Πάμε για τσιπουράκια και ρακές σε Μετς και Παγκράτι;

Πήγαμε για τσιπουράκια στις γειτονιές του Μετς και του Παγκρατίου για να ξεχάσουμε την επιστροφή μας στη δουλειά, και τα περάσαμε υπέροχα.
Πάμε για τσιπουράκια και ρακές σε Μετς και Παγκράτι;

Ξέρουμε ότι σου έχει κάτσει βαριά η επιστροφή στη δουλειά και το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και με το δίκιο σου. Ωστόσο, δεν ωφελεί να γκρινιάζεις και να βαρυγκομάς για τη μοίρα σου που δεν σε έκανε εισοδηματία. Προτίμησε αντ’ αυτού να πάρεις  την παρέα σου και να πάτε όλοι μαζί για τσιπουράκια. Αν δεν ξέρεις πάλι πού να κατευθυνθείς, μην ανησυχείς διόλου. Στις γειτονιές του Μετς και της Παγκρατάρας θα βρεις τα κατάλληλα μαγαζάκια για τη σωστή τσιπουροκατάσταση. Πιάσε τραπεζάκι και για εμάς κι ερχόμαστε.

Το Λούβρον

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι, τηλ: 2107016594



Το Λούβρον έχει γίνει το νέο hot spot του Παγκρατίου, συγκεντρώνοντας μπόλικους επισκέπτες καθημερινά. Σε ένα καταπράσινο τοπίο χώρο; απλώνει τα τραπεζάκια του και μοιάζει σαν έτοιμο από καιρό να υποδεχθεί παρέες για τσίπουρα και πεντανόστιμους μεζέδες. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις μοσχαρίσια κεφτεδάκια σχάρας με σάλτσα δυόσμου, μπουρεκάκια με μυζήθρα, σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας και κρόκο Κοζάνης, σουπιά σχάρας με σάλτσα από ταχίνι και τηγανιτό κρεμμυδάκι, ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης με πικάντικη πολίτικη σαλάτα, απάκι σχάρας με φρέσκια σαλάτα, σπιτικά ντολμαδάκια με κρέμα αμπελόφυλλου και σάλτσα γιαουρτιού, και γαύρο μαρινάτο με μαρμελάδα ντομάτας και ταραμοσαλάτα. Mαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά τσιπουράκια ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Μαύρος Γάτος

Πολέμωνος 4, τηλ: 210 7236903


Για περισσότερα από 20 χρόνια στο Παγκράτι κυκλοφορεί ένας μαύρος γάτος, πονηρός και μοσχομυρωδάτος που έχει γίνει σημείο συνάντησης για πολλούς Αθηναίους. Καθημερινά θα βρεις ποικιλία στα πιάτα ημέρας. Ντολμαδάκια τυλιγμένα με αμπελόφυλλο, γεμιστά «της μαμάς», μα και παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες. Αν πάλι είσαι κρεατολάγνος, ετοιμάσου να γλείψεις δαχτυλάκια, δοκιμάζοντας τα εξαιρετικά παϊδάκια, το καρδιτσιώτικο λουκάνικο, το ζουμερό συκωτάκι και το «αφράτο» μπιφτέκι που είναι το σπεσιάλ του καταστήματος.

Στα τραπεζάκια του Μαύρου Γάτου θα δεις να πηγαινοέρχονται σπιτικά τσιπουράκια φτιαγμένα από τους ανθρώπους του καταστήματος αλλά κι άλλα λαχταριστά μεζεδάκια. Για πλήρες γεύμα συνοδεία τσίπουρου υπολόγισε 15€ το άτομο.

Κατσούρμπος

Αμύντα 2, πλατεία Μάνου Χατζιδάκι, Παγκράτι τηλ: 21 0722 2167



Αν ψάχνεις ένα υπέροχο κρητικό στέκι στην ευρύτερη περιοχή Παγκρατίου και Μετς, τότε η ηχώ της λέξης Κατσούρμπος θα φτάσει πολύ γρήγορα στα αυτιά σου. Πάμπολλες παρέες ξημεροβραδιάζονται στα μέρη του πίνοντας εκλεκτές ρακές, ενώ τσιμπολογούν λαχταριστούς μεζέδες.

Ο κριθαρένιος ντάκος σε κρητική μαρινάδα με ξυνομυζήθρα και κάππαρη, τα καλτσούνια με άγρια χόρτα και σταμναγκάθι, το απάκι χοιρινό καπνιστό με τριμμένο καρύδι, η τηγανιά με πατάτες Λασιθίου, το ανωγειανό γαμοπίλαφο με κόκορα, το μπουρέκι από τον Χάνδακα, το τζατζίκι με σταμναγκάθι, τα χορτοπιτάκια και η τάρτα αγκινάρας με κρητικά τυριά και μυρωδικά δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία ρακών υπολόγισε στα 22-25€ το άτομο.

Ολύμπιον

Αναπαύσεως 11, Μετς, τηλ.: 210 9244388

Σαν βρεθείς στην οδό Αναπαύσεως στο Μετς είναι βέβαιο ότι θα μυρίσεις τις μυρωδιές της κατσαρόλας και του φούρνου που δραπετεύουν από την κουζίνα του Ολύμπιον που εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει το στέκι των τσιπουρολάγνων και των καλοφαγάδων της περιοχής. Στις βιτρίνες του Ολύμπιον ανάλογα την εποχή θα βρεις πεντανόστιμο οσομπούκο, παστίτσιο και παπουτσάκια, μοσχαράκι σοφρίτο, λεμονάτο ή κοκκινιστό, μουσακά, φανταστικόκαταπληκτικούς λαχανοντολμάδες, υπέροχα λαδερά και πολλά άλλα. Αράζοντας στο τραπεζάκι σου, μπορείς να καλοφάς πίνοντας και το τσιπουράκι σου και να μην δώσεις περισσότερα από 12€ κατ’ άτομο.

Παλιά Αθήνα

Εμπεδοκλέους 79, Παγκράτι



Σε μια όμορφη μονοκατοικία με αυλή του 1925 δημιουργήθηκε το 1995 ένα γραφικό μεζεδοπωλείο - ρακοπωλείο που πήρε δικαίως το όνομα Παλιά Αθήνα. Βλέπεις, πρόκειται για έναν χώρο φτιαγμένο με μεράκι και πολλή αγάπη για την Αθήνα των προηγούμενων δεκαετιών.

Αν βρεθείς στην Παλιά Αθήνα θα κάνεις ένα υπέροχο ταξίδι σε μια εποχή νοσταλγική όσο και ξεχασμένη μέσα από εικόνες του παρελθόντος με γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Στην λατρεμένη αυλίτσα της Παλιάς Αθήνας, πολλοί επισκέπτες επιδίδονται στο ευγενές άθλημα της τσιπουροποσίας, όσο παραγγέλνουν μεζεδάκια για τη μέση, όπως πρέπει. Η σχάρα και τα τηγάνια παίρνουν φωτιά όσο εσύ απολαμβάνεις τη δροσιά και το άρωμα των βουκαμβίλιων που πνίγουν την αυλή της παλιάς Αθήνας. Είτε είσαι ψαροφάγος, είτε είσαι κρεατοφάγος δεν θα μείνεις παραπονεμένες από το μενού που κινείται στις ασφαλείς και παραδοσιακές μεζεδοεπιλογές που λατρεύουμε. Μαζί με τσίπουρο για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Το Τρίκυκλο

Θ. Γεωμέτρου 1 & Πυθέου 34, Μετς, τηλ.: 210 9232384



Στα νοητά σύνορα του Μετς με τον Νέο Κόσμο στο Λόφο Λαμπράκη, το Τρίκυκλο μπορεί και περηφανεύεται πως έχει γίνει στέκι για τους λάτρεις του τσίπουρου, προσφέροντάς τους εκλεκτές επιλογές –χύμα και ετικέτες με πεπαλαιωμένα τσίπουρα- για να συνοδέψουν τα μεζεδάκια που ετοιμάζονται με μπόλικο μεράκι στην κουζίνα του μαγαζιού.

Από τον κατάλογο του Τρίκυκλου αξίζει να δοκιμάσεις σκεπαστό (μοσχάρι κοκκινιστό, σε πουγκί μελιτζάνας), φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με σάλτσα λιαστής ντομάτας, λιγκουίνι με ντοματίνια, μαύρες ελιές, κατσικίσιο φρέσκο τυρί και ρίγανη, μανιταρόπιτα, μελιτζάνα φούσκα, μαστέλο στη σχάρα και μπουγιουρντί. Για μια γενναία φαγητοποσία υπολόγισε 15-18€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v