Mao: Clubbing με... άρωμα Ανατολής

Στα τρία χρόνια παρουσίας του, το Mao έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα δημοφιλέστερα, και πλέον επιτυχημένα, club της πόλης -πράγμα καθόλου εύκολο για τα αθηναϊκά δεδομένα. Επισκεφθήκαμε τη χειμερινή του έδρα, στον ελαφρώς ανακαινισμένο περσινό του χώρο, για να μάθουμε το μυστικό του, και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Mao: Clubbing με... άρωμα Ανατολής

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το boom που συντελέστηκε την τελευταία δεκαετία στην club σκηνή της Αθήνας, η επιτυχία ενός club και η καθιέρωσή του στο νυχτερινό χάρτη της πόλης είναι κάθε άλλο παρά αυτονόητη. Δεδομένου του μεγάλου και δύσκολου ανταγωνισμού, για να ξεχωρίσει κάποιο μαγαζί πρέπει να γνωρίζει καλά τη συνταγή της επιτυχίας –και να την εφαρμόζει κατά γράμμα.

Αυτό ακριβώς φαίνεται να είναι και το μυστικό του Mao, το οποίο, με μόλις τρία χρόνια παρουσίας στα αθηναϊκά πράγματα, έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με το clubbing στην πρωτεύουσα, τόσο κατά την καλοκαιρινή όσο και τη χειμερινή σαιζόν, και να εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα και πλέον πολυσύχναστα club της πόλης.

Ειδικότερα η χειμερινή του έδρα, σε μια από τις ”δυσκολότερες” από πλευράς συναγωνισμού περιοχές, αυτή του Ψυρρή, κατέστη, από τον πρώτο χρόνο λειτουργία της, συνώνυμο της περιοχής και… απογειώθηκε μετά την περσινή μετακόμιση στο χώρο του παλιού Ballroom.

Μετά την επέκταση του χώρου και τη ριζική ανακαίνιση του ντεκόρ, το οποίο επιμελήθηκε η καταξιωμένη διακοσμήτρια Ισμήνη Κάραλη, το Mao απέκτησε έναν προσωπικό χαρακτήρα, εμπνευσμένο από oriental στοιχεία –απ’ όπου και το όνομά του– και μία ζεστή, cosy ατμόσφαιρα, η οποία σπάνια συναντάται σε αντίστοιχα club του είδους.

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, στις αποχρώσεις του φούξια, παίζει κυρίαρχο ρόλο στο χώρο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το υπόλοιπο ντεκόρ, από τη floral μεταξοτυπία που επενδύει τους τοίχους μέχρι τα πολυτελή υφάσματα των επίπλων και τις επιβλητικές σκουρόχρωμες μπάρες.

Ακόμη και η ίδια η διαμόρφωση του χώρου, σε τρία επίπεδα –εκ των οποίων το δεύτερο φιλοξενεί τον prive χώρο, που διαφοροποιείται ελαφρώς από το υπόλοιπο μαγαζί σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση, η οποία εδώ κινείται στους τόνους του γκρι– κάνει τη διαφορά, αποτρέποντας την ”ψυχρή” αίσθηση που συχνά δημιουργούν οι αχανείς χώροι των μεγάλων dance club και συμβάλλοντας στη δημιουργία κεφάτης ατμόσφαιρας ακόμη και τις καθημερινές.

Η κονσόλα του Mao, υπό τον έλεγχο των resident DJs Γιώργου Καρακωνσταντόγλου και Ηλία Μαλλιάρα, δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα mainstream ακούσματα, κάνοντας όμως κι ενδιαφέροντα περάσματα από dance, r’n’b και house ήχους. Το ζητούμενο πάντα είναι να διατηρείται αμείωτο το κέφι. Όταν αυτό φανεί, έστω και για μία στιγμή, να πέφτει, ενεργοποιούνται οι… μηχανισμοί διατήρησης ισορροπίας: είτε η κονσόλα κάνει μια διακριτική ”στροφή” προς ελαφρώς διαφορετικούς ήχους είτε ξεκινούν τα dance shows επάνω στην μπάρα. Και όλα επανέρχονται στους ”κανονικούς” -ήτοι ξέφρενους– ρυθμούς τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα δύο εβδομαδιαία parties του Mao που άφησαν εποχή πέρυσι δε θα μπορούσαν παρά να επανέλθουν δριμύτερα. Έτσι, κάθε Τετάρτη το Mao φιλοξενεί party με την καλύτερη ελληνική μουσική και guest εμφανίσεις από αγαπημένους καλλιτέχνες του πενταγράμμου, ενώ κάθε Πέμπτη ακούμε hot r’n’b tunes, συνοδεία εκρηκτικών χορευτικών show, στα δημοφιλή, πλέον, Essential parties.

Το Mao λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή. Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 10 ευρώ, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο 15 ευρώ. Η τιμή της απλής φιάλης είναι 100 ευρώ και της σπέσιαλ 120 ευρώ, ενώ το ποτό στο μπαρ κοστίζει 10 ευρώ.

Ηρώ Κουνάδη

Mao Club, Πλατεία Αγ. Αναργύρων & Αγαθάρχου 3, Ψυρρή, τηλ.: 210 3317646, 210 3317649

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v