Παίζει τίποτα στον Βοτανικό;

Κάποτε ο Βοτανικός φημιζόταν για την νυχτερινή του ζωή, τώρα φημίζεται για τις πίστες του. Τίποτα άλλο, όμως για έξοδο, παίζει;
Παίζει τίποτα στον Βοτανικό;

«Πήγα μ’ ένα φίλο μου παλιό

ένα βράδυ στο Βοτανικό.

Κι όπως έπαιζε η λατέρνα

μες στου Στέλιου την ταβέρνα

κάθισα λιγάκι να τα πιώ.

Πήγα στην παλιά μου γειτονιά

με μια νοσταλγία στην καρδιά.

Να ρωτήσω, να μου πούνε

αν υπάρχουνε κι αν ζούνε

τόσοι φίλοι που ‘χα μια φορά.»

Σίγουρα πλέον η περιοχή του Βοτανικού δεν φημίζεται για τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα της εποχής του Γρηγόρη Μπιθικώτση και του Νίκου Καζαντζίδη, ούτε την ευφάνταστη διάλεκτο που εμπνεύστηκαν τα “αλάνια” της εποχής για τους στίχους του Έντε Λα Μαγκέν ντε Βοτανίκ. Την ψυχή της λαϊκής γειτονιάς των βουλκανιζατέρ, των μηχανουργών και των φαναρτζήδων μετουσιώνουν οι γνωστές πίστες, ωστόσο κάποια μαγαζάκια βαστούν στους ώμους τους την μυρωδιά της ξεχασμένης Αθήνας.

Laika 

Πέλλης 30, τηλ. 21 5501 3801

Δημοσιεύτηκε από Laika Bar-Resto στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016


Ο χώρος πήρε το όνομά του από το αδέσποτο της Μόσχας, το οποίο, σαν επιβάτης του τεχνητού δορυφόρου Sputnik 2 το 1957, έγινε ο πρώτος ζωντανός οργανισμός που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Παράλληλα και σύμφωνα με τις ιδιοκτήτριές του, όμως, αποτελεί λογοπαίγνιο για την αυθεντική λαϊκότητα της περιοχής. Συνοικιακό στέκι για όλες τις ώρες, το μπιστρό μπαρ της Laika έχει «χειροποίητη», σπιτική αίσθηση και πολυσυλλεκτική αισθητική: ξύλινη μπάρα και μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου μέσα, λίγα σιδερένια τραπεζάκια για ανοιξιάτικο «λιώσιμο» έξω, πουά και καρό τραπεζομάντιλα, γιαγιαδίστικα σερβίτσια, εναλλακτικές new wave και punk μουσικές από βινύλια, μπύρες και φθηνά ποτά αλλά και ένα μενού με νόστιμα μεζεδάκια για όλες τις ώρες. Εδώ θα δοκιμάσετε από λαχματζούν και πανσετάκια μέχρι σιγομαγειρεμένο χοιρινό με κάρι. Υπολογίστε περί τα 10-12€ για ποτό και τσιμπολόγημα.

Θα σε κάνω Βασίλισσα

Βέροιας 13 και Ιερά Οδός, τηλ. 2103459299

Δημοσιεύτηκε από Θα σε κάνω Βασίλισσα στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019


Ο άκρως στιλάτος και ατμοσφαιρικός εσωτερικός του χώρος, επιτρέψτε μας να το αποκαλέσουμε ‘βιομηχανικό ράντσο’- το 1920 χρησίμευε για να συναρμολογούν λεωφορεία και τη δεκαετία του ’60 ήταν το πρώτο συνεργείο της Volkswagen- κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς, όπως και η εξίσου βασιλική αυλή που επιμελώς κρύβει ό,τι δεν θέλει να δει κανείς από την Ιερά Οδό. Πρόκειται για ένα wine-whiskey bar με τζαζ ψυχή και αριστοκρατικό αέρα, μία συλλογή 250 premium ετικετών whiskey, brandy, rum και sherry, ενώ δεν λείπουν και τα προσεγμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας και η ποικιλία εκλεκτών τυριών και αλλαντικών σε περίπτωση που πεινάσετε ή θέλετε απλώς να συνοδεύσετε το κρασί σας. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για φαγητό και κρασί.

Λελούδας 

Σαλαμίνος 8, τηλ. 210 3464167

Posted by Maria Mathesi-Mazarakou on Sunday, 21 November 2021


Καλτ γωνιά από τις λίγες, οριακά αιωνόβια η ιστορική ταβέρνα του Λελούδα που άνοιξε το 1928, μοιάζει να έμεινε ατμοσφαιρικά στην δεκαετία του ’50, κρυμμένη ανάμεσα σε παλιά εργοστάσια και φορτηγά. Παρέα με φορτηγατζήδες αλλά και χίπστερς, μεταξύ βαρελιών και αυστηρά τσίγκινων κανατών, θα αράξετε στα τραπεζάκια-βαρελάκια για να δοκιμάσετε τις λαχταριστές πατάτες Νάξου με κιμά και μυζήθρα Καλαβρύτων ή τον ανεπανάληπτο μπακαλιάρο του, συνοδεία ωραίου κρασιού – υπολογίστε περί τα 10-15€.\

Cabrio Restaurant & Bar

Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 2103480010

Posted by Cabrio Restaurant & Bar on Wednesday, 24 July 2019


Το πρωί τροχοδρομεί με χαλαρή διάθεση και τα βράδια επιταχύνει σε μπαρίστικους ρυθμούς, θεματικά events και live. Πάνω από την μπάρα του κρέμεται, όχι όπως σε άλλα μπαρ ένα ποδήλατο ή μια κιθάρα, αλλά o θρυλικός κάμπριο σκαραβαίος Volkswagen Beetle με μια vintage αντλία βενζίνης. Το ρετρό αυτό σκηνικό ολοκληρώνεται με μια βέσπα κρεμασμένη στον τοίχο αλλά και παλιά μηχανήματα του περίφημου εργοστασίου μεταξιού Αθηναΐς. Από τη μια μεριά κυριαρχεί το πέτρινο στοιχείο, το σίδερο και η νοσταλγία. Και από την άλλη κυριαρχεί η fun διάθεση με τους bartenders να ταιριάζουν τις δημιουργίες τους με τα θεματικά events: οι κουβανέζικες/latin μουσικές συνοδεύονται με cocktails με ρούμι, ενώ τα jazz-funk-soul live έχουν δικά τους αγαπημένα αλκοολούχα mix. Για φαγητό και ποτό υπολογίστε περί τα 25 ευρώ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v