Water Parks: Βουτιά... στην περιπέτεια!

Ίσως ο ιδανικότερος προορισμός των οικογενειακών διακοπών, αλλά και αγαπημένα places to be των απανταχού οπαδών της περιπέτειας και των extreme sports, τα water parks τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, συνδυάζοντας υδάτινα παιχνίδια και δραστηριότητες, με εστιατόρια, μπαρ, πισίνες ακόμη και... spa. Εσείς θα μείνετε στην παραλία;
Water Parks: Βουτιά... στην περιπέτεια!

Η έκρηξη των water parks, ή ελληνιστί υδάτινων πάρκων, που εμφανίζονται σε όλο και περισσότερα σημεία της χώρας τα τελευταία χρόνια, είναι ενδεικτική της τάσης των Ελλήνων να αναζητούν μία εναλλακτική μορφή διασκέδασης στις διακοπές τους –ή στις μίνι αποδράσεις τους από την πόλη.

Οικονομικότερα, στην πλειοψηφία τους, από τα θαλάσσια sports, ιδανικά για όλη την οικογένεια και ”all inclusive” προορισμοί αφού, στις περισσότερες περιπτώσεις, φιλοξενούν στους χώρους τους πισίνες, εστιατόρια, μπαρ, μαγαζάκια και διαφόρων ειδών παιχνίδια, τα water parks φαίνονται να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος και να αποτελούν την ιδανική λύση μετά τις πρώτες ημέρες ατελείωτης ηλιοθεραπείας στην παραλία.

Βασικό τους πλεονέκτημα, πέραν της ”δράσης” που προσφέρουν αποτελεί το γεγονός ότι τα… πάρκα νερού έχουν κάτι για όλους. Extreme παιχνίδια και δραστηριότητες για τους πιο περιπετειώδεις, παιδικές εγκαταστάσεις, πισίνες διαφόρων διαστάσεων και χαρακτηριστικών, εστιατόρια και μπαρ που, σε πολλές περιπτώσεις, φιλοξενούν ολονύχτια πάρτι δίπλα στην πισίνα.

Το in2life συνέταξε ένα συνοπτικό οδηγό των δημοφιλέστερων ελληνικών water parks για να μην… πιαστείτε αδιάβαστοι όταν, μετά τις πρώτες ημέρες στην παραλία, τα παιδιά αρχίσουν να παραπονιούνται ότι βαρέθηκαν –ή απλά εσείς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο extreme.

Water Fun, Κόρινθος

Για να δώσουμε προτεραιότητα σε όσους έμειναν… παγιδευμένοι στο κλεινόν άστυ, ξεκινάμε από το πλησιέστερο water park. Σε απόσταση 45 μόλις λεπτών από την Αθήνα, στο 83ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, 150m μετά τον Ισθμό, το Water Fun είναι ένα από τα πληρέστερα, και πιο δημοφιλή, υδάτινα πάρκα.

Διαθέτει πέντε νεροτσουλήθρες, εκ των οποίων η μεγαλύτερη αγγίζει τα 110 μέτρα, και τρεις παιδικές, ενώ η κεντρική πισίνα καταλαμβάνει 670 τ.μ. Από τα δυνατότερα χαρτιά του, το Wet & Dry Bar, που σερβίρει δροσιστικά cocktails ακόμη και μέσα στο νερό, και η κυκλική πισίνα – Jacuzzi. Η είσοδος για τους ενήλικες κοστίζει 15 ευρώ, ενώ για τα παιδιά από 4 έως 8 ετών 10 ευρώ. Διατίθεται δωρεάν parking για τους επισκέπτες του πάρκου. (Τηλ.: 27410 81400)

Waterpark, Αίγινα

Μια εξίσου καλή αφορμή για σύντομες αποδράσεις, το Waterpark στην Αίγινα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, στην περιοχή Φάρος. Διαθέτει ευρύχωρη πισίνα, τρεις νεροτσουλήθρες, εστιατόριο, μπαρ και παιδική πισίνα. Το εστιατόριο After Dark διοργανώνει καθημερινά βραδιές με ζωντανή μουσική δίπλα στη φωτισμένη πισίνα. Η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ, ενώ για τα παιδιά κάτω των 10 ετών είναι δωρεάν. (Τηλ.: 22970 22540)

Water Park, Φαληράκι, Ρόδος

Ένα από τα μεγαλύτερα water parks της Ευρώπης, με πληθώρα δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων. Highlights το Aqua Gym, για ασκήσεις μέσα στο νερό, η Wave Pool, με προσομοίωση κυμάτων, και οι νεροτσουλήθρες Sting Ray, Giant Slides και Kamikaze Slides για τους λάτρεις της περιπέτειας. Μέσα στο πάρκο λειτουργεί τραινάκι για τη μεταφορά των επισκεπτών, καθώς και πέντε bars και δύο fast food. Η είσοδος κοστίζει 20 ευρώ για τους ενήλικες και 15 ευρώ για τα παιδιά από 3 έως 12 ετών. (Τηλ.: 22410 84400)

Water Park, Σαντορίνη

Στην Περίσσα της Σαντορίνης, με τρεις πισίνες και τρεις νεροτσουλήθρες για μικρούς και μεγάλους. Ειδικά για τα παιδιά, στο χώρο υπάρχει παιδική χαρά και μίνι πισίνα. Hot spot το εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις και το souvenir shop, με είδη τοπικής λαϊκής τέχνης. Η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά. (Τηλ.: 22860 81118)

Limnoupolis, Βαρύπετρο, Χανιά

Σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων, η Λιμνούπολη αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα water parks της χώρας. Με πλήθος παιχνιδιών και δραστηριοτήτων –ξεχωρίζουν τα crazy river και multi slide– αλλά και fast food, παραδοσιακό εστιατόριο και δύο μπαρ που θα σας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η Λιμνούπολη αποτελεί τον κατεξοχήν all day fun προορισμό.

Το πάρκο διαθέτει, επίσης, γήπεδα 5x5, motocross και βόλεϊ, παιδική χαρά και εμπορικό κέντρο. Η είσοδος κοστίζει 16 ευρώ (11 ευρώ μετά τις 15.00) ενώ τα παιδιά έως 5 ετών και όσοι επισκέπτονται το πάρκο για φαγητό ή ποτό δεν πληρώνουν είσοδο. (Τηλ.: 28210 33268)

Water Land, Ταγαράδες, Θεσσαλονίκη

Ένα από τα πρώτα υδάτινα πάρκα που λειτούργησαν στην Ελλάδα, το 1994, και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, με έκταση 150.000 τ.μ., η Water Land προσφέρει πολλές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, σε έναν καταπράσινο χώρο. Από τις εγκαταστάσεις ξεχωρίζουν η πισίνα κυμάτων, με κύματα ύψους 1,5 μέτρου, τα multi slides και η πισίνα Κνωσός, με 18 σημεία υδρομασάζ. Το πάρκο διαθέτει επίσης έξι γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, 5x5 και beach volley, εστιατόρια, μπαρ και παιδική χαρά. Η είσοδος για τους ενήλικες κοστίζει 14,50 ευρώ, ενώ για τα παιδιά από 4 έως 14 ετών 9 ευρώ. (Τηλ.: 23920 72025)

Shape Park, Μυκονιάτικα, Χαλκιδική

Στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σε μια έκταση 20 στρεμμάτων, το Shape Park φιλοξενεί πισίνες, νεροτσουλήθρες, γήπεδα beach volley και beach soccer, bungee jumping, εστιατόρια και μπαρ. Ένα πάρκο για όλες τις ηλικίες και… όλες τις ώρες της ημέρας, αφού στα μπαρ του διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά ολονύχτια parties. Μην παραλείψετε, πριν φύγετε, να δοκιμάσετε τις ξεχωριστές ιταλικές γεύσεις του εστιατορίου. (Τηλ.: 23990 33960)

Star Beach, Χερσόνησος, Κρήτη

Από το 1993, οπότε και πρωτολειτούργησε, το Star Beach είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Χερσονήσου. Πέραν των ”κλασσικών” παιχνιδιών, το Star Beach διαθέτει bungee jumping, water sports, όπως banana, tubes, fly fish και scuba diving, καθώς επίσης τέσσερα μπαρ και εστιατόρια. Υπάρχει, επίσης, παιδική χαρά και trampoline. Το κόστος για τις νεροτσουλήθρες είναι 7 ευρώ, ενώ για το bungee jumping 50 ευρώ.

Aqua Land, Κέρκυρα

Σε μια έκταση 70 στρεμμάτων, στον Άγιο Ιωάννη, το Aqua Land είναι το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο του νησιού. Διαθέτει 16 νεροτσουλήθρες, 9 παιδικές νεροτσουλήθρες, 6 πισίνες, εστιατόριο, fast food, μπαρ, καφετέρια και mini market. Η είσοδος κοστίζει 20 ευρώ για ολόκληρη την ημέρα και 15 ευρώ μετά τις 15.00. (Τηλ.: 26610 52963)

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v