Οι συναυλίες του καλοκαιριού

Rolling Stones, Roger Waters, Bob Dylan, Depeche Mode, Scorpions, Tiger Lillies, Jennifer Lopez και Ricky Martin είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα επισκεφτούν την Αθήνα για καλοκαιρινές και ανοιξιάτικες συναυλίες. Μάθετε για τις προπωλήσεις, δείτε τις λεπτομέρειες και κάνετε το πρόγραμμά σας.
Οι συναυλίες του καλοκαιριού

Δεν είναι πολύς καιρός που ομοθυμαδόν οι Έλληνες ”γκρινιάζαμε” για το πόσο μας καταφρονούν τα σημαντικά ονόματα του εξωτερικού και για το πόσο σπάνια αποφασίζουν να έρθουν για συναυλίες στην Ελλάδα.

Αυτό φαίνεται πως άλλαξε άρδην από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά, αφού κάθε χρόνο η λίστα με τις σημαντικές συναυλίες που πραγματοποιούνται στην Αθήνα είναι μεγάλη. Αν δεν είχαμε βαρεθεί τα κείμενα του στυλ ”οι παππούδες του ροκ τρίζουν τα δόντια” και ”σαν παλιό καλό κρασί”, θα σας επισημαίναμε το προχωρημένο της ηλικίας αρκετών από τους φετινούς προσκεκλημένους, αλλά και τη ”φρεσκάδα” της μουσικής τους.

Δεν θα το κάνουμε. Προτείνουμε μάλιστα να πάτε να δείτε όποιον ή όποιους επιθυμείτε, όχι για αυτό που ήταν κάποτε, αλλά για αυτό που θεωρείτε ότι προσφέρουν στη μουσική σήμερα.

Οι επιλογές άλλωστε είναι πολλές: Απο την ”ελαφριά” Jennifer έως τους δεινόσαυρους Rolling Stones, τον πολύ Bob Dylan και τους λυρικούς Depeche Mode.

Για να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση:

Είναι στην κορυφή των μουσικών charts, του box office, στο εξώφυλλο των περισσότερων περιοδικών, θέτει πάντα τις τάσεις στη νέα κουλτούρα και ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί. Η Jennifer Lopez είναι η απόλυτη superstar στη μουσική, στον κινηματογράφο, στη μόδα, στα αρώματα και στην τηλεόραση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 17 Μαΐου (νέα ημερομηνία, λόγω επανασχεδιασμού της τουρνέ) στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Τιμές εισιτηρίων: από 48 ευρώ έως 120 ευρώ (ανάλογα με τη θέση)

Ώρα Έναρξης: 18.00

Προπώληση: Σε όλα τα Village Cinemas, Metropolis, Στάδιο Καραϊσκάκη

Από τους χαρισματικότερους και προκλητικότερους τραγουδιστές στον χώρο του metal, ο King Diamond, με τις διάσημες horror, ατμοσφαιρικές εμφανίσεις που του έχουν χαρίσει πλήθος αφοσιωμένων οπαδών, υπόσχεται να μας συνεπάρει σε δύο βραδιές πολλών decibel και ακόμα περισσότερων metal συγκινήσεων. Το Σάββατο 20 Μαΐου 2006 στο Μύλο της Θεσσαλονίκης (Ανδρ. Γεωργίου 56, τηλ.: 2310 551838) και την Κυριακή 21 Μαΐου 2006 στο Club 22 στην Αθήνα (Βουλιαγμένης 22, τηλ.: 210- 9249814).

Τιμές εισιτηρίων: 28 ευρώ προπώληση, 30 ευρώ ταμείο

Ώρα Έναρξης: 20.30

Προπώληση: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ.: 210 3608366, Εθνικής Αμύνης 20 & Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 253630

Ένας από τους δημοφιλέστερους latin stars των τελευταίων δεκαετιών, ο Ricky Martin, έρχεται στην Ελλάδα, σε μια παραγωγή που θα σημαδέψει την τελευταία νύχτα της Άνοιξης. Την Τετάρτη 31 Μαΐου ο Ricky Martin θα βρίσκεται στο Στάδιο Καραϊσκάκη, με πολυμελή μπάντα επί σκηνής και μια χορεύτρια φλαμένγκο να τον συνοδεύει. Μέρος των εσόδων της Παγκόσμιας Περιοδείας του, που τιτλοφορείται One Night Only, διατίθεται για τις ανάγκες της Οργάνωσης Unite For Children, Unite Against AIDS.

Τιμές εισιτηρίων: 50 ευρώ αρένα, 60 ευρώ κερκίδες και 90 ευρώ VIP

Ώρα Έναρξης: 20.30

Προπώληση: Ticket House

Η κολεκτίβα που ξεπερνά τα όρια της μουσικής, η μπάντα με τα χίλια συν ένα πρόσωπα, το μουσικό, λογοτεχνικό, καλλιτεχνικό, ρεύμα που αδιαφορεί εάν γίνεται αρεστό, το απόλυτο underground φαινόμενο, οι Current 93 έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Θέατρο ”Δημήτρης Χόρν” (Αμερικής 10, Αθήνα). Στις δύο συναυλίες τον David M. Tibet θα πλαισιώσουν οι: William Breeze (ex Coil), Ben Chasny (Six Organs of Admittance), John Contreras (Pantaleimon), Baby Dee (Antony & the Johnsons), Maja Elliott, Simon Finn, Matt Sweeney (Chavez – Zwan) και Joolie Wood.

Τιμές εισιτηρίων: 44 ευρώ προπώληση, 48 ευρώ ταμείο

Ώρα Έναρξης: 20.30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30)

Προπώληση: Δισκοπωλεία Vinyl Microstore (Διδότου 34), Jinx (Ασκληπειού και Διδότου), Dark Side (Εμμανουήλ Μπενάκη 57), Dark Cell (Θεμιστοκλέους 84) και τηλεφωνικά στο 801 11 60000 και 210 6786400

Στις 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Ejekt festival και δίπλα στα ονόματα των Hooverphonic, Radio 4 και Vitalic προστέθηκε και αυτό των New Order. Το event θα λάβει χώρα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού (πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο, Ολυμπιακά Ακίνητα - Γήπεδο Baseball και Γήπεδο Ξιφασκίας). Ανανεωμένο σε ένα καινούργιο χώρο και με δύο διαφορετικά stage - dance arena και live stage.

Τιμές εισιτηρίων: 47 ευρώ προπώληση, 55 ευρώ ταμείο

Προπώληση: Ticket Shop και σε όλα τα καταστήματα Metropolis

Μία από τις πιο αξιόλογες περιοδείες που ανακοινώθηκαν τα τελευταία χρόνια θα κάνει στάση στη χώρα μας: τα δύο αδέλφια Zappa, ο Dweezil και ο Ahmet, φώναξαν μερικούς από τους σπουδαίους μουσικούς με τους οποίους συνεργάστηκε ο Frank Zappa και με τη σφραγίδα του αυθεντικού φθάνουν στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2006, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού, στο γήπεδο του Softball. Επί σκηνής η μουσική θα συνοδεύεται με εικόνες και φιλμικά περάσματα, προκειμένου να αναδειχθεί η σπουδαία μορφή του Zappa.

Τιμές εισιτηρίων: 35 ευρώ προπώληση, 40 ευρώ ταμείο

Ώρα Έναρξης: 21.30

Προπώληση: Ticket Shop (τηλ.: 211 9559900)

Μια ωδή στην παρανοϊκή φαντασία και τον μύθο του H.P. Lovecraft από τους The Tiger Lillies και Alexander Hacke (Einsturzende Neubauten). ”Τα Βουνά της Τρέλας” είναι η επιθυμητή τοποθεσία για την αλλαγή κάτω από το διπλό σημάδι του αρχαϊκού και του τερατώδους. Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου οι Tiger Lillies και ο Alexander Hacke θα βρίσκονται στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205, τηλ.: 210 8547600), με 12 νέα τραγούδια από τους Tiger Lillies, την καταχθόνια electronica και αφήγηση του Alexander Hacke και το set design/illustrations του Danielle de Picciotto.

Τιμές εισιτηρίων: 35 ευρώ προπώληση, 39 ευρώ ταμείο

Ώρα Έναρξης: 21.00

Προπώληση: Ticket House, Metropolis

Ο Sting επιστρέφει στην Ευρώπη με το Broken Music Tour και παρουσιάζει μία καινούργια, γυμνωμένη και ωμή rock πρόταση - παράσταση. Η περιοδεία θα επισκεφθεί πολλές πόλεις και συναυλιακούς χώρους που δεν είχαν συμπεριληφθεί στη Sacred Love Tour του 2004 –ανάμεσα σε αυτές την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Terra Vibe στην Αθήνα (37ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα) και το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.

Τιμές εισιτηρίων: 64 ευρώ προπώληση, 100 ευρώ VIP

Ώρα Έναρξης: 21.30

Προπώληση: Ticket House

Μια βραδιά με τον Roger Waters σε κλασικά κομμάτια από το ρεπερτόριο των Pink Floyd και την προσωπική πορεία του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του Terra Vibe (37ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, Μαλακάσα) την Κυριακή 18 Ιουνίου. Η ευρηματική ιδιοφυΐα των Pink Floyd παρουσιάζει, στην ευρωπαϊκή περιοδεία του, το μεγαλειώδες έργο ”Τhe dark side of the moon” χωρίς περικοπές.

Τιμές εισιτηρίων: 50 ευρώ προπώληση, 55 ευρώ ταμείο

Προπώληση: Ticket House

Η πιο ενθουσιώδης και δυναμική rock ’n’ roll παράσταση στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα. Το Bigger Bang Show των Rolling Stones, το μεγαλύτερο γεγονός που υποδέχεται το Ολυμπιακό Στάδιο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και η μεγαλύτερη παραγωγή που έχει στηθεί ποτέ στα χρονικά της μουσικής ιστορίας, σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία σε όλο τον κόσμο, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Τιμές εισιτηρίων: από 83 έως 297 ευρώ, ανάλογα με τη θέση

Ώρα Έναρξης: 17.00

Προπώληση: Ticket House

Στις 11 Ιουλίου τo ”Day one” του Rockwave ’06 στο Terra Vibe αγκαλιάζει το πιο FRESH line up στην ιστορία του. Oι αρχιδούκες του style Franz Ferdinand (του ”δικού μας” Alex Capranos) είναι το τέλειο headline act. Πριν από αυτούς οι The Dandy Warhols που ξέρουν να μετατρέπουν κάθε τους εμφάνιση σε πάρτι με χιλιάδες καλεσμένους και οι Bρετανοί Editors, σοκαριστικά hot και απόλυτα ”next big thing”. Όσο για τους Ισπανούς The Sunday Drivers... αυτοί κι αν είναι ”On My Mind” με τη ραδιοφωνική επιτυχία – έκπληξη της χρονιάς.

Τιμές εισιτηρίων: 39 ευρώ (η προπώληση ξεκινά στις 15 Απριλίου)

Ώρα Έναρξης: 15.30

Προπώληση: Ticket House

Δυναμικά, με νέο άλμπουμ, με νέες επιτυχίες, αλλά και όλα αυτά που αγαπήσαμε, οι ηγέτες της electronic pop μουσικής Depeche Mode θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό την Τρίτη 1 Αυγούστου στο Terra Vibe. Mε τη γνωστή συνταγή επιτυχίας, τα στιχουργικά διαμάντια του Martin Gore και τα ατμοσφαιρικά φωνητικά του Dave Gahan, με support act τους Raveonettes.

Τιμές εισιτηρίων: 60 ευρώ προπώληση, 65 ευρώ ταμείο

Ώρα Έναρξης: 17.30

Προπώληση: Ticket House

Mε τεράστιες επιτυχίες που θεωρούνται κλασικά ποπ αριστουργήματα όπως τα: It’s only Love, A New Flame, If you don’t know me by now, Something Got Me Started, Stars, Holding Back The Years, Money’s Too Tight to Mention και Sunrise, οι Simply Red έρχονται στο Τerra Vibe την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου για να μας μεταφέρουν με τις ταξιδιάρικες μελωδίες τους στην καυτή ”κόκκινη” πραγματικότητά τους.

Τιμές εισιτηρίων: 45 ευρώ προπώληση

Ώρα Έναρξης: 21.30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 17.30)

Προπώληση: Ticket House

Και δεν είναι μόνο αυτά...

Πολύ δυνατό είναι φέτος το πρόγραμμα του Σταδίου Καραϊσκάκη: Οι Scorpions μαζί με τους Whitesnake στις 19 Ιουλίου, οι Massive Attack στις 9 Ιουνίου, οι Roxy Music στις 12 Ιουλίου και οι Archive στις 13 Ιουλίου.

Το καλύτερο, βέβαια, σας το κρατήσαμε για το τέλος: ο Bob Dylan έρχεται στην Αθήνα τον Ιούλιο σε άγνωστο μέχρι στιγμής χώρο.

Δεσμευόμαστε να επανέλθουμε μόλις ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες!

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v