Τα καλύτερα μέρη για να απολαύσεις ένα καλοκαιρινό Spritz

Δροσερό, παιχνιδιάρικο, με ζωηρές φυσαλίδες, το Spritz σε κάθε του μορφή είναι το απόλυτο καλοκαιρινό aperitif.
Τα καλύτερα μέρη για να απολαύσεις ένα καλοκαιρινό Spritz

Έχοντας τις ρίζες του στην ιταλική συνήθεια του aperitivo, δηλαδή του early drinking, το Spritz διαδόθηκε σαν ένα… αφρώδες κύμα από την γείτονα χώρα σε κάθε γωνιά του δυτικού κόσμου.

Ελαφρύ και δροσερό, με τις παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του να σκάνε στον ουρανίσκο, αποτέλεσε και αποτελεί μια από τις αγαπημένες μας επιλογές για ένα ελαφρύ ποτάκι, ένα ιδανικό και αρωματικό ξεκίνημα για μια όμορφη βραδιά.

Fun Fact: Το περασμένο Πάσχα, μια παρέα κινέζων στο Μοναστηράκι επέλεξε να απολαύσει το Spritz της μαζί με αρνάκι σούβλας. Γιατί όχι;

Στην βασική του μορφή, φτιάχνεται με Aperol, Prosecco, σόδα και πάγο, όμως οι παραλλαγές του είναι αρκετές και τα Spritz Cocktails πολλά και άκρως καλοκαιρινά.

Πού θα τα απολαύσουμε;

Drupes and Drips

Ζήτρου 20, Κουκάκι, τηλ: 697 030 0404

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Drupes Spritzeria (@drupes.spritzeria)



Το καλό κρασί και το Aperol Spritz φιγουράρουν στα χέρια (και τα ποτήρια) των θαμώνων αυτής της Ιταλικής spritzeria, η οποία σερβίρει και κοκτέιλ με βάση το κρασί, αλλά και νοστιμότατες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Η wine list περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από διεθνής αμπελώνες, ενώ η θέση του το καθιστά ιδανικό για μια δροσερή street στάση μετά από μια βόλτα στην Αθήνα. Η τιμή του στα 5€.

Artisanal

Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 2108086111

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ARTISANAL 🌸 (@artisanal_restaurant)



Στο εστέτ bar restaurant της Κηφισιάς, όλα συνηγορούν στο να περάσεις ένα όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα ή βράδυ συντροφιά με υπέροχες γεύσεις δια χειρός του Σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, αλλά και με δροσερά Sprits. Εδώ τα φτιάχνουν σε δύο παραλλαγές: την δική τους με Pink Gordon’s gin με σιρόπι φράουλας, Luxardo aperitivo και grapefruit soda και την ιταλική με βάση το Aperitivo Italicus, αφρώδη οίνο και Gentleman soda. Οι τιμές τους στα 10€.

Frater & Soror

Αμύντα 6, Παγκράτι, τηλ.: 21 0721 3720

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Frater & Soror (@fraterandsoror)



Tο αγαπημένο hot spot της πλατείας Προσκόπων θα το ξέρεις ίσως για το σούπερ brunch του. Όμως πέρα από αυτό, η μπάρα του ετοιμάζει και ωραιότατα κοκτέιλ, αλλά και spritz σε ιδιαίτερες παραλλαγές. Πέρα από το κλασικό Aperol, δοκίμασε οπωσδήποτε το Botanical grapefruit spritz με Aperol, Schweppes Grapefruit soda, Ketel One Botanical Grapefruit και τριαντάφυλλo ή ένα Peach Spritz με βερμούτ, λικέρ Elderflower, Italian Bianco Biiter και σόδα. Οι τιμές τους στα 8€.

Villa grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0981 2080

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Villa grigio 46 (@villagrigio46)



Σε ένα πανέμορφο κτίριο του Μεσοπολέμου με υπέροχη αυλή, αυτό το συμπαθέστατο wine bar πέρα από το να σερβίρει θεματικό brunch τις Κυριακές, ετοιμάζει και ωραιότατα απεριτίφ για τα Aperitivo μας τα απογεύματα στον δροσερό του κήπο. Πέρα από το αυθεντικό Aperol Spritz, εδώ θα βρεις και ενδιαφέρουσες παραλλαγές, όπως το Campari Spritz ή το Ιtalicus Spritz, με Italicus liquer, prosecco, και πράσινες ελιές. Οι τιμές τους στα 7€.

Burrattino

Μητροπόλεως 36, Σύνταγμα, τηλ: 2122134081

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Burrattino (@burrattino.athens)



Με το όνομά της να εμπνέεται από τις μαριονέτες της Comedia del’ Arte, αυτή η μοντέρνα spritzeria της Μητροπόλεως σερβίρει λαχταριστό brunch, αλλά και το αγαπημένο Spritz σε ούτε μία, ούτε δύο, αλλά κοντά δέκα παραλλαγές: με Aperol, φράουλα και Italicus Cinzao Pro, με λικέρ μαστίχα, Cynar και Gentleman’s soda, με Amaro Montenegro, Samos vin Doux, Prosecco Rose και Ping Grapefruit Soda, με Fino Sherry, Cinsano Pro και τόνικ κ.α. Εξαιρετικά και τα νοστιμότατα cicchetti που τα συνοδεύουν. Οι τιμές τους στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v