Τέλεια μέρη για ρομαντζάδα πλάι στη θάλασσα

Τα πιο ρομαντικά τετ α τετ γίνονται με φόντο γαλάζιο κι εμείς έχουμε τα καλύτερα μέρη και βόλτες για μια βραδιά ή και παραπάνω με το έτερον σου ήμισυ.
Τέλεια μέρη για ρομαντζάδα πλάι στη θάλασσα

Εσύ, αυτός ή αυτή, ένα ποτήρι κρασί ή ένα κουτάκι μπίρα, και φόντο τα κύματα. Σκέφτεσαι καλύτερο σκηνικό για βραδινό ραντεβουδάκι;

Ούτε εμείς, γι’ αυτό προτείνουμε τα πιο ρομαντίκ μέρη κοντά στην Αθήνα για βόλτες, φαγητό, ποτό και… ό,τι άλλο προκύψει.

Καστέλλα και πέριξ



Στον Πειραιά είναι ωραία και ρομαντικά, και η Καστέλλα είναι η ωραιότερη γειτονιά για βόλτες, με το «μπαλκονάκι» της λεωφόρου Παπαναστασίου να αγναντεύει τη θάλασσα και να αγκαλιάζει τον λόφο, αφήνοντας κάθε τόσο μικρά ανηφορικά σοκάκια για να ξεστρατίσεις σε κρυμμένες διαδρομές ανάμεσα σε νεοκλασικά.

H συνέχεια της βόλτας είναι παραλιακά, προς τη Μαρίνα Ζέας, όπου θα χορτάσεις επιπλέον θαλασσινή περατζάδα και θα πιάσεις τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο στο υπέροχο Corks & Forks, ένα αγαπημένο wine bar που εκτός από ψαγμένα μεσογειακά κρασιά σερβίρει και ωραιότατη μεσογειακή κουζίνα. Δοκίμασε τα νιόκι με κοτόπουλο, τη μοσχαρίσια κόντρα με πουρέ σελινόριζας και την σαλάτα Τοσκάνης με τριών ειδών ντοματίνια – λογαριασμός στα 25€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Από τη Λίμνη στη θάλασσα της Βουλιαγμένης



Ή και το αντίστροφο. Ξεκινάς τη βόλτα από το Λαιμό Βουλιαγμένης με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και φόντο τα γιοτ και το γαλάζιο και καταλήγεις στην Λίμνη της Βουλιαγμένης, με φόντο έναν επιβλητικό βράχο που κρύβει δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο το οποίο δημιουργεί το πιο ειδυλλιακό τοπίο στο παραλιακό μέτωπο.

Εδώ είτε κάθεσαι για ένα κρασάκι με τα αστέρια να καθρεφτίζονται στη Λίμνη και τις νεράιδες να καραδοκούν, είτε βάζεις πλώρη για το «κατάστρωμα» του άκρως ρομαντικού Moorings με τους άνετους καναπέδες και τα όμορφα τραπεζάκια για ποτάκι ή γεύμα με θέα τον Λαιμό και τον όρμο πανοραμικά. Το απλό ποτό στα 10€, τα ιδιαίτερα κοκτέιλ από 12€ - δες τον κατάλογο των ποτών εδώ και του φαγητού εδώ

Μούρη, πάμε βόλτα Καβούρι;



Κοντινό στην πόλη αν δεν θες να ξεμακρύνεις πολύ, όμως θες να νιώσεις την παραλιακή ρομαντζάδα στα καλύτερά της. Στο Καβούρι θα έρθεις λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα μαζί με το ταίρι σου, που φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό, θα πάρεις και μια ζακετούλα μαζί και θα την αράξετε στην παραλία παρέα με ένα μπουκάλι κρασί. Αν πάλι θέλεις έξτρα απομόνωση περπατήστε λίγο στο πλακόστρωτο που αγκαλιάζει την αμμουδιά, και θα βρείτε μετά από λίγα μέτρα μερικά διαδοχικά κρυφά κολπάκια.

Αν σας ανοίξει η όρεξη, τότε τα τραπεζάκια του Γιαλού, απολαμβάνουν υπέροχη θέα στη θάλασσα, ενώ ο κατάλογός του περιλαμβάνει ένα σωρό θαλασσινές νοστιμιές για να δοκιμάσετε, όπως γαριδοσαλάτα, λευκό ταραμά, λιγκουίνι θαλασσινών, τόνο με φιλέτο και λαχανικά και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 30€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Στο Φλοίσβο και ακόμα παραπέρα

Ωραία μεν η Μαρίνα, αλλά πολύς κόσμος. Αν θες να απομονωθείς και να βολτάρεις χωρίς πολλά μάτια τριγύρω, τότε μπορείς να πάρεις τον πεζόδρομο της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου στον Φλοίσβο, ο οποίος είναι υπέροχος και ήσυχος, κατάλληλος για ρομαντικές βόλτες και να καταλήξεις στο πάρκο του Φλοίσβου.

Εδώ θα βρεις και το θερινό σινεμαδάκι, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για σινεφίλ προβολές μια ανάσα από εκεί που σκάει το κύμα. Αυτές τις μέρες προβάλλει το Ούτε Καν του Τζόρνταν Πιλ, ένα ιδιαίτερο θρίλερ που εγγυημένα θα… ανάψει τα αίματα. Μεγάλο plus οι ξαπλώστρες στην πρώτη σειρά.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v