Παπάζογλου: Zoom-άροντας στα μουσικά ταξίδια

Με παλιές, αγαπημένες μελωδίες, στίχους που έγραψαν ιστορία και νέες ενορχηστρώσεις στις αποσκευές τους, ο Νίκος Παπάζογλου και η Λοξή Φάλαγγα ξεκινούν, με κέφι και χιούμορ, το ταξίδι σε ένα εφ' όλης της ύλης πρόγραμμα στο Zoom και μας θέλουν όλους συνοδοιπόρους.
Παπάζογλου: Zoom-άροντας στα μουσικά ταξίδια
«Σκέψου ότι έχεις πάει στο γάμο ενός φίλου, στο χωριό. Μεγάλα τραπέζια, όλοι μαζί μια παρέα, μισομεθυσμένοι οι πιο πολλοί, ο γαμπρός με λυμένη τη γραβάτα τραγουδάει φάλτσα με δυο φίλους του κι εκεί που έχει ανάψει το κέφι σηκώνεται από ένα τραπέζι ο Παπάζογλου και λέει τρία τραγούδια». Έτσι μου είχε περιγράψει ένας φίλος την ατμόσφαιρα στο Zoom, όπου είχε εμφανιστεί για λίγες ημέρες ο Παπάζογλου πριν από μερικούς μήνες. Κι έτσι ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα είναι κι αυτή τη φορά.

Ο χώρος έχει διατηρήσει την ατμόσφαιρα, αλλά και το περιβάλλον, παλιάς μπουάτ. Χωρίς περιττές διακοσμητικές κορώνες, απλός αλλά προσεγμένος, με μικρή μπάρα δίπλα στην πόρτα για να φιλοξενεί τους ορθίους, αρκετό χώρο για τα τραπέζια –τα μπροστινά ακουμπούν σχεδόν στην πίστα, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στο cocncept «όλο το μαγαζί μια παρέα»– και ευρύχωρο εξώστη. Το κλίμα ζεστό, παρεΐστικο, το σέρβις φιλικό και εξυπηρετικό, χωρίς το ύφος που τείνει να στιγματίσει την πλειοψηφία των μουσικών σκηνών της πόλης.

Το πρόγραμμα ξεκινά ακριβώς στην ώρα του, κι η χημεία του ερμηνευτή τόσο με τους μουσικούς όσο και με το κοινό του διαφαίνεται ήδη από το καλωσόρισμα. Οπλισμένος με χιούμορ, ο Παπάζογλου, πάντα με το κόκκινο φουλάρι του επί σκηνής, ευχαριστεί για τη στήριξη και τη φιλοξενία και απολογείται για τα όποια πταίσματα της «πρόβας τζενεράλε» που πρόκειται να παρακολουθήσουμε –πρεμιέρα γαρ.

Το πρόγραμμα ξεκινά κεφάτο, και καταλήγει έτσι, με κάποια πιο αργά, μελωδικά «γεμίσματα», κυρίως προς το τέλος του πρώτου μέρους και στην αρχή του δεύτερου. Τραγούδια πολυαγαπημένα, κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του, στίχοι και μελωδίες του Ρασσούλη, του Χατζιδάκι και του Άκη Πάνου, κάποιες νέες ενορχηστρώσεις που εκπλήσσουν ευχάριστα, ακούσματα που σημάδεψαν στιγμές ζωής του ακροατηρίου του, το οποίο περιλαμβάνει μια ευρύτατη ηλικιακή γκάμα, πράγμα που αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο κοινό που γεμίζει ασφυκτικά απόψε το Zoom.

Το συγκρότημα, η Λοξή Φάλαγγα, διαθέτει χημεία που φαίνεται στην πράξη. Έχοντας συνεργαστεί με τον Παπάζογλου χρόνια, όλοι οι μουσική διαθέτουν την εμπειρία και την εξειδίκευση που απαιτεί το πρόγραμμα για να βγει δυναμικό, χωρίς να υπερισχύει ένα από τα δύο συστατικά στοιχεία, της φωνής και της μουσικής. Εξαιρετική φωνή η Έλενα Δεληχρήστου, που αναλαμβάνει την ερμηνεία σε ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος του προγράμματος. Ο Νίκος Οικονομίδης στο βιολί, ο Βαγγέλης Λιόλιος στο μπουζούκι, ο Γιάννης Κολοβός στο ακουστικό μπάσσο, ο Ανδρέας Βουδούρης στο πιάνο και ο Δημήτρης Τσικούρης στις κιθάρες δίνουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό.

Το σχεδόν τρίωρο «εφ’ όλης της ύλης» πρόγραμμα ρέει τόσο ευχάριστα που όταν φτάνει προς τη λήξη του κανείς δε μοιάζει να θέλει να φύγει. Οι «παραγγελιές» προς το τέλος ικανοποιούνται σχεδόν στο σύνολό τους, η διάθεση μάλιστα ερμηνευτή και μουσικών είναι τέτοια –βοηθά και το παρεΐστικο κλίμα που λέγαμε πριν– που το «παζάρι» –τι αυτό θέλετε; Όχι, εμείς λέμε να πούμε το άλλο. Αλλά άντε, ας σας κάνουμε τη χάρη– χαρακτηρίζεται, κι αυτό, από το χιούμορ και το κέφι που διέπει όλη τη βραδιά.

Συνολικά, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την παράσταση, ειδικά τώρα που τα όποια «πταίσματα» της πρεμιέρας – πρόβας τζενεράλε θα έχουν ξεπεραστεί και η παρέα θα είναι –ή καλύτερα, θα παραμένει– σε μεγάλα κέφια. Μόνο φροντίστε για τραπέζι νωρίς, μαθαίνουμε ότι κάθε βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο.

Ηρώ Κουνάδη

ΖΟΟΜ, Κυδαθηναίων 39, Πλάκα, Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3225920, 6946959419
Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15 ευρώ, κρασί ανά δύο άτομα 80 ευρώ, φιάλη ουίσκι κομπλέ 155 ευρώ
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Ώρα έναρξης : 22:30

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v