Ζυγός: Πρεμιέρα με… τρέλα

Μία πρεμιέρα όλο τρέλα έκανε η μουσική σκηνή Ζυγός την Παρασκευή το βράδυ και το In2life ήταν εκεί για να καταγράψει όλα αυτά που θα δούμε να συμβαίνουν τα επόμενα παρασκευοσαββατοκύριακα στην καρδιά της Πλάκας.
Ζυγός: Πρεμιέρα με… τρέλα
Το βράδυ της Παρασκευής η μουσική σκηνή Ζυγός «Άνοιξε και μας περίμενε» να απολαύσουμε ένα πρόγραμμα που ανυπομονούσαμε να επαναληφθεί. Οι άρρενες πρωταγωνιστές της μουσικοσατυρικής παράστασης «Αχ Μαρία», με πιο γκρίζους κροτάφους και μεγαλύτερες κοιλίτσες, κάλεσαν τους φίλους τους, ένωσαν για άλλη μια φορά τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και μας χάρισαν μία απολαυστική, ρομαντική βραδιά.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σάκης Μπουλάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης και Δημήτρης Σταρόβας οι πρωταγωνιστές του σχήματος, και μαζί τους δύο ακόμα νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες που αναμφίβολα κλέβουν την παράσταση: Ο Άλκης Κωνσταντόπουλος, που φροντίζει να ανοίξει το πρόγραμμα και να «ζεστάνει» το κοινό με τον καλύτερο τρόπο (εντυπωσιακό το ότι τραγουδάει ενώ εξίσου καλά παίζει κιθάρα, βιολί και τρομπέτα) και η Τάνια Κικίδη με την εκπληκτική, κρυστάλλινη φωνή.

Στις 10:30 ακριβώς χαμηλώνουν τα φώτα. Ένα video wall κατεβαίνει και καλωσορίζει το κοινό με τον γνωστό χιουμοριστικό τρόπο της ομάδας. Η μουσική ξεκινά και οι επιλογές των πρώτων ήχων προμηνύουν μία αυθεντική ροκ βραδιά. Πρώτος «σκάει μύτη» ο Σταρόβας με Pink Floyd. Η ηλεκτρική του κιθάρα, τα σπορτέξ και το μαύρο t-shirt έρχονται σε αστεία αντίθεση με το αμπιγέ outfit των κουστουμαρισμένων πενηντάρηδων με τα πούρα που έχουν κατακλύσει τα πρώτα τραπέζια. «Pink Floyd και πούρο;», αναρωτιέμαι, «κάτι δε μου κολλάει».

Ακολουθούν Μπουλάς, Μαχαιρίτσας, Παπακωνσταντίνου. Απλά απολαυστικοί. Η απλότητα και η αμεσότητά τους, σε συνδυασμό με την ιστορία που έχουν γράψει και αυτοί στο καλλιτεχνικό στερέωμα, κάνουν τα εκάστοτε φυντάνια των μπουζουκιών, με τα λαμέ κοστούμια και το ύφος βεντέτας, να μοιάζουν τόσο μα τόσο μικροί. Σε αντίθεση με τα παράπονα του Μπουλά για το κρύο στην αίθουσα (ο εξαερισμός παραήταν καλός), το κοινό έχει πλέον ζεσταθεί αρκετά. Όλοι συμμετέχουν στα τραγούδια που γνωρίζουμε πλέον τόσο καλά («Με άλλα λόγια θα στο πω, κι έναν ανάπηρο σκοπό…»). Όλοι χαμογελούν, όλοι χτυπούν παλαμάκια.

Το σόλο του Μπουλά στο Caruso του Lucio Dalla μας αφήνει άφωνους. Μεσολαβούν βιντεάκια, χαλαρή σάτιρα στους πολιτικούς, αυτοσαρκασμοί και περιπαίγματα ανάμεσα στους πέντε -η αλήθεια είναι ότι στα stand up comedies περιμέναμε κάτι πιο «άτακτο». Αναλαμβάνει τα ηνία ο Παπακωνσταντίνου που -αναπόφευκτα- ξεσηκώνει. Σε ένα από τα μπροστινά τραπέζια τον καμαρώνει η Ελένη Ράντου. Ανάμεσα σε δύο κουπλέ του «Σ’ακολουθώ» την πλησιάζει πατώντας πάνω στο τραπέζι, σκύβει κοντά της και της λέει «Σε παρακαλώ, μη με ξαναχωρίσεις. Τουλάχιστον όχι αυτή την εβδομάδα». Εκείνη του βγάζει τη γλώσσα. Εντάξει, όλα μέλι-γάλα, λοιπόν, μεταξύ τους.

Αν από τους πέντε πρωταγωνιστές του Ζυγού, ο αγαπημένος σας είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης, μη βιαστείτε να πάτε νωρίς. Ο «καραφλός» εμφανίζεται στη σκηνή κατά τη μία, με ένα πιάνο και χιουμοριστικά τραγούδια που κάνουν πολλούς από το κοινό να κλαίνε από τα γέλια. Το δικό του πρόγραμμα, ωστόσο, δεν κρατάει πολύ. Τουλάχιστον όχι όσο των υπολοίπων. Τα σκετσάκια πάντως με τον Σταρόβα και το Μπουλά είναι αυτό που λέμε «όλα τα λεφτά!»… δε θα αποκαλύψουμε περισσότερα.

Οι καλύτερες στιγμές της βραδιάς είναι «πριν το τέλος», που λέει και το τραγούδι, όταν μαζεύονται όλοι στη σκηνή και «τα λένε» παρέα. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σειρά, απλά τραγουδάνε παρέα. Κοντεύει τρεις και μισή και ο Γιάννης, ο Λαυρέντης, ο Βασίλης, ο Δημήτρης και ο Σάκης, δεν έχουν κουραστεί ακόμα. Θυμίζουν χαρούμενα παιδιά σε σχολική παράσταση που καμαρώνουν επειδή ξέρουν τα λόγια τους… από καρδιάς!

Ζυγός: Κυδαθηναίων 22, Πλάκα. Τηλ. 210 32 41 610. Τιμή φιάλης: 160 ευρώ. Ποτό στο μπαρ: 20 ευρώ. Κάθε: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στις 22:30.

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v