Tο καλύτερο brunch σε Κολώνακι, Ψυρρή και Σύνταγμα

Ψάξαμε και βρήκαμε για πάρτη σου και μόνο τα πιο ωραία μαγαζάκια για να απολαύσεις τις καλύτερες brunch επιλογές της πόλης.

Tο καλύτερο brunch σε Κολώνακι, Ψυρρή και Σύνταγμα

Πριν λίγα χρόνια αν κάποιος σου έλεγε τη λέξη brunch θα γκούγκλαρες με τις ώρες για να βρεις κάτι κατάλληλο να του απαντήσεις. Πλέον το brunch είναι ένα λαχταριστό break που όλοι θέλουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας, σαν μια γλυκιά ή αλμυρή ανταμοιβή για όσα δύσκολα περνάμε. Τώρα που καλοκαίριασε πήραμε σβάρνα, τις καλύτερες branch-ογωνιές του Αθηναϊκού κέντρου κι επειδή είμαστε μεγάλες καρδιές σου κρατήσαμε θέση δίπλα μας.

Philos Athens

Σόλωνος 32, Κολωνάκι, τηλ: 210 3619163

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Philos Athens (@philos_athens)



Σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του 30 στο Κολωνάκι το Philos Athens είναι ένα από τα πιο ντελικάτα brunch spots του κέντρου της πόλης. Αν βρεις ελεύθερο τραπεζάκι μάλλον είναι η τυχερή σου μέρα, επομένως μη διστάσεις να καθίσεις και να παραγγείλεις.

Από τον κατάλογο του μαγαζιού ξεχωρίζουν τα Philos benedict με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και hollandaise, τα Philos Royale με μαρινάτο σολομό με χαμομήλι και εσπεριδοειδή και τα αυγά ποσέ βιολογικής εκτροφής με φρέσκο αβοκάντο, αλάτι, ροζ πιπέρι, λάιμ και ελαιόλαδο πάνω σε ψωμί σίκαλης. Υπολόγισε περί τα 15€/ άτομο, με καφέ.

Kalimeres

Τάκη 14, Ψυρρή, τηλ: 21 1412 9537

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kalimeres Bistro (@kalimeres.bistro)



Τις kalimeres μας σε ένα από τα πιο hot brunch spots της Αθήνας. Από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του Ψυρρή, η οδός Τάκη φιλοξένει τις kalimeres που όποια ώρα κι αν περάσεις θα βρεις τα τραπεζάκια τους γεμάτα με κόσμο που περιμένει να δοκιμάσει το ξεχωριστό τους branch. Εμείς έχουμε μια αδυναμία παραπάνω στο κουλούρι Θεσσαλονίκης με καπνιστό σολομό, κατίκι, σπανάκι, αυγά ποσέ και sauce hollandaise, στο γαλλικό τοστ «τσουρέκι» με φρούτα του δάσους, στο κρουασάν βουτύρου με πραλίνα και μπισκότο, και στις αλμυρές pancakes με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί, αυγό τηγανητό και πικάντικη μαγιονέζα. Μαζί με καφέ υπολόγισε περίπου στα 12€ το άτομο.

 Zampanó

Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ: 21 3023 3244

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zampanó (@zampanoathens)



Παραμένουμε στην ευρύτερη περιοχή του Ψυρρή και πάμε προς το Zampanó για να απολαύσουμε εξαιρετικές brunch-οεπιλογές σε έναν στυλάτο χώρο με υπέροχη διακόσμηση κι ευγενέστατο προσωπικό. Όλα τα πιάτα του καταλόγου είναι λουκούλλεια όμως αν μας έβαζες με το ζόρι να διαλέξουμε τότε θα τρώγαμε Bagel prosciutto, με παρμεζάνα, baby ρόκα, dressing μαγιονέζα και μουστάρδα whole grain, Open faced sandwich με σολομό, με avocado, τυρί κρέμα, μυρωδικά και baby σπανάκι, αλλά και Vegan avocado toast, με χωριάτικο ψωμί, αβοκάντο, μανιτάρια, ψητά ντοματίνια και καπνιστή πάπρικα. Μπορείς να δεις όλο το μενού εδώ.

Τhe Makers

Πραξιτέλους 37, Αθήνα, τηλ.: 210 3311 372

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by THE M A K E R S (@themakers_athens)



Πάμε μια βόλτα και στο Makers στην Πραξιτέλους που αγαπά τη minimal αισθητική και τη healthy διατροφή μιας και θα βρεις μπόλικες αντίστοιχες επιλογές στον κατάλογό του.

Εμείς έχουμε μια δεδηλωμένη αδυναμία στα choco porridge με γάλα από σπόρο αρακά και καραμελωμένα πεκάν, στις waffles με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου, στα pancakes με καραμελωμένα αμύγδαλα και maple syrup, στην ομελέτα με σπαράγγια, μοτσαρέλα, τσένταρ, manchego τριμμένο και πράσινα φύλλα και στο açai μπολ με φρέσκα μύρτιλα, καρύδα, passion fruits, φυστικοβούτυρο, και βρώμη. Μαζί με καφεδάκι υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο. Αν τώρα δουλεύεις στον χώρο της εστίασης καλό είναι να τσεκάρεις και τις υπέροχες ποδιές που είναι διαθέσιμες προς αγορά στο Makers.

Minu

Σαρρή 50, Αθήνα τηλ.: 210 3232 022

Το Minu ήρθε στις ζωές μας με ένα ιδιαίτερο concept που συνδυάζει το brunch με υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία μπορείς μάλιστα να αγοράσεις μαζί με γλάστρες, είδη κηπουρικής, κούπες, φωτιστικά και καθρέφτες.

Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν το Vegan Lentils Bowl ε μαύρες φακές beluga, ωμά λαχανικά, σταφύλια, καβουρδισμένο αμύγδαλα και βινεγκρέτ, το Scrambleness με αυγά σκραμπλ, ψητά ντοματίνια, φέτα, φρυγανισμένο ψωμί, μπέικον και κόλιανδρο, το egg bowl με avocado και αυγά ποσέ, πασπαλισμένα με sumac και νιφάδες από τσίλι, πάνω σε προζυμένιο ψωμί καθώς και το chicken bao με τραγανό κοτόπουλο, μαγιονέζα με τρουφόλαδο και λαχανικά, φρέσκα αλλά και πίκλες. Υπολόγισε στα 12€-15€ μαζί με κάποιο smoothie ή καφέ. Όλος ο κατάλογος εδώ.

Nudibranch Athens

Πραξιτέλους 5Α, τηλ: 210 3231400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nudibranch_Athens (@nudibranch_athens)



Η Πραξιτέλους εύκολα μπορεί να ανακηρυχθεί σαν την καλύτερη brunch-ογειτονιά του κέντρου της πόλης μιας και φιλοξενεί μαγαζιά σαν το Nudibranch που κατέχει το άθλημα όσο λίγοι. Αυτό λοιπόν το μινιατουρίστικο healthy bar προσφέρει εξαιρετικές επιλογές στους πολλούς θαμώνες του.

Croque madame Nudibread γεμιστό με ζαμπόν, edam, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανητό αυγό, Avocado addicted σε ψωμί από χαρούπι με αυγά ποσέ, ντοματίνια κονφί και κρέμα από φρούτα του δάσους, αυγά scrambled με σολομό σε brioche (με 3 αυγά, σολομό και σάλτσα από παντζάρι) και γλυκές αυγoφέτες με κρέμα patisserie, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα σπιτική, φρούτα του δάσους και μπανάνα, αλλά και vegan στραπατσάδα ξεχωρίζουν στον λαχταριστό κατάλογο του Nudibranch. Για καφέ συνοδεία brunch υπολόγισε στα 12-15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v