Τα πιο κεφάτα μπαρ για να γλυκάνεις τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Νιώθεις κάπως στα κάτω σου αυτές τις μέρες; Θες να πας κάπου για να ανέβεις; Σου έχουμε τα πιο κεφάτα μπαρ της πόλης για να διώξεις τη μελαγχολία.
Τα πιο κεφάτα μπαρ για να γλυκάνεις τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Σεπτέμβρης, επιστροφή από διακοπές, κεφάλια μέσα και λοιπές μίζερες σκέψεις και ατάκες. Φτάνει. Ώρα να πάρεις τα πάνω σου, το καλοκαίρι τελειώνει όμως δεν χρωστάς σε κανένα να είσαι πεσμένος και κακόκεφος.

Πάρε την παρέα, και σημείωσε μερικά από τα πιο κεφάτα μπαρ της Αθήνας, παλιά και νέα, για νύχτες – βάλσαμο στην πονεμένη σου ψυχή.

The Rooftop @Selina Athens
Πλ. Θεάτρου 18, τηλ: 21 6001 0890



Η πανέμορφη ταράτσα του ξενοδοχείου Selina στην Πλατεία Θεάτρου έχει queer friendly διάθεση, όμορφη θέα στην Ακρόπολη και φιλοξενεί συχνά events με ηλεκτρονική και όχι μόνο μουσική για να χορέψεις μέχρι όσο τραβήξει – δες εδώ.  Δεν θες χορό; Κανένα πρόβλημα. Άραξε στην ξαπλώστρα ή σε μια αιώρα, παράγγειλε ένα δροσερό κοκτέιλ και η νύχτα θα κυλήσει όπως πρέπει. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 10€.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917



Ταρατσών συνέχεια με ένα «μυστικό» που έγινε διασημότητα στο πι και φι για τους νυχτοπερπατητές και όχι μόνο της πόλης. Από εδώ απολαμβάνουμε σταθερά τέλεια θέα στην Ακρόπολη, και ωραίες μουσικές από Djs που αλλάζουν σε καθημερινή βάση, ξεκινούν στις 17.00 και περιλαμβάνουν μελωδίες από όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής – δες εδώ. Οι τιμές των καλοφτιαγμένων κοκτέιλ στα 8€, ενώ εκείνες του απλού ποτού από 7€.

Babushka
Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι, τηλ: 213 0453390



Νέα άφιξη στο Κουκάκι, η Babushka δια χειρός Φιλιώς Κορολόγου με πολυετή εμπειρία πίσω από τη μπάρα του 7 Jokers, έχει όλα όσα χρειάζεται ένα μπαρ για να γίνει στέκι. Πανέμορφο εσωτερικό διακοσμημένο με pop στοιχεία και αποχρώσεις του ροζ, μπάρα που προς το παρόν βγάζει κλασικά, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και σύντομα signature εκπλήξεις και μουσικές από Djs που θα καλύπτουν όλη την γκάμα της ποπ από τα '50s, αλλά και post punk μελωδίες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Knave bar
Ασκληπιού 22, Εξάρχεια, τηλ: 698 360 1870



Νέα άφιξη και στα Εξάρχεια, εκεί που πριν συναντούσαμε τον Ρινόκερω, το Knave είναι ιδανικό για urban βραδιές σε χαλαρό μα κεφάτο κλίμα. Βγάζει τραπέζια στον πεζόδρομο που γεμίζουν άμεσα, ενώ το τζέρτζελο καλά κρατεί στο πολύχρωμο και ιδιαίτερο εσωτερικό του, όπου ακούς από soul, jazz και funk,  μέχρι hip hop και house. Ενδιαφέρουσα και η λίστα των κοκτέιλ, με αρκετές παραλλαγές των κλασικών για να δοκιμάσεις και ιδιαίτερους πειραματισμούς. Το απλό ποτό στα 7€.

Drunk Sinatra
Θησέως 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ: 2103313733



Στον φασαριόζικο με την καλή έννοια πεζόδρομο της Θησέως, το Drunk συνεχίζει ακάθεκτο κλείνοντας μια δεκαετία με αλκοολικές νύχτες και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που τσουγκρίζει κοκτέιλ και χορεύει. Έχει και ένα «κρυμμένο» μπαρ στο εσωτερικό του, το Rehab, που αγαπά τα 70s και τα ψαγμένα spirits. Οι μουσικές είναι fun και φλερτάρουν με 70s και 80s. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Naked bar
Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 21 0321 9310



Κλείνοντας το πρώτο του καλοκαίρι στην ολοζώντανη πλατεία, το «γυμνό» και απενοχοποιημένο, αυτό μπαρ φιλοξενεί κεφάτες urban βραδιές. Μέσα και έξω, το Naked έχει την ιδανική ατμόσφαιρα για πίνειν και διασκεδάζειν. Για το πρώτο η μπάρα αναλαμβάνει να σερβίρει ιδιαίτερα spirits και κοκτέιλ, ενώ για το δεύτερο οι Djs παίζουν με ανεβασμένη διάθεση feelgood μελωδίες. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 9€.

The Dude
Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0322 7130



Χρόνια και ζαμάνια, το Dude παραμένει ένα από τα καλύτερα μπαρ για σένα και την παρέα σου στο κέντρο της Αθήνας. Ένας χώρος για να τα πεις, να τα πιείς, να χορέψεις και να κάνεις νέες γνωριμίες, σε άκρως οικείο περιβάλλον και με μουσικές που σε «λύνουν», ό,τι είδος και αν ακούς. Ιδανικό για μεταμεσονύκτιες καταστάσεις, παραμένει ανοικτό μέχρι (πολύ) αργά. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπρίκι
Δορυλαίου 6, πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6452380



Ένα όνομα, πολλές ιστορίες έχουν γεννηθεί στην ξύλινη μπάρα του, υπό τους ήχους rock και alternative ρυθμών. Το Μπρίκι της Μαβίλη, είναι ένα καθαρόαιμο ποτάδικο, συνέχεια γεμάτο, παίζει ωραίες μουσικές και ευνοεί εδώ και χρόνια την κοινωνικοποίηση. Το απλό ποτό στα 7€ και καπάκια βρώμικο με λουκάνικο στην καντίνα για να στρώσει το στομάχι, γιατί σιγά μην πιείς μόνο ένα ποτό εδώ. Η νύχτα είναι μεγάλη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v