Αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας είναι η χαρά του Instagram

Ιδιαίτερη διακόσμηση, ατμόσφαιρα ιδανική για σέλφι, ωραία κοκτέιλ και λαχταριστό  brunch. Μια social βόλτα στα πιο ινσταγκραμικά μαγαζάκια της πόλης.
Αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας είναι η χαρά του Instagram

Μπορεί να μισείς τα στόρι και τις φωτογραφίες που περνούν από το feed σου για το κάθετί, αλλά μερικές φορές αξίζουν. Για την ακρίβεια, αν βρεθείς σε κάποιο από τα παρακάτω μαγαζιά, είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθείς και να μην βγάλεις έστω και μια φωτογραφία.

Ellyz
Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι, τηλ: 694 479 6626

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)



Το πιο ινσταγκραμικό των ινσταγκραμικών καφέ της Αθήνας αυτή τη στιγμή, είναι μια φωτογενής όαση γεμάτη λουλούδια στους τοίχους, ροζ λεπτομέρειες, μαρμάρινα τραπεζάκια και μωβ καρέκλες. Δύσκολα θα το βρεις άδειο, όμως αξίζει την αναμονή για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, τα λαχταριστά γλυκά, τον… ροζ καφέ και το νοστιμότατο brunch του. Παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά για ποτάκι και κοκτέιλ.

Fairytale
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0258 2341



To γλυκό καφέ της Νέας Φιλαδέλφιας έχει έναν συγκλονιστικό χώρο με μπόλικη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων που μοιάζει ιδανικός για να απολαύσεις τις γλυκολιχουδιές σου και να βγάλεις αρκετές φωτογραφίες που θα κάνουν τους followers σου να εκκρίνουν σαλάκι. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τα Chip Potts με Bueno bars, Maltesers, πουράκια και επικάλυψη Merenda και καραμέλα βουτύρου, όπως και το Gaston, ήτοι red velvet cake με κρέμα λευκής πραλίνας και μαρμελαδοποιημένο καρπό φράουλας.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ.: 210 3214144

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LittleKook (@littlekook_)



Πάνω στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη βρίσκεται η πύλη σε έναν παραμυθένιο κόσμο που διακοσμείται διαφορετικά και… υπερθετικά αναλόγως εποχής. Τα γλυκά έχουν το πάνω χέρι σε αυτό το καφέ- οπτική εξτραβαγκάνζα, επομένως ετοιμάσου να ξεχάσεις για λίγο τη διατροφή, ενώ εξοπλίζεσαι με υπομονή, μιας και τις ώρες αιχμής ενδέχεται να περιμένεις αρκετά για να βρεις θέση.

Noel
Κολοκοτρώνη 59B, τηλ: 21 1215 9534

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noel (@thenoelbar)



Tο μπαρ που γιορτάζει τα Χριστούγεννα όλο τον χρόνο, είναι μια οπτική πανδαισία στη Στοά Κουρτάκη. Στο Noel η διακόσμηση εντυπωσιάζει, με τους πολυέλαιους και την γκράντε ατμόσφαιρα στους επιμέρους χώρους του, και σε προδιαθέτει καταλλήλως για να απολαύσεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και να βγάλεις πολλές, πολλές φωτογραφίες. Σερβίρει και νοστιμότατο φαγητό, με επίκεντρο τη μεσογειακή κουζίνα.

Juan Rodriguez
Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ. 21 0322 4496



Aγαπά τον Παναμά μέσα από το belle-epoque εσωτερικό του, διαθέτει εντυπωσιακούς πολυέλαιους, ενώ στα τραπεζάκια του θα βρεις εκείνα τα κλασικά στρογγυλά λαμπατέρ κάτω από τα οποία έκλειναν συμφωνίες γκάνγκστερ με ριγέ γιλέκα. Όρεξη να έχεις να παρατηρείς τις ψαγμένες λεπτομέρειες στη διακόσμηση και να απολαμβάνεις τα signagure cocktail, τα οποία είναι εξίσου… φωτογενή. Στα οπωσδήποτε τα Bacon and Cheddar Pancakes με 2 αυγά τηγανητά, μπέικον, τυρί cheddar και crispy onion.

Mademoiselle
Μαγνησίας 91, Βύρωνας, τηλ: 21 1405 0944



Στην ολοζώντανη γειτονιά του Βύρωνα, αυτό το μπραντσάδικο έχει ένα εσωτερικό χάρμα οφθαλμών. Τα λουλούδια, το βελούδο και οι φλοράλ λεπτομέρειες συνδυάζονται μοναδικά με αποχρώσεις του ροζ οι οποίες ταιριάζουν ταμάμ με τις λαχταριστές pancakes που είναι χάρμα οφθαλμών – και ουρανίσκου.

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yiasemi (@yiasemi_bistrot)



Δύσκολα θα βρεις διαθέσιμο τραπεζάκι, αλλά, αν επιμείνεις, θα στρογγυλοκαθίσεις στα πιο πολυφωτογραφημένα σκαλάκια της Αθήνας όλης. Δεν υπάρχει φωτογραφία που να βγαίνει από εδώ και να μην είναι πανέμορφη, ενώ αν έχεις όρεξη προτείνουμε να εξερευνήσεις και το εσωτερικό του με το τζάκι και μία σάλα που θυμίζει δωμάτιο του Λούβρου – επίσης τέλειο για φωτογραφίες.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, τηλ: 2121055214



Δε χρειάζεται συστάσεις, αλλά θα τις ξανακάνουμε. Σε μια συστάδα χαμηλών σπιτιών της δεκαετίας του ’30 στα Πετράλωνα, δημιουργήθηκε ένα μπαρ με ροκ διακόσμηση και μια αυλή που όρεξη να έχεις να κάθεσαι και να φωτογραφίζεσαι. Ο θεατράλε χαρακτήρας της αυλής συνδυάζεται με ροκ και πολύχρωμα στοιχεία, φτιάχνοντας την τέλεια ατμόσφαιρα για ποτάρες με την παρέα.

Βρεττός
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ: 2103232110

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yiota_D (@yiotakd)



Στην περαντζάδα της Κυδαθηναίων πολύχρωμα μπουκάλια στολίζουν μοναδικά αυτό εδώ το ιστορικό αποστακτήριο (το παλαιότερο της πόλης) και σε βάζουν σε πειρασμό για ασταμάτητα «κλικ». Η ατμόσφαιρα του Βρεττού συνδυάζει το μοντέρνο με το ρετρό και σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, ενώ απολαμβάνεις μπράντι, λικέρ, ούζο, τσέρι, πίπερμαν, μαστίχα, κίτρο ή κάποιο άλλο υπέροχο απόσταγμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v