«Της γυναίκας η καρδιά» χτυπάει στο Polis Stage

Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αντριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα. Τρεις εξαιρετικές ερμηνεύτριες ενώνουν τις φωνές τους στο Polis Stage και μας παρασύρουν σε ένα πρόγραμμα που μιλά τόσο σε ανδρικές όσο και σε γυναικείες καρδιές.
«Της γυναίκας η καρδιά» χτυπάει στο Polis Stage
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Για τις γυναίκες λέγονται πολλά. Ένα από αυτά είναι ότι ανταγωνίζονται η μία την άλλη και ακονίζουν τα καλογυαλισμένα νύχια τους ώστε να κερδίσει μία τις εντυπώσεις. Αυτές οι τρεις κυρίες που μας υποδέχονται με χαμόγελο και καλή διάθεση στο Polis Stage καταρρίπτουν αυτόν τον μύθο. Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα και Αντριάνα Μπάμπαλη ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που ξέρει να μιλάει και στις γυναικείες και στις αντρικές καρδιές. Ένα πρόγραμμα που μπορεί να ικανοποιήσει και το mainstream ακροατήριο που θέλει να διασκεδάσει και να ευφρανθεί, αλλά και το πιο εκλεκτικό που θέλει να ακούσει ωραίες φωνές, υπέροχες ερμηνείες που συγκλονίζουν και εξαιρετικές επιλογές τραγουδιών.

Ας αρχίζουμε όμως από τη χημεία που υπάρχει στη σχέση αυτών των τριών ερμηνευτριών. «Το γλυκό πέτυχε»! «Στη ροδοζαχαρένια παραλία»… τραγουδά η Ελένη Τσαλιγοπούλου και το πρόγραμμα αρχίζει. Χωρίζεται σε δύο μέρη προσεχτικά δομημένα. Το πρώτο περιλαμβάνει κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία των κυριών και κινείται από ακουστικά τραγούδια για να καταλήξει σε ένα πάρτι κυριολεκτικά, όπου ο dj φαίνεται ότι ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και χωρίς την επιθυμία να κουνηθεί σε ρυθμούς shake ή χάλι γκάλι.

Στο δεύτερο μέρος το καλό λαϊκό έχει την τιμητική του. Το πώς γυναικείες φωνές μπορούν να απογειώσουν και να σεβαστούν τραγούδια στιγματισμένα από τη φωνή του Στράτου Διονυσίου, για παράδειγμα, δεν είναι απορίας άξιον, όταν μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές των τελευταίων χρόνων, τη Γιώτα Νέγκα, και την καταξιωμένη Ελένη Τσαλιγοπούλου, ενώ έκπληξη είναι η πολύ μεστή και εκφραστική ερμηνεία της Αντριάνας Μπάμπαλη.

Ελένη Τσαλιγοπούλου, η ανατολίτισσα, όπως λέει κι η ίδια στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Μια Τσαλιγοπούλου σε πολύ ώριμη φάση της καριέρας της, που ερμηνεύει χωρίς πολλές εξάρσεις, αλλά με έντονο το συναίσθημα στην κάθε νότα, στην κάθε λέξη, στην κάθε συλλαβή. Με πολύ διάθεση δε μένει στατική αλλά κινείται στο χώρο και ξεσηκώνει τους θαμώνες του μαγαζιού, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η Αντριάνα Μπάμπαλη με την παιχνιδιάρικη διάθεση, με πολύ σκέρτσο και νάζι αλλά και πολύ δυνατές στιγμές σε τραγούδια όπως «δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ», αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της επιτυχίας αυτής της παράστασης.
Η Μπάμπαλη δε χάνει ίχνος από το προσωπικό της στυλ διανθίζοντας την παράσταση με τη φρεσκάδα που τη διακρίνει.

Η Γιώτα Νέγκα είναι πλέον πρωταγωνίστρια, όπως της αξίζει, διότι διαθέτει τη στόφα μεγάλης ερμηνεύτριας. Δωρική και συγκλονιστική, με καθαρή και ζεστή φωνή, με αξιοζήλευτη άρθρωση που ξέρει να εναρμονίζει την ερμηνεία της ανάλογα με το ύφος του τραγουδιού. Η σκηνική της παρουσία προδίδει την εμπειρία του πάλκου και την άνεση σε συνδυασμό με την τεχνική αρτιότητα και την μοναδική ερμηνεία.

Τρεις μεγάλες φωνές, τρία διαφορετικά στυλ, τρεις διαφορετικές γυναίκες που όμως δένουν τόσο πολύ επί σκηνής, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο όλο εγχείρημα έχουν στο πλευρό τους μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα που με πολύ διάθεση και μεράκι παίζει τα τραγούδια.
Οι ενορχηστρώσεις του Άκη Κατσουπάκη κινούνται σε κλασσικά μονοπάτια στο λαϊκό κομμάτι, ενώ πειραματίζεται με πιο δυνατό, ηλεκτρικό ήχο στο πρώτο μέρος, και παίζει πιάνο και πλήκτρα με δεξιοτεχνία και μελωδικότητα. Ο Σταύρος Αλεξόπουλος απογειώνει το εκάστοτε κομμάτι με τα κρουστά και κάνει πραγματικότητα τη φράση «το όργανο των μουσικών αποτελεί προέκταση του σώματός τους». Ο Γιάννης Πλαγιανάκος δίνει βάθος στα τραγούδια με το μπάσο του και ο Ντίνος Χατζηϊορδάνου με το ακορντεόν του και την ευγενική μορφή του, φέρνει στο νου οργανοπαίχτες περασμένων δεκαετιών που ήταν τόσο αυθεντικοί και παίζανε με μεράκι και πολύ αγάπη.

Η απόδειξη ότι τα τύμπανα ούτε θορυβώδη είναι ούτε απλά αποτελούν βάση για τα τραγούδια, προκύπτει από το παίξιμο του Βαγγέλη Καλαμάρα, στο οποίο ακόμα και στα λαϊκά κομμάτια υποβόσκει το ροκ. Το μπουζούκι του Βαγγέλη Μαχαίρα είναι καλοπαιγμένο αλλά και διεκπαιρεωτικό σε ορισμένα τραγούδια. Η περίπτωση του Γιάννη Κωνσταντινίδη χρίζει δύο ερμηνειών: Να εκλάβει κανείς το στυλ του ως χιουμοριστική νότα της παράστασης ώστε να μη σταθεί ούτε στις «λίγες» τραγουδιστικές του ικανότητες, ούτε στο χαλαρό παίξιμο των κιθάρων του, ή να μην το εκλάβει με αυτό τον τρόπο.
Μία μουσική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε και που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο!

Polis Stage: Πέτρου Ράλλη 18, τηλ. 210 34 76 316. Έναρξη προγράμματος: 22:30. Τιμή φιάλης: 120 ευρώ, τιμή εισόδου με ποτό: 15 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v