Buena Vista Social Club στην Αθήνα (update)

Η άνοιξη παίρνει χρώμα.. αφρολάτιν. Οι θρυλικοί Buena Vista Social Club έρχονται στην Αθήνα, στον Κεραμεικό, για μια εμφάνιση στις 19 Μαΐου. Οι Cachaito Lopez, Guajiro Mirabal, Jesus ”Aguale” Ramos, Manuel Galban θα παίξουν κομμάτια από τις original ηχογραφήσεις του 1996, αλλά και από τις προσωπικές δουλειές τους.
Buena Vista Social Club στην Αθήνα (update)

Τέσσερις μορφές της κουβανέζικης μουσικής, τέσσερα βασικά μέλη των Buena Vista Social Club και της μουσικής κοινότητας της World Circuit, τέσσερις σπουδαίοι μουσικοί. Οι Cachaito Lopez, Guajiro Mirabal, Jesus ”Aguale” Ramos, Manuel Galban αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη ότι η θρυλική ομάδα των Buena Vista, της οποίας ήταν βασικά και κινητήρια μέλη εξ αρχής, δρα με σθένος ακόμα!

Τα μέλη των Buena Vista Social Club του 2006, συνολικά 11μελής ορχήστρα κατευθείαν από την Αβάνα, έρχονται στις 19 Μαΐου στην Αθήνα για μια εμφάνιση στον ”Κεραμεικό”.

Ο Cachaito, ο Guajiro Mirabal και ο Manuel Galban θα παίξουν κομμάτια από τις original ηχογραφήσεις των Buena Vista το 1996, αλλά και από τις βραβευμένες προσωπικές δουλειές τους, ενώ ο Jesus Ramos θα παίξει και κομμάτια από την επερχόμενη δουλειά του αργότερα φέτος, στα 10 χρόνια από την ”ίδρυση” των Buena Vista Social Club.

Το θρυλικό συγκρότημα που έφερε στο προσκήνιο η διάσημη ταινία του Wim Wenders και η προσωπική ενασχόληση του Ry Cooder, αν και είχε τα τελευταία χρόνια σημαντικές απώλειες, παραμένει μία από τις αυθεντικότερες προτάσεις γνωριμίας με την αφρολάτιν μουσική παράδοση.

Μαζί τους οι: Roberto Fonseca (πιάνο), Luis Alemany (τρομπέτα), Javier Zalba (σαξόφωνα/κλαρινέτα), Idania Valdes (φωνή/keyboards), Calunga (φωνή), Terry Domech (congas), Filiberto Sanchez (timbales/percussion).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας, η συναυλία των Buena Vista είναι sold out, οπότε όσο και αν... δελεαστήκατε απο την εμφάνιση της ζώσας μουσικής ιστορίας της Κούβας, θα πρέπει να περιμένετε την επόμενη εμφάνιση, που σύμφωνα με πληροφορίες του in2life, δεν θα αργήσει!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v