Επιτέλους άνοιξαν τα θερινά!

Είναι πανέμορφα, είναι νοσταλγικά, είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινές νύχτες κάτω από τα αστέρια. Τα θερινά άνοιξαν και μας περιμένουν.
Επιτέλους άνοιξαν τα θερινά!

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σε ταράτσες και σε πλαζ, σε κεντρικούς δρόμους και απομονωμένες γειτονιές, τα θερινά της πόλης άνοιξαν μετά από μια δύσκολη περίοδο και υπόσχονται να μας δροσίσουν με μαργαρίτες, μπίρες και καλοκαιρινές προβολές κάτω από τα αστέρια.

Δες παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας, εντός και εκτός κέντρου. Εσύ σε ποιο θα πιάσεις καρεκλίτσα;

Τριανόν
Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101)

€ 7,00, Φοιτ. & άνω των 65 € 6,00, παιδ. € 5,00. Άνεργοι, ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), Νέοι κάτω των 25 € 4,00. Κάθε Τετ. τα δύο άτομα € 9,00. Online αγορά εισιτηρίων στο www.viva.gr.



Η πιο αναπάντεχη καλοκαιρινή σινεφίλ γωνιά είναι και χειμερινή. Η αίθουσα του Τριανόν διαθέτει οροφή που ανοίγει, για να απολαύσετε συνθήκες εσωτερικής προβολής με αίσθηση θερινού σινεμά, ενώ οι ταινίες που προβάλλει είναι πάντα προσεκτικά επιλεγμένες.

Αελλώ Cinemax
Πατησίων 140

€ 8,00. Παιδ., φοιτ., άνεργοι, ΑμεΑ, άνω των 65, γκρουπ άνω των 10 ατόμων € 6,50. Κάθε Τετ. € 5,00 (εκτός αργιών & εορτών).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cinemax Cinemas (@cinemax_cinemas)



Άνετο, και αγαπημένο από Αθηναίους και μη, το μεγάλο θερινό σινεμά στην ταράτσα της Πατησίων είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο/ τρόλλει και προβάλλει ταινίες Α’ προβολής στον όμορφο χώρο του, με ζαρντινιέρες και γλαστρούλες… ολούθε τριγύρω. Τον χειμώνα λειτουργεί και κλειστή αίθουσα όχι μία αλλά 3-4 νομίζω.

Ηλέκτρα
Πατησίων 292, Αγ. Λουκάς

€ 7,50, παιδ.-φοιτ. & άνω των 65 € 6,50. Κάθε Τετ. € 6,50. Online αγορά εισιτηρίων στο www. summercinemas.gr και viva.gr



Ο πλήρως ανανεωμένος πλέον ιστορικός κινηματογράφος της Πατησίων άνοιξε πέρσι τις πόρτες του, έτοιμος να υποδεχτεί μια νέα γενιά σινεφίλ, μετά από πολλά χρόνια. Και για ακόμα μια σεζόν μας προσκαλεί στον όμορφο χώρο του για ταινίες Α’ προβολής.

Θησείον
Απ. Παύλου 7, Θησείο

Πέμ.-Κυρ. € 8,50, Δευτ.-Τετ. € 6,50. www.cine-thisio.gr

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by This is Athens (@thisisathens)



Μπορεί να υστερεί κάπως σε εικόνα και ήχο, έχει όμως την πιο ωραία θέα στην Ακρόπολη από τα πίσω του καθίσματα και βρίσκεται σε ένα από τα πιο μαγικά σημεία της Αθήνας. Συνδυάζεται ιδανικά με ρομαντικές βόλτες στην Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Cine Άνεσις
Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

€ 8,00, παιδ., φοιτ., άνεργοι & άνω των 65: € 6,50 (εκτός Σαβ.& Κυρ.) Κάθε Τετ. € 5,00. Online αγορά εισιτηρίων στο www.anesiscinema.gr

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cine Άνεσις (@cineanesis)



Καλοκαιρινή… Άνεσις με τα όλα της, στο σινεμά των Αμπελοκήπων, το οποίο όχι μόνο προσφέρει ουρανό με ταινίες και άστρα, αλλά και δυνατότητα για άραγμα στις άνετες σαιζλόνγκ. Στο πανί πρωταγωνιστούν κατά κύριο λόγο τα blockbusters.

Σινέ Γαλάτσι
Άλσος Βεΐκου

€ 7,50. Φοιτ.-παιδ. & άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ. € 6,00

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Manos Thireos (@cinemano.gr)



Φωλιασμένο μέσα στο πράσινο του Άλσους Βεΐκου, το Σινέ Γαλάτσι είναι ένα από τα αγαπημένα μας θερινά στην Αθήνα, όχι μόνο για την εξαίσια δροσιά του αλλά και για την απόσταση που το χωρίζει από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή, πράγμα που του εξασφαλίζει τον δυνατό ήχο που λείπει από άλλα θερινά της Αθήνας.

Πάλλας
Υμηττού 109, Παγκράτι

Είσ. € 8,00, παιδ., φοιτ. & άνω των 65 € 6,00, άνεργ. € 5,00, για τρεις προβολές € 15,00, κάθε Τρ. τα δύο άτομα € 9,00



Κινηματογράφος ετών… 96, το Παλλάς είναι ένα αληθινό στολίδι της πόλης, που σε ξαφνιάζει από κάθε άποψη. Πλήρως ανακαινισμένος, διαθέτει μια πανέμορφη, λουλουδάτη ταράτσα και παίζει πλέον ταινίες Α’ προβολής.

Cine Δάφνη
Ηλιουπόλεως 77 & Ηλία Ηλιού 28, Δάφνη (Μετρό Αγ. Ιωάννης & Δάφνη)

€ 7,00, φοιτ., παιδ. & άνεργοι & άνω των 65 € 6,00. Κάθε Τετ. γεν. είσ. € 6,00 . On-line προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του σινεμά και στο viva.gr



Στην καρδιά της Δάφνης είναι κρυμμένο ένα θερινό σινεμά που αγαπούν ιδιαίτερα οι κινηματογραφόφιλοι της γειτονιάς του. Καρεκλίτσες μπαίνουν σε αποστάσεις στον κήπο κάτω από τη μεγάλη οθόνη, με τους θεατές να απολαμβάνουν κυρίως σινεφίλ επιλογές.

Cine Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια (Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά)

€ 7,00, φοιτ., άνεργοι, άνω των 65 & κάθε Τρ., Τετ. € 5,00



Απλώνοντας τις καρέκλες του πάνω σε λευκό βοτσαλάκι, ο θερινός του Πειραιά παίζει εξαιρετικές ταινίες, που κυριολεκτικά μυρίζουν θάλασσα. Αν είσαι τυχερός και βρεις κάποια από τις θέσεις του εξώστη, θα έχεις θέα μέχρι την Αίγινα.

Cine Παράδεισος 2+1 (Δημ. Κιν/φος)
Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cine Paradisos (@cine_paradeisos)



Ανοίγει κάθε καλοκαίρι την ταράτσα του για να υποδεχτεί τους κατοίκους της περιοχής σε έναν όμορφο χώρο με καρεκλίτσες σκηνοθέτη και μαρμάρινα τραπεζάκια. Το… «Σινεμά ο Παράδεισος» του Κορυδαλλού προβάλλει σινεφίλ ταινίες Α’ προβολής, ενώ ελπίζουμε φέτος να επιστρέψει στο μενού το πιάτο – σήμα κατατεθέν: κεφτεδάκια με πατάτες.


Αμαρυλλίς Garden Digital Cinema
Αγ. Ιωάννου 2, Αγ. Παρασκευή

€ 8,00, φοιτ. – παιδ. € 6,00. Κάθε Τρ. € 6,00

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Manos Thireos (@cinemano.gr)



Σταθερή αξία εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αγία Παρασκευή, βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο, έχει δίπλα πάρκινγκ και ο χώρος του είναι μια απόλυτα καλοκαιρινή απόλαυση για να παρακολουθήσεις ταινίες Α’ προβολής – κυρίως μπλοκμπάστερ.

Μπομπονιέρα Digital Cinema
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά

Τιμή εισιτηρίου: 8,50€



Καλοκαιρινό σημείο συνάντησης για όλα τα βόρεια προάστια, η Μπομπονιέρα είναι γνωστή και ως «αρχόντισσα της Κηφισιάς», μετρώντας 100 (!) χρόνια Ιστορίας. Το σκηνικό είναι δροσερό και καταπράσινο, και ο χώρος της αυλίτσας στο κυλικείο ό,τι πρέπει για συζητήσεις στα διαλείμματα ή μετά την ταινία.

Άλσος Dolby Digital
Δεκελείας 152, Ν.Φιλαδέλφεια

€ 7,50, παιδ.-φοιτ., ΑμεΑ & κάθε Δευτ., Τρ. € 5,50. Online αγορά εισιτηρίων στο www. viva.gr



Μεγάλος, με 300 και βάλε καθίσματα, καταπράσινος, σε μια τοποθεσία γεμάτη χρώματα και αρώματα της φύσης, πλήρως ψηφιακός και με ένα υπαίθριο καφέ-φουαγιέ με αρκετές ετικέτες μπύρας, για άραγμα πριν και μετά, ο θερινός της Νέας Φιλαδέλφειας περιμένει να τον ανακαλύψεις.

Κοράλι Cinemax
Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα

€ 7,50, παιδ.-φοιτ. € 6,00. www.cinemax.gr



Ξεμακραίνουμε αρκετά για μια θερινή προβολή με χαρακτήρα… μονοήμερης, σε ένα κλασσικό και αγαπημένο σινεμά στη Σαρωνίδα. Το Κοράλι είναι μικρό αλλά γεμάτο νυχτολούλουδα, έχει προσεγμένο περιβάλλον, όμορφο φουαγιέ και – παραδόξως- πλακάκι αντί για χαλίκι. Για όσους θέλουν βραδινή βόλτα ή για όσους ξεμείνουν στις νότιες παραλίες της Αττικής μέχρι αργά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v