Τα νέα μπαρ της Αθήνας που κάνουν τη διαφορά

Στο Κουκάκι, το Παγκράτι, το Θησείο αλλά και τη Βικτώρια, η Αθήνα έχει έξι νέα μπαρ που θα σου πάρουν τα μυαλά.
Τα νέα μπαρ της Αθήνας που κάνουν τη διαφορά
Κοκτέιλ που δεν έχεις ξαναπιεί θέλεις; Μουσικές που να ξεφεύγουν από την πεπατημένη; Μια νοσταλγική βουτιά στα 80s μήπως; Ό,τι και αν ψάχνεις για να απονείμεις τον τίτλο του νέου αγαπημένου σου αθηναϊκού μπαρ, οι έξι διευθύνσεις που ακολουθούν θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα.

Babushka 
Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι, τηλ. 213 0453390



Αν γενικώς ρίχνεις μια ματιά στα μπαρ-ο-νέα πού και πού, είναι μάλλον απίθανο να μην έχει πάρει το μάτι σου την είδηση πως, στον χώρο του πρώην Meerkat, η Φιλιώ Κορολόγου του 7 Jokers άνοιξε ένα απολύτως ποπ, κεφάτο και πολύχρωμο μπαράκι που λέγεται Babushka. Μπορούμε να βάλουμε και στοίχημα πως αυτό θα γίνει το απόλυτο στέκι του φετινού χειμώνα, αλλά προς το παρόν θα σου πούμε μόνο πως οι μουσικές κινούνται από retro pop μέχρι post punk, τα decks αναλαμβάνουν συχνά guest DJs, και ο κατάλογος των signature κοκτέιλ αναμένεται σύντομα. Α, και ότι η Babushka κάνει την διαφορά και δεν ανοίγει από νωρίς για καφέ –θα την βρεις ετοιμοπόλεμη από τις 19.00 και μετά. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Abstract Athens
Αρκτίνου 10, Παγκράτι, τηλ.: 6941611619



Στην πάντα ανήσυχη πιάτσα του Παγκρατίου, ένα λιλιπούτειο μπαράκι απλώνει τραπεζάκια έξω και σερβίρει συναρπαστικά κοκτέιλ με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, γνώριμου από το χαλανδριώτικο 9Βήτα. Θα σου πούμε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την Splatter Margarita, που είναι εντυπωσιακή τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά, με την τεκίλα της να παντρεύεται με ένα κόρντιαλ από τσίλι, αλάτι, κλωνάρια από κόλιανδρο, σόγια και παστά εσπεριδοειδή, ενώ στο χείλος του ποτηριού αντί για το κλασικό αλάτι συναντάμε ένα αλμυρό γλάσο από καπνιστά παντζάρια, lime, ζάχαρη και αλάτι. Αν έρθεις πεινασμένος/η, θα βρεις και πεντανόστιμα χοτ ντογκ σε έξι διαφορετικές παραλλαγές. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Grasshoppers 
Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος, 210 9340708



Άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Μάιο, στη γειτονιά πίσω από την Στέγη που εξελίσσεται ταχύτατα στη νέα κουλ πιάτσα της Αθήνας, και ήδη κατέχει περίοπτη θέση στη λίστα με τα αγαπημένα μας νέα μπαρ της πόλης. Είναι vintage και ατμοσφαιρικό, παίζει σούπερ μουσικές, και φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ σαν τα Fervid με βάση το μεσκάλ, με raspberry, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι, bitters και αλάτι και το τροπικό Sappy με ρούμι, μπανάνα, ανανά και bitters. Για τους πεινασμένους, παίζει άκρως ενδιαφέρον bar food με ιδιαίτερες προτάσεις σαν το vitello tonnato με φύλλα μουστάρδας και καπνιστό χέλι. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

The Architects of Time 
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, Τρίγωνο, τηλ. 6980 279538



Το ολοκαίνουριο σημείο συνάντησης στο Εμπορικό Τρίγωνο, είναι αποτέλεσμα της συνένωσης πέντε διαφορετικών μαγαζιών της πλατείας Αγίων Θεοδώρων, και ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στο café, το εστιατόριο και το μπαρ, απλώνοντας τραπεζάκια στην πλατεία, στήνοντας όμως και ένα πολύ ιδιαίτερο, μίνιμαλ σκηνικό στον εσωτερικό του χώρο. Στα κοκτέιλ που υπογράφει ο Μάριος Ηλιόπουλος του Six D.O.G.S. ξεχωρίζουμε το Aphrodite’s Child (11€) με τρία ρούμια, cordial από passion fruit, κουμκουάτ και lime και το Chariot of Fire (10€) με gin, κίτρο Νάξου και χυμό τζίντζερ. Αν πρόσεξες τις αναφορές στο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου, όχι δεν είναι τυχαίες: Στην οικογένεια του εκλιπόντος καλλιτέχνη ανήκει το κτίριο που στεγάζει το The Architects of Time. Αναλυτικό μενού φαγητού, brunch, ποτών και κοκτέιλ εδώ

Agape 
Ηρακλειδών 21-23, Θησείο, τηλ.: 21 1750 5418



Το νέο wine bar restaurant του Θησείου άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό της Ηρακλειδών, αλλά απλώνει ακόμα τραπεζάκια και έξω στον πεζόδρομο, και ανοίγει από νωρίς για καφεδάκια –φτιάχνει και ελληνικό καφέ στη χόβολη, να σημειωθεί– πρωινά, και νόστιμα τσιμπολογήματα (να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την burrata με πέστο ρόκας, ροδάκινο και φιστίκι Αιγίνης). Φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ με ελληνικές πρώτες ύλες όπως η μαστίχα και η πιπεριά Φλωρίνης και ονόματα όπως Goetia, Pathos και Eros, και έχει βέβαια και μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με εμφανή την αγάπη στον ελληνικό αμπελώνα, και αρκετές ετικέτες να σερβίρονται σε ποτήρι (από 3,50€).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v