τίτλο του, "της Γυναίκας η Καρδιά", με τραγούδια που εκφράζουν το γυναικείο συναίσθημα, τραγούδια αγαπημένα, που θα αποδοθούν μοναδικά μέσα από ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις, ένα πρόγραμμα αμιγώς διασκεδαστικό, νεανικό και φρέσκο, όπου η τρυφερός γυναικείος λόγος των τραγουδιών επικρατεί ως επί το πλείστον.

Πέτρου Ράλλη 18 προς Κηφισό, τηλ.: 210 3476316
Είσοδος με ποτό 15 ευρώ, κρασί ανά δύο άτομα 70 ευρώ, φιάλη ουίσκι 140 ευρώ


- Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ορχήστρα του Δρόμου με τον...“Ilegal” Κωστή Μαραβέγια και με τις Πριγκήπισσες του Δρόμου Νατάσσα Μποφίλιου και Βασιλική Καρακώστα σε ένα πρόγραμμα που κόβει την ανάσα και ήρθε να αναταράξει τις νύχτες μας, στήνοντας ένα πανηγύρι στην Εξέδρα (X-Edra) της Νέας Σμύρνης για νύχτες που θα σας κάνουν να τραγουδήσετε, να χορέψετε, να....«φχαριστηθείτε». Η «Ορχήστρα του Δρόμου», σε νέες περιπέτειες από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 1 Ιανουαρίου.

Ελευθερίου Βενιζέλου 235, Ν.Σμύρνη, τηλ.: 210 9849101
Είσοδος με ποτό 15 ευρώ, κρασί ανά δύο άτομα 60 ευρώ, φιάλη ουίσκι 120 ευρώ


-Θέλετε κάτι διαφορετικό; Σας αρέσει και το θέατρο και το καλό τραγούδι και η σάτιρα; Τότε κατευθυνθείτε προς την Αθηναΐδα, όπου ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη Σπείρα Σπείρα υποδέχονται το κοινό με την ανατρεπτική επιθεώρηση «Πόσο Σ’ Αγαπώ», ανήμερα των Χριστουγέννων μέχρι και Κυριακή 30 του Δεκέμβρη.

Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.: 210 3480000
Γενική είσοδος 30 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ


- Η νεανική πρόταση για γιορτές έρχεται από το Οξυγόνο Live, από ένα δυνατό, ροκ, ηλεκτρισμένο, χορευτικό πρόγραμμα, με πρόζα, ατάκες και τρομερές φωνές. Οι Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας και Γιώργος Μυλωνάς υπόσχονται να ξεσηκώσουν τις αισθήσεις σας και τις παραισθήσεις σας και τις γιορτές, στις 24 και 25 , στις 27,28,29 και στις 31 Δεκεμβρίου.

Βούρβαχη και Κορυζή 4, από Καλλιρόης και από Συγγρού, τηλ.: 2109240740
 Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15 ευρώ, στο τραπέζι 18 ευρώ, φιάλη ουίσκι 120 ευρώ (κομπλέ).


Καλή διασκέδαση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v