Πάμε για ταινία στα Ιστορικά Θερινά του κέντρου;

Θες να πάμε για ταινία κάτω από τα αστέρια σαν άλλοτε; Φυσικά και θες ειδικά αν κλείσουμε θέση σε κάποιο από τα πιο ιστορικά θερινά της πόλης.
Πάμε για ταινία στα Ιστορικά Θερινά του κέντρου;

Ήρθε ο Ιούνης κι έφερε μαζί του την επίσημη αρχή του καλοκαιριού δείχνοντας ένα κάποιο φως στον τούνελ των φετινών διακοπών μας. Μαζί του έφερε βερμούδες, μαγιό, ποτάρες σε αυλές και κήπους ή άραγμα σε ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα, αλλά και τα πρώτα θερινά. Ο αγαπημένος τόπος συνάντησης κινηματογραφόφιλων κι όχι μόνο θα ζήσει και πάλι στιγμές δόξας για αυτό είπαμε να βολτάρουμε και πάλι στα πιο ιστορικά θερινά σινεμά της πόλης. Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν.

Πάλλας

Υμηττού 109, Παγκράτι

Είσ. € 8,00, παιδ., φοιτ. & άνω των 65 € 6,00, άνεργ. € 5,00, για τρεις προβολές € 15,00, κάθε Τρ. τα δύο άτομα € 9,00

96 χρόνια λειτουργίας για το Παλλάς και κάπου εδώ μπαίνει με κεφαλαία το επίθετο ιστορικός στον κινηματογράφο του Παγκρατίου που έχει μάθει σινεμά σε γενιές και γενιές θεατών. Η ολάνθιστη ταρατσούλα του είναι δίχως άλλο το σήμα κατατεθέν του κινηματογράφου, ενώ όντας πλήρως ανακαινισμένος πρόσφατα, φιλοξενεί ταινίες πρώτης προβολής.

Αελλώ Cinemax

Πατησίων 140



€ 8,00. Παιδ., φοιτ., άνεργοι, ΑμεΑ, άνω των 65, γκρουπ άνω των 10 ατόμων € 6,50. Κάθε Τετ. € 5,00 (εκτός αργιών & εορτών).

Σημείο συνάντησης για τους κινηματογραφόφιλους του Αθηναϊκού Κέντρου το Αελλώ που βρίσκεται επί της Πατησίων, διαλέγει πάντα τις καλύτερες ταινίες για να συντροφεύσει τα βράδια σου. Στο θερινό του (γιατί υπάρχουν και χειμερινές αίθουσες) θα σε πάρουν οι μυρωδιές από τις γλαστρούλες και τις ανθισμένες ζαρντινιέρες ενώ το κυλικείο του δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο.

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101)

€ 7,00, Φοιτ. & άνω των 65 € 6,00, παιδ. € 5,00. Άνεργοι, ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), Νέοι κάτω των 25 € 4,00. Κάθε Τετ. τα δύο άτομα € 9,00. Online αγορά εισιτηρίων στο www.viva.gr.

Σινεφίλ στέκι του κέντρου, που έχουμε αγαπήσει μέσα από τις υπέροχες προβολές του και τα ψαγμένα αφιερώματα που καλύπτουν κατά καιρούς κάθε ενδιαφέρον κινηματογραφικό ρεύμα, αναδεικνύοντας τα σημαντικότερα φιλμ και τους πιο φιλόδοξους σκηνοθέτες. Το καλοκαίρι ξαμολιόμαστε στο θερινό του για να πιάσουμε θέση κάτω από τα αστέρια και να ζήσουμε μια αξέχαστη σινεματική εμπειρία.

Λαΐς Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Γκάζι

Γενική Είσοδος: 7 €, Φοιτητικό - Παιδικό - Ανέργων - Ατέλειες - Ανω των 65 ετών: 5 €. Κάθε Πέμπτη για 2 άτομα: 7 €

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, έχει ένα μικρό κουκλίστικο θερινό στολίδι στην ταράτσα όπου και ξεδιαλέγει τις καλύτερες ταινίες που παίζουν μπάλα αυτή την περίοδο. Αφιερώματα, αποκλειστικές προβολές παρουσίας συντελεστών και μια ούλτρα αγαπημένη θέα με πιάτο το κέντρο της Αθήνας, κάνουν αυτόν τον θερινό κινηματογράφο έναν από τους πλέον αγαπημένους μας. 

Θησείον

Απ. Παύλου 7, Θησείο

Πέμ.-Κυρ. € 8,50, Δευτ.-Τετ. € 6,50. www.cine-thisio.gr

Ό,τι και να λέμε η αίσθηση να βλέπεις ταινία κάτω από την Ακρόπολη δεν μπορεί να περιγραφεί καταλλήλως, όσες λέξεις κι αν γράψουμε με το πληκτρολόγιο μας. Για αυτόν τον λόγο το Θησείον έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, καθώς συνδυάζει την ταινιούλα με βόλτα για ποτάρες ή φαγητό σε μια από τις ομορφότερες περιοχές των Αθηνών.

Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια

7,00€ φοιτ., άνεργοι & άνω των 65 € 6,00. Κάθε Κάθε Τετ. γεν. είσ. € 5,00. Προπώληση εισιτηρίων στο www. summercinemas.gr και viva.gr

Η Ριβιέρα είναι το θερινό κινηματογραφικό hot spot των Εξαρχείων κι αυτό συμβαίνει για μια σειρά από λόγους. Η κεντρική τοποθεσία, οι εξαιρετικές επιλογές ταινιών, τα λατρεμένα αφιερώματα, το σένιο κυλικείο, κι η υπέροχη χαλικόστρωτη καταπράσινη αυλίτσα αρκούν για ένα υπέροχο βράδι στην καρδιά του καλοκαιριού συνοδεία της ταινίας που περιμέναμε καιρό.

Εκράν

Ζωοδ. Πηγής & Αγαθίου, Νεάπολη

Πέμ.-Τρ. € 7,50, Τετ. € 6,50, παιδ.-φοιτ., άνεργοι & άνω των 65 € 6,50. Online αγορά εισιτηρίων στο www. summercinemas.gr και viva.gr

Άλλος ένας καταπράσινος θερινός σινεμάς που μπορείς να βρεις στα Εξάρχεια είναι το αγαπημένο Εκράν που χωράει μπόλικες καρέκλες ανάμεσα στις φυλλωσιές του και φέρνει διαλεχτά ταινιάκια που ικανοποιούν κάθε σινεφίλ τύπο που συχνάζει στα πέριξ του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v