Μπαρ για να διώξεις τη μελαγχολία της επιστροφής

Γύρισες από διακοπές, όμως το μυαλό σου και το κορμί σου θέλει λίγο ακόμα καλοκαίρι; Σε καταλαβαίνουμε. Αυτά τα μπαρ θα σε βοηθήσουν.
Μπαρ για να διώξεις τη μελαγχολία της επιστροφής

Παραλία, πετσέτα, παγωμένη μπίρα, μετά στη Χώρα για κοκτεϊλάκι ανά χείρας στην περαντζάδα, μετά στο κλαμπ για χορό. Αχ, καλοκαιράκι γύρνα πίσω.

Εντάξει αρκετά, οι διακοπές τελείωσαν όμως εμείς θα θέλαμε λίγες ακόμα. Και θα πάμε να ζητήσουμε την παράτασή τους σε μερικά από τα αγαπημένα μας μπαρ στην Αθήνα.

Εμπρός λοιπόν! 

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Κέντρο, τηλ: 21 0010 7618



Ο κόσμος στην Παπαρρηγοπούλου πίνει τεκίλες και μεσκάλ στο όνομά του από τότε που άνοιξε και δροσίζεται επαρκώς σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις διακοπές. Τα δύο αυτά spirits έχουν την τιμητική τους μέσα από τον κατάλογο με τα signature κοκτέιλs που περιλαμβάνει μια φοβερή δική τους Μαργαρίτα με Jose Cuervo Silver, lime και triple sec, Mezcalita με μεσκάλ Del Maguey VCida, triple sec και lime, και Paloma Con Mezcal με San Cosme Espadin, lime και 3 cents grapefruit soda. Η μουσική «βαράει» σταθερά σε ανεβαστικά beats, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 8€, και τα κοκτέιλ από 9€.

Tiki Bar

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 6908



Το πρώτο μπαρ εν Αθήναις που μας σύστησε τα tiki cocktails που τόσο αγαπάμε, συνεχίζει ακάθεκτο με αύρα Καραϊβικής, παίζει ωραιότατες μουσικές που ηχούν όμορφα στα ώτα σου (τζαζ σουίνγκ, λάτιν, Σινάτρα, κτλ) και σε κάνει να νιώθεις καλοκαιρινός. Εδώ θα απολαύσεις κάποιο εξωτικό κοκτέιλ από τον πληθωρικό του κατάλογο – βλ. το εξαιρετικό Zombie ή ένα Mai Tai, ίσως από τα κορυφαία της Αθήνας. Η εσωτερική διακόσμηση σε ταξιδεύει στη λατινική Αμερική, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Αμοργιανό Πέρασμα

Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα, τηλ. 2109592080

Κλείνεις για λίγο τα μάτια και νομίζεις πως τηλεμεταφέρθηκες σε ρακομελάδικο της Αμοργού. Τι ωραία ε; Το Αμοργιανό Πέρασμα σε υποδέχεται σε τραπεζάκια καφενείου για τσιμπολόγημα, αλλά και ποτά, κρασάκια, ουζάκια, σανγκριάδες, μαστίχα, την ξακουστή ψημένη αμοργιανή ρακή και παγωμένες μπύρες για να νιώσεις λίγο ακόμα καλοκαίρι. Α, σερβίρει και ωραιότατα, κλασικά κοκτέιλ όπως Mojito, Daquiri και Capipirinha. Τι άλλο να ζητήσεις; Οι μπίρες από 3,5€, η ψημένη ρακή για έξτρα δόσεις νοσταλγίας Αμοργού από 4€.



Drupes Spritzeria

Ζήτρου 20, Κουκάκι, τηλ: 6970300404



Ξεκίνησε σαν ένα προσεγμένο καφέ και εξελίχθηκε στην πρώτη αθηναϊκή spritzeria. Το καλό κρασί και το Aperol Spritz φιγουράρουν στα χέρια (και τα ποτήρια) των θαμώνων της, ενώ στον κατάλογο θα βρεις και δροσιστικά, άκρως καλοκαιρινά κοκτέιλ με βάση το κρασί, αλλά και νοστιμότατες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Η wine list περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από διεθνείς αμπελώνες, ενώ η θέση του το καθιστά ιδανικό για μια δροσερή street στάση μετά από μια βόλτα στην Αθήνα του Σεπτέμβρη. Η τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 5€.

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, πλ. Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2103314674



Από spritzeria σε vermuteria πάμε, για να πιάσουμε θέση σε αυτό το όμορφο bar restaurant σε έναν εξίσου όμορφο πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμιές μόλτο μπένε σα να βρίσκεσαι σε χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας και θα πιείς καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, όπως τα Night Flower και Montana Americano. Είναι εξίσου ωραίο και για ποτάκια από νωρίς ή after office drinks. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα cocktails 7€-15€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v