Τέλειες προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Ξέμεινες Πάσχα στην πόλη; Μην ανησυχείς. Έλα μαζί μας για να σου προτείνουμε τις πιο όμορφες ιδέες για να περάσεις τέλεια.
Τέλειες προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το Πάσχα στο χωριό είναι υπερεκτιμημένο αν μας ρωτάς. Πολύ βαβούρα, πολλοί θείοι, και πολλές βενζίνες πέρα δώθε.

Δεν έγινε και κάτι αν αποφάσισες να κάτσεις φέτος στην Αθήνα. Ίσα ίσα, μια χαρά θα τα περάσεις, αφού μπορεί χωριό να μην είναι, είναι όμως κάτι πιο μεγάλο που ωραία πραγματάκια συμβαίνουν τις κατανυκτικές ετούτες ημέρες.

Ιδού μερικές ιδέες για να περάσεις καλά, αν όχι καλύτερα, από το να ήσουν στο χωριό.

Μουσικές στην πόλη

Δύο συναυλίες θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σου τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι De Ambassade, με έδρα το Άμστερνταμ, ένα cold wave σχήμα με ξεχωριστό πειραματικό ήχο και τραγούδια που μιλούν για χαμένες αγάπες εμφανίζεται στην Death Disco, μαζί με τους Incirrina (electronic/minimal synth duo). Λίγο πιο πέρα, η Rita Mosss θα παίξει το σάουντρακ της χορευτικής παράστασης "INSEQS" από το επερχόμενο album "Inseqs vs. Rita Poppp" μαζί με άλλες κλασικές επιτυχίες σε μια συναυλία που ανοίγουν οι τιτάνες του noise rock απο το Novi Sad, Casillas, στο Six Dogs. 



Βόλτες με τα παιδιά στα πάρκα

Το αγαπημένο μας ΚΠΙΣΝ θα είναι ανοικτό για απογευματινές βόλτες και ποδηλατάδα στην Εσπλανάδα για όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ στις 23 Απριλίου, από τις 17:30 έως τις 19:30, μπορείς να πάρεις τα πιτσιρίκια και να συμμετέχεις στο κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών στον κήπο Ζεν του Ellinikon Experience Park, όπου τα παιδιά, παίρνουν τα καλαθάκια τους και αναζητούν τα κρυμμένα αυγά, με στόχο να ανακαλύψουν τον θησαυρό.



Ιδιαίτερες λειτουργίες

Η αναπαράσταση της Tελετής του Νιπτήρος τη Μεγάλη Πέμπτη στην αρμένικη εκκλησία του Αγίου Καραμπέτ στον Νέο Κόσμο (Πραξαγόρου 4) ή στην αρμένικη μητρόπολη στην πλατεία Κουμουνδούρου (Κριεζή 10) και η Ανάσταση στην αιθιοπική εκκλησία στο Πολύγωνο (Μπόχαλη 12) από τις 20.00 του Μεγάλου Σαββάτου με τους λευκοντυμένους πιστούς να τραγουδούν και να χορεύουν στους ρυθμούς των τυμπάνων είναι μερικά από τα πιο ιδιαίτερα τελετουργικά αυτών των ημερών, αν θες κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Οι πιο όμορφοι Επιτάφιοι

Ο Επιτάφιος στη μονή Καισαριανής το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής συνοδεύεται με πικ νικ παραδοσιακά στο δάσος ή ουζάκια στις κοντινές ταβέρνες, ενώ σούπερ κατανυκτική επιλογή είναι η μονή Πεντέλης όπου τελείται αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης με το ομοίωμα του Χριστού να θάβεται στην μικρή σπηλιά στον περίβολο. Αν θες κάτι πιο κεντρικό, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, οι επιτάφιοι της Μητρόπολης, της Αγίας Ειρήνης, της Αγίας Αικατερίνης με αφετηρία την Πλάκα και του Αγίου Γεωργίου του Καρύτση, μεταξύ άλλων, συναντιούνται στο Σύνταγμα, με όλον τον κόσμο να συγκεντρώνεται σε μια γαλήνια «πορεία».

Διάβασε επίσης: Επιτάφιοι στην Αθήνα: Πού να δείτε την περιφορά  

Αχνιστό τσουρεκάκι

Το απόλυτο πασχαλινό έδεσμα! Αν βαριέσαι φέτος να το φτιάξεις (όπως και πέρσι ίσως), θα το προμηθευτείς ζεστό και μοσχομυριστό από ζαχαροπλαστεία με μακρά παράδοση στο είδος, τα οποία έχουμε συγκεντρώσει εδώ. Και φυσικά θα το τσακίσεις σπίτι χωρίς καμία μα καμία τύψη. 

Της σούβλας το κάγκελο

Δεν κανόνισες πασχαλινό τραπέζι; Κανένα πρόβλημα. Οι χασαποταβέρνες της Αττικής είναι εδώ για σένα. Ενδεικτικά, στα Καλύβια οι γνωστές και μη εξαιρετέες κρεατοταβέρνες (Τρίγωνο, Μουρούζης, Κόλλιας, Χριστόφορος) στήνουν όλες τους σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια, ενώ στις πλαγιές της Πάρνηθας ο Άγιος Μερκούριος (Α΄' Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 210 8169617) με την πανοραμική του θέα στα καταπράσινα τοπία της σε περιμένει με σουβλιστά πασχαλινά αμνοερίφια και ασυναγώνιστο παϊδάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v